Werken op Saba in de zorg

Wil jij als zorgprofessional wonen en werken op het paradijselijke eiland Saba? TMI begeleidt jou naar een uitdagende baan op dit wonderschone en zeer rustige Caribische eiland. Saba telt slechts enkele duizenden inwoners en hoewel er wel toeristen komen om te duiken of wandelen, is dit kleine eiland in vergelijking met de andere Caribische eilanden nog heel authentiek.

Voordelen van wonen en werken op Saba:

Over Saba

Saba is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied. Sinds 2010 is het een bijzondere gemeente binnen Nederland. Het eiland, dat een oppervlakte heeft van slechts 13 km2, behoort met Sint Eustatius en Sint Maarten tot de Bovenwindse Eilanden. Ongeveer een kwart van alle inwoners (zo’n 2000) woont in de hoofdstad The Bottom. Verder staat Saba bekend om de mooie, ongerepte natuur, de bijnaam van het eiland is dan ook ‘The unspoiled queen’. Op het eiland vind je voornamelijk regenwoud en bergpartijen; Mount Scenery is de grootste trekpleister van het eiland.

blauwe zee met rood en wit huisje

Werken op Saba

De medische zorg op Saba wordt geleverd door de Saba Health Care Foundation in het A.M. Edwards Medical Center. Via de polikliniek, ziekenhuisopname, 24-uurs hulpdienst, ambulanceservice, radiologie, echografie, laboratorium en thuisgezondheid wordt er medische zorg verleend.

TMI zorgt voor:

Podcast Aida Caribbean

Ervaringsverhalen Saba

Benieuwd naar de ervaringsverhalen van andere TMI’ers die kozen voor een avontuur op Saba? Binnenkort lees je hier ervaringsverhalen van TMI’ers die je voor gingen.

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Saba voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Saba. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

 

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

 

Interesse?

Neem contact op!

Veelgestelde vragen werken in Saba

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Er werken ook veel internationale zorgprofessionals in de instellingen, waardoor enige basiskennis van de Engelse taal aan te raden is. Ga je naar de bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius) dan is het vereist dat je de Engelse taal in de basis goed beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature en kan variëren tussen minimaal één maand tot minimaal zes maanden.

Wil je graag voor een korte tijd in het buitenland aan de slag? Dan gaat het meestal om een waarneming. Deze aanvragen krijgen wij vaak kort dag en dit betekent dat jij ook snel moet kunnen schakelen met jouw thuissituatie.

Wil je voor een langere periode naar het buitenland? Dan kunnen wij je plaatsen op een vaste vacature. Is er geen vacature maar ben je wel minimaal zes maanden beschikbaar? Dan stellen we je graag vrijblijvend voor om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt TMI Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

 

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die TMI altijd opvraagt: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG-(her)registratie en een geldig paspoort. Indien je aan de slag gaat in de Caribbean, zijn er aanvullende documenten nodig. Dit verschilt per zorginstelling en de periode dat je aan de slag gaat. Uiteraard begeleidt TMI je bij dit hele proces, zodat de juiste documenten worden aangeleverd. Daarnaast ontvang je van ons ook een handboek met uitgebreide informatie over de zorginstelling en het eiland.