Werken in het buitenland in de zorg

Heb jij altijd al eens als zorgprofessional in het buitenland willen werken? Je horizon verbreden, een nieuwe cultuur leren kennen en ervaringen opdoen om nooit te vergeten? Dankzij een groot aanbod aan zorgvacatures in het buitenland, helpt TMI jou aan een internationale droombaan!

Voordelen van werken in het buitenland:

Over TMI en het bemiddelen in het buitenland

TMI is sinds 2001 dé detacheerder in de zorg. Bij ons kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden ervaring opdoen bij allerlei instellingen in zowel binnen- als buitenland. Ons aanbod van zorgvacatures in het buitenland is zeer uiteenlopend. Ga je voor de zonnige Caribbean of het tropische Suriname? Of de prachtige natuur in Zwitserland? Of blijf je liever dichter bij huis en kies je voor buurland Duitsland? De keuze is aan jou.

Eerder hielpen wij al vele verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten aan een baan in het buitenland. Of het nu gaat om tijdelijk werk, internationale detachering of een vast dienstverband: bij TMI zijn er allerlei mogelijkheden. We beschikken over de kennis, het netwerk én de ervaring om jou te matchen met jouw ideale internationale baan in de zorg.

Verpleegkundige Manon de Roode
"Ik dacht, dit moet ik doen, misschien krijg ik deze kans nooit meer."
Manon de Roode Algemeen verpleegkundige op Aruba

Werken in het buitenland

Steeds meer zorgprofessionals gaan naar het buitenland om internationale werkervaring op te doen, te werken aan hun taalskills en zich persoonlijk te ontwikkelen. Sommigen gaan voor een tussenjaar, anderen voor tijdelijk werk of juist een dienstverband voor onbepaalde tijd. Wanneer je langer in het buitenland verblijft voor werk, is dit een boost voor je cv: het verbetert doorgaans je toekomstige carrièreperspectieven.

Nederlandse zorgprofessionals zijn vanwege hun hoge opleidingsniveau graag gezien in het buitenland. Werken in het buitenland – zeker binnen een beschermde beroepsgroep als de zorg – vraagt echter wel de nodige voorbereiding. Geen zorgen: TMI helpt je met het vereiste papierwerk en andere formaliteiten. Zo profiteer jij van onze uitgebreide ervaring, persoonlijke aandacht en individuele loopbaanbegeleiding.

Ook kun je altijd op ons terugvallen voor hulp en advies over je nieuwe internationale werkplek. Ons doel is om jou te ontzorgen, te begeleiden en een onvergetelijke ervaring rijker te maken!

TMI zorgt voor:

Ervaringsverhalen werken in het buitenland

Vele andere TMI’ers maakten de stap naar het buitenland al. Benieuwd naar hun avonturen? Lees één van de verhalen!

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan in het buitenland voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze consulenten: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een wachtlijst voor een volgende binnenkomende aanvraag.

3
Contract
Documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we vast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling in het buitenland. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna gaan we aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het aanvragen van je visum en werkvergunning. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan over de grens en je er alles over kunnen vertellen.

Werken in het buitenland

Heb jij interesse in een internationale baan in de zorg?

Bekijk de vacatures in het buitenland

Interesse?

Neem contact op!
anja vos

Anja Vos

Senior Accountmanager Zwitserland

06 - 250 819 60 anja@tmi.nl
Wil jij als zorgprofessional werken in het buitenland via TMI?