Het land dat bekend staat om de hoge gebergten en prachtige meren: Zwitserland! Wij bemiddelen al jarenlang zorgprofessionals naar dit land, hierdoor hebben we een zeer groot netwerk opgebouwd. Daarnaast zijn wij in het bezit van alle benodigde vergunningen om in Zwitserland te mogen werken. Dit maakt TMI zo uniek.

In het Duitstalige gedeelte van Zwitserland hebben wij diverse vacatures voor verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten. Kies je ervoor om te werken in een academisch ziekenhuis of toch liever een kleinere privékliniek? De Zwitserse instellingen willen graag dat je minimaal één jaar in dienst komt werken. Echter hebben wij soms ook opdrachten van één tot zes maanden. TMI gaat samen met jou op zoek naar jouw droombaan.

Een internationaal avontuur begin je natuurlijk niet zomaar en daarom is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in het land. Op deze pagina beantwoorden wij hopelijk jouw vragen over het wonen en werken in Zwitserland.

De Zwitserse gezondheidszorg

Zwitserland telt ruim 300 ziekenhuizen en privéklinieken De vraag naar zorgprofessionals is groot, mede doordat er weinig opgeleid wordt. Daarom worden de Nederlandse zorgprofessionals erg gewaardeerd vanwege hun hoge opleidingsniveau, werkmentaliteit en flexibiliteit! Daarnaast staat het werken in Zwitserland bekend om de goede verdiensten. Zo ligt het netto salaris veelal twee tot drie keer hoger dan het netto salaris in Nederland en heb je geen naheffing van belasting! Ook aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw en kinderbijslag zijn erg voordelig in het land.

Taalniveau B2

TMI heeft een leraar Duits in dienst die kan helpen om het gewenste niveau Duits te bereiken

Bijdragen aan de Zwitserse gezondheidszorg

Met een nettosalaris van twee tot drie keer hoger dan Nederland

Een prachtige leefomgeving

In de winter kan je skiën en snowboarden en in de zomer wandelingen maken langs meren en door de gebergten

De sollicitatieprocedure

1. Het kennismakingsgesprek met TMI

Als jij interesse hebt in het werken in Zwitserland gaan wij graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jou aan waarin alle mogelijkheden worden besproken. Het kennismakingsgesprek vindt plaats op het hoofdkantoor van TMI in Amsterdam of via Skype. Dit gesprek heeft als belangrijk doel om elkaar beter te leren kennen. Hierdoor worden wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden inzichtelijk. Tijdens dit gesprek wordt ook beoordeeld of je aan de benodigde voorwaarden voldoet. Tot slot wordt de sollicitatieprocedure verder uitgelegd en worden de arbeidsvoorwaarden besproken.

2. Het sollicitatiegesprek in Zwitserland

Mocht het kennismakingsgesprek van beide kanten bevallen zijn, dan gaan wij voor jou op zoek naar een passende werkplek. Mogelijk hebben wij op dat moment al een aanvraag open staan die goed past bij jouw wensen en mogelijkheden. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaan wij alsnog op zoek bij de klanten in ons netwerk. Zodra wij een werkplek voor je hebben gevonden, neemt onze accountmanager, Anja Vos, contact met jou op.

Er bestaat een mogelijkheid dat de instelling in Zwitserland een eerste sollicitatiegesprek telefonisch wilt houden. Als dit positief is afgerond, zal je op sollicitatie gaan in Zwitserland met de betreffende instelling(en). Wij vergoeden je sollicitatiekosten tot maximaal €300,- (reiskosten en overnachting). Aansluitend zal er een meeloopdag (schnuppertag) plaatsvinden. Deze dag zorgt ervoor dat zowel jij als de instelling een goede indruk krijgen van elkaar. Na acceptatie zul je met de instelling tot een overeenkomst komen en kan je vervolgens starten.

Taalniveau

Om te kunnen werken in Zwitserland moet je minimaal Duits op B2 niveau beheersen. Wij hebben een eigen docent in dienst die jou persoonlijk, vakgericht en in jouw eigen tempo opleidt tot het gewenste taalniveau.

Vacatures verpleegkundigen

Heb jij als verpleegkundige interesse om aan de slag te gaan in het prachtige Zwitserland? Bekijk hier de vacatures voor verpleegkundigen.

Paramedici vacatures

In Zwitserland zijn ze hard op zoek naar operatieassistenten, maar ook anesthesiemedewerkers en radiodiagnostisch laboranten. Bekijk hier de vacatures voor paramedici.

Vacatures artsen en medisch specialisten

Overweeg je om een periode in Zwitserland te werken als arts of medisch specialist? Bekijk hier de vacatures voor artsen.

Informatieavond Zwitserland

Jaarlijks organiseren wij een aantal keer een vrijblijvende en kosteloze informatieavond op diverse locaties in Nederland, waar je op informele wijze persoonlijk advies en informatie kan inwinnen over werken in Zwitserland. Tijdens deze borrel zullen er ervaringsdeskundigen en ambassadeurs van TMI aanwezig zijn om hun persoonlijke verhalen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden.

Janneke, Eveliene en Lianne gingen jou al voor! Lees hun ervaringen en motivaties.

Verpleegkundige Janneke

Janneke Verrijzer werkt sinds 2019 via TMI als verpleegkundige in Davos.

Verpleegkundige Eveliene

In 2015 werkte Eveliene Stoop in Zwitserland als Algemeen Verpleegkundige.

Radiodiagnostisch Laborant Lianne

Lianne is in 2015 via TMI aan de slag gegaan als radiodiagnostisch laborant in Zwitserland.

Vragen?

Neem dan contact op met Anja Vos, Senior Accountmanager Zwitserland

Werken in Duitsland

Werken in de Caribbean

Werken in Suriname

Werken in Frankrijk

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.