Beroepen in de zorg

De zorg kent veel beroepen en de branche is erg groot. Zo heb je zorg en welzijn beroepen, zoals helpende en verzorgende IG. Maar er zijn ook medische beroepen waarbij je aan de slag gaat als gespecialiseerd verpleegkundige of arts.

Naast de zorg- en medische beroepen zijn er ook diverse ondersteunende- en administratieve functies in de zorg. Je werkt dan niet aan het bed, maar ondersteunt het personeel om de zorg draaiende te houden.

Verhalen van verschillende beroepsgroepen in de zorg

Ziekenhuisbedden Ervaringsverhaal
10 februari 2022 - Lisa Schagen

Christiaan vertelt over zijn werk als ANIOS

operatie Ervaringsverhaal
17 mei 2021 - Cynthia Buckert

OK-assistent Miriam vertelt over haar uitdagende beroep

dialyse_verpleegkundige Ervaringsverhaal
28 december 2021 - Beau van Dam

Dialyseverpleegkundige Jolanda deelt haar werkervaringen

Welke banen zijn er in de zorg?

Wil je meer informatie over specifieke beroepen in de gezondheidszorg? In het overzicht hieronder vind je meer informatie over alle functiegroepen in de zorg. Daarnaast vind je per functie informatie over de verschillende functies die daaronder vallen, zoals opleiding, werkplekken, salaris en vacatures.

 

Ambulancezorg

ambulances geparkeerd bestuurder mobiel

De ambulancezorg is een branche waarbij ambulanceverpleegkundigen, ambulancechauffeurs en verpleegkundig meldkamercentralisten acute zorg verlenen bij patiënten op locatie.

Meer informatie

Artsen & Medisch Specialisten

Je bent een arts of dokter als je een geneeskunde opleiding hebt afgerond. Als arts ben je bevoegd tot het beoefenen van geneeskunde.

Meer informatie

Farmacie

Binnen de farmacie zorg jij er onder andere voor dat patiënten de juiste medicijnen en informatie ontvangen.

Meer informatie

Kinderopvang

De primaire functie van het werken bij de kinderopvang is het op een veilige manier opvangen van kinderen.

Meer informatie

Operatiekamer

ok-assistenten

De afkorting van operatiekamer is OK. Het OK-complex kent verschillende soorten banen en het is een apart gedeelte binnen het ziekenhuis.

Meer informatie

Paramedici

Bij lichamelijke- of gezondheidsklachten kan een huisarts de patiënt verwijzen naar een paramedicus voor aanvullende zorg. De letterlijke betekenis van paramedisch is ‘naast de dokter’.

Meer informatie

Psychologie

Binnen de functie psycholoog ben je opgeleid om het gedrag van mensen te bestuderen. Je diagnosticeert psychologische en emotionele stoornissen bij patiënten.

Meer informatie

Verpleging en verzorging

Als je werkzaam bent in de verpleging houd je je bezig met het uitvoeren van verpleegkundige zorg. Je kunt denken aan persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden tot het geven van injecties en medicatie.

Meer informatie

Verzekeringsgeneeskunde

Als verzekeringsarts bij de overheid werk je met vaste tijden, zie je cliënten en heb je grote baanzekerheid. Een verzekeringsarts beoordeelt arbeidsongeschiktheid.

Meer informatie

Je kunt ook nog werken in de arbo dienstverlening, gehandicaptenzorg, GGD, ggz, jeugdzorg, kinderopvang, privéklinieken en zakelijke dienstverlening.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen TMI?

Neem dan contact op!
pien sintenie

Pien Sintenie

Teamcoördinator Recruitment

020 - 510 6754 werving@tmi.nl

Martijn de Vette

Recruitment manager

020 - 510 6754 martijn@tmi.nl