Werken in Zwitserland in de zorg

Wonen en werken in het land dat bekend staat om de hoge bergen en prachtige meren: Zwitserland! Wij bemiddelen al jarenlang zorgprofessionals naar dit land, waardoor we een zeer groot netwerk hebben opgebouwd. Ook beschikken we over alle benodigde vergunningen om in Zwitserland in de zorg te mogen werken. Ga aan de slag in de Zwitserse gezondheidszorg en maak gebruik van deze unieke voordelen van TMI.

In het Duitstalige gedeelte van Zwitserland hebben wij diverse vacatures voor verpleegkundigen en paramedici (zoals fysiotherapeuten). Kies je ervoor om te werken in een academisch ziekenhuis of toch liever een kleinere privékliniek? De keuze is aan jou. De Zwitserse instellingen willen graag dat je minimaal één jaar in dienst komt. Maar soms hebben we ook tijdelijke opdrachten die een tot zes maanden duren. TMI gaat samen met jou op zoek naar jouw droombaan in de bergen!

Een internationaal avontuur begin je natuurlijk niet zomaar en daarom is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in het land. TMI helpt je vast op weg.

Voordelen om te werken in Zwitserland:

Over Zwitserland

Zwitserland ken je van de bergen, meren, wintersport en natuurlijk de kaasfondue en raclette. Het land telt ruim acht miljoen inwoners. De meeste mensen spreken er Duits, gevolgd door Frans en Italiaans. Zwitserland is een echt Alpenland: de Matterhorn is één van de bekendste bergen in Zwitserland. Maar met 4634 meter is de minder bekende Dufourspitze in het Monte Rosamassief toch echt de hoogste van het land. De grootste meren van het land, het Bodenmeer en het Meer van Genève, klinken je vast ook bekend in de oren. En nog even over die kaasfondue: wil je die op traditioneel Zwitserse wijze maken, dan mogen de gruyère of emmentaler, gemaakt in de valleien Gruyères en Emmental, natuurlijk niet ontbreken.

Werken in Zwitserland

De Nederlandse zorgprofessionals worden erg gewaardeerd om hun hoge opleidingsniveau, werkmentaliteit en flexibiliteit. Daarnaast staat het werken in Zwitserland bekend om de goede verdiensten. Zo ligt het nettosalaris er vaak twee tot drie keer hoger dan in Nederland. Bovendien heb je geen naheffing van belasting! Ook aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw en kinderbijslag, zijn erg voordelig in dit land. Voordeel is verder dat de meeste EU-burgers geen werkvergunning nodig hebben om in Zwitserland aan de slag te gaan.

De Zwitserse zorgsector

Zwitserland telt ruim driehonderd ziekenhuizen en privéklinieken. De vraag naar zorgprofessionals is er groot, omdat in Zwitserland onvoldoende mensen worden opgeleid voor een baan in de zorg.

TMI zorgt voor:

Ervaringsverhalen Zwitserland

Vele TMI’ers gingen je al voor en kozen voor een avontuur in Zwitserland. Lees hun ervaringsverhalen en kom erachter waarom zij de keuze maakten voor Zwitserland.

Elke Smits

vlag zwitserland wapperend in bergen

Elke deelt haar ervaringen als verpleegkundige in Zürich.

Lees het interview

Lotte den Hoedt

zwitserland landschap blauwe lucht

Lotte vertelt over haar ervaringen als OK-assistent in Wolhusen.

Lees het interview

Lianne van Doorn

laboratorium man microscoop

Lianne vertelt over haar ervaringen als radiodiagnostisch laborant in Zwitserland.

Lees het interview

De sollicitatieprocedure

Maak kennis met TMI

Als jij interesse hebt in het werken in Zwitserland, nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we alle mogelijkheden met je bespreken. Het kennismakingsgesprek vindt plaats op het hoofdkantoor van TMI in Amsterdam of via Skype. Dit gesprek heeft als doel elkaar beter te leren kennen en wederzijdse verwachtingen te delen. Tijdens dit gesprek bekijken we ook of je aan de benodigde voorwaarden voldoet om te gaan werken in Zwitserland. Tot slot leggen we je de sollicitatieprocedure uit en bespreken we de arbeidsvoorwaarden.

Het sollicitatiegesprek in Zwitserland

Mocht het kennismakingsgesprek van beide kanten een ‘yes’ opleveren, dan gaan wij voor jou op zoek naar een passende werkplek. Mogelijk hebben wij op dat moment al een vacature die goed past bij jouw wensen en mogelijkheden. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaan wij voor je op zoek bij de klanten in ons netwerk. Zodra wij een werkplek voor je hebben gevonden, neemt onze accountmanager, Anja Vos, contact met je op.

Soms geeft de instelling in Zwitserland er de voorkeur aan om een eerste sollicitatiegesprek telefonisch te houden. Als dit positief is afgerond, zal je op sollicitatie gaan in Zwitserland. Wij vergoeden je sollicitatiekosten tot maximaal €300,- (reiskosten en overnachting). Aansluitend organiseren we een ‘schnuppertag’, oftewel een meeloopdag. Deze dag zorgt ervoor dat zowel jij als de instelling een goede indruk krijgt van de ander. Wanneer dit voor jullie beiden goed uitpakt, kom je met de instelling tot een overeenkomst, waarna je officieel aan de slag kunt!

Taalniveau

Om te kunnen werken in Zwitserland moet je minimaal Duits op niveau B2 beheersen. Wij hebben een eigen docent in dienst die jou persoonlijk, vakgericht en in jouw eigen tempo opleidt tot het gewenste taalniveau. Hieraan zijn kosten en voorwaarden verbonden.

Meer weten? Kom naar onze gratis informatieborrel

Jaarlijks organiseren wij een aantal keer een vrijblijvende en kosteloze informatieborrel, waar je op informele wijze persoonlijk advies en informatie kan inwinnen over werken in Zwitserland. Tijdens deze middag is er een docent Duits aanwezig die jou meer vertelt over de Duitse taalcursus via TMI. Ook kun je in gesprek met een ervaringsdeskundige op het gebied van werken in Zwitserland.

zwitserland landschap blauwe lucht
Werken in Zwitserland via TMI?

Interesse?

Neem contact op!
anja vos

Anja Vos

Senior Accountmanager Zwitserland

06 - 250 819 60 anja@tmi.nl