Wil jij graag een nieuwe uitdaging aangaan in het buitenland? Ga dan aan de slag via TMI in Suriname. Op dit moment hebben wij verschillende vacatures open staan voor artsen en medisch specialisten.

Voordat je aan zo’n avontuur begint is het belangrijk je eerst te verdiepen in het land. Daarom vind je op deze pagina alle informatie over het werken als zorgprofessional in Suriname.

Over Suriname

Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een republiek aan de noordkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo. Het land was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. Het land is grotendeels bedekt met tropisch regenwoud en wordt doorsneden door een aantal rivieren die van het zuiden naar het noorden lopen.

De bevolking bestaat voornamelijk uit Hindoestanen, Chinezen, Creolen en Javanen. Verder is Paramaribo ook het thuis van Inheemsen, Brazilianen, Libanezen, Europeanen en ga zo maar door. Al deze bevolkingsgroepen spreken met elkaar meer dan twintig verschillende talen en hangen bijna net zoveel religies aan. Alle culturen wonen hier vreedzaam naast elkaar met behoud van hun eigen identiteit. Dit maakt de samenleving zeer gemoedelijk.

Wat kan je doen in jouw vrije tijd?

Suriname is een bijzonder land wat genoeg mogelijkheden biedt qua activiteiten. Een avondje dansen is populair onder jong en oud. Plaatselijke discotheken bieden hier gelegenheid voor. Er wordt house en reggae gedraaid, maar salsa en merengue zijn veruit het populairst. Lekker uiteten gaan wordt ook veel gedaan. Paramaribo biedt verschillende markten, waar je vers fruit en groenten kan halen.

Cultureel biedt de stad ook mogelijkheden. Zo heb je verschillende bezienswaardigheden waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Suriname, bijvoorbeeld Fort Zeelandia.

Als zorgprofessional werken in Suriname

De gezondheidszorg in Suriname is niet te vergelijken met die in Nederland. Diverse klinieken in Suriname zijn momenteel bezig met een transformatie naar modern medisch centrum. Hier kunnen zij de hulp van Nederlandse zorgprofessionals goed bij gebruiken!

Op het moment is TMI vooral actief in Paramaribo. Als je aan de slag wilt gaan in Paramaribo is het wel een voorwaarde dat je voor minimaal één jaar beschikbaar bent. Naast werken in de ziekenhuizen in Paramaribo is het ook mogelijk om deel te nemen aan medische zendingen naar het binnenland van Suriname.

Bijdragen aan Surinaamse Zorg

En bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Surinaamse klinieken naar moderne medische centra

Geen taalbarrière

Het werken met Nederlandse collega’s en het spreken van de Nederlandse taal

Een fantastisch klimaat

Een tropisch klimaat en een omgeving van ongerept tropisch regenwoud

De sollicitatieprocedure

Na ontvangst van de sollicitatie wordt bekeken of wij een passende opdracht voor jou hebben. Indien dit niet het geval is kunnen wij jou op de wachtlijst zetten voor een volgende binnenkomende aanvraag. Als wij wel een mogelijke opdracht voor jou hebben, vindt er een gesprek plaats bij ons op het hoofdkantoor in Amsterdam met één van de consulenten.

Tijdens dit gesprek wordt de gehele procedure uitgelegd, worden belangrijke documenten van jou verzameld en wederzijdse verwachtingen besproken. Na het gesprek bij TMI neemt de accountmanager contact op met het ziekenhuis waar jij aan de slag wilt. Wanneer er interesse is in jouw inzet, volgt een kennismaking via Skype.

Vervolgens moeten er een aantal zaken geregeld worden zoals het aanvragen van een visum en werkvergunning. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces. Daarnaast kunnen wij jou in contact brengen met collega’s die al reeds in Suriname werken zodat jouw vragen tot in detail beantwoord worden.

Als arts of medisch specialist werken in Suriname

Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan? Bekijk dan hier onze vacatures voor artsen en medisch specialisten in Suriname.

Vragen?

Neem dan contact op Martijn de Vette, Recuitment manager

Werken in Duitsland

Werken in de Caribbean

Werken in Zwitserland

Werken in Frankrijk

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.