laboratorium man microscoop
Ervaringsverhaal

Lianne’s ervaring als Radiodiagnostisch Laborant in de Zwitserse Zorg

Auteur:
Lisa Schagen

Lianne van Doorn is radiodiagnostisch laborant en is sinds 24 augustus 2015 via TMI aan de slag gegaan in Zwitserland. Zij vertelt over haar ervaringen!

Via internet heb ik naar een detacheringsbureau gezocht en toen kwam TMI naar boven voor mijn afstudeerrichting. Ik was fulltime aan het werk waardoor ik niet de tijd had om elke week naar vacatures te zoeken. Daarbij wilde ik liever in het buitenland werken dan in Nederland. Een detacheringsbureau bood hierin een uitweg en TMI was de eerste die ik vond, daar heb ik gelijk gebruik van gemaakt.

Lianne van Doorn
De meerwaarde van TMI zijn hun contacten, zij zorgden ervoor dat mijn cv op meerdere plekken terechtkwam en dat deze goed vertaald werd.

Een nieuwe ervaring

Mijn keuze viel op Zwitserland omdat het een mooi land is, niet zo vlak als Nederland en de bergen hebben veel te bieden. Zelf doe ik ook aan motorrijden en dan is Zwitserland erg mooi. Een andere cultuur en andere taal is ook erg interessant en leuk om kennis mee te maken. De Duitse taal onder de knie krijgen is prettig voor in de toekomst. Erg belangrijk is ook de ervaring die je in een ander land op doet. Zelfstandigheid, de manier van werken en de manier van samenwerking.

De meerwaarde die TMI voor mij heeft gehad is de contacten die zij hebben. Ook heeft TMI ervoor gezorgd dat mijn cv op meerdere plekken terecht is gekomen en dat deze goed vertaald werd. Ik ben via TMI gelijk in contact gekomen met docenten om een andere taal te leren. Ik kreeg informatie over de plekken waar ik eventueel heen kon en de eerste kennismaking werd grotendeels gefinancierd.

De ervaring die je in een ander land op doet is erg belangrijk: zelfstandigheid, de manier van werken en de manier van samenwerking.
Werken in Zwitserland via TMI?

Hoe ziet een normale werkdag er bij jou uit?

Op het moment maak ik dagen van 08:00 tot 17:00 uur. Twee keer een kwartier à 20 minuten koffiepauze en ‘s middags 35 minuten. Er is een programma waar de geplande ambulanten (van buiten het ziekenhuis) op staan, gedurende de dag komen de ambulante patiënten zonder afspraak binnen en de stationaire (in het ziekenhuis liggende) patiënten moet ik zelf plannen. Ik ben radiodiagnostisch laborant en ik maak dus röntgen beelden, op de eerste hulp ben ik ook aanwezig. Ik werk in een team van ongeveer 30 personen. Dit is de gehele radiologie afdeling (dus röntgen echografie, mammografie, CT en MRI). Er zijn nog vier andere Nederlanders op mijn afdeling, erg prettig in het begin omdat ze mij konden helpen met het regelen van bepaalde zaken.

Na het werk kom ik thuis en twee keer in de week doe ik aan sport. Ik heb ook een huisgenoot, maar die is niet veel thuis. Dat is niet erg want ik vind het ook wel fijn om op mezelf te zitten. Wanneer ik niet sport ben ik aan het studeren, houd ik mijn sociaal netwerk van thuis bij, ben ik in het huis bezig, ga ik naar collega’s of ga ik met mijn huisgenoot wat doen. Ik heb een balkon met uitzicht op de bergen en ik woon 600 meter van een mooi meer af. Ik hoef me dus niet te vervelen en geniet erg van mijn tijd hier in Zwitserland! De meest geruststellende gedachte is, mocht er iets zijn, dan ben ik zo weer thuis!

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2018 op tmi.nl en is herzien in 2021 en opnieuw gepubliceerd.

Wil jij als radiodiagnostisch laborant werken via TMI?

Bekijk de vacatures

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: