Werken op Sint Maarten in de zorg

Wil jij wonen en werken op het Caribische eiland Sint Maarten, waar je kunt genieten van zowel Nederlandse als Franse invloeden? De inwoners van dit unieke eiland komen uit alle delen van de wereld en dat zie je terug in de gemixte eetcultuur op Sint Maarten. Geniet van zeevruchten en vis, Johnny cakes of probeer eens een lokaal likeurtje. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden is het voor Nederlandse begrippen goed toeven op dit relatief kleine eiland met schone stranden, heerlijk zwemwater en prachtig koraalrif.

Voordelen van werken op Sint Maarten in de zorg

Over Sint Maarten

Het eiland Sint Maarten heeft een oppervlakte van 87 km2 en is onderverdeeld in een Frans en Nederlands deel. Sinds 2010 is het Nederlandse deel een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Sint Maarten telt circa 75.000 inwoners. Er wordt wel Nederlands gesproken en verstaan, maar niet door iedereen. Goede beheersing van de Engelse taal is daarom belangrijk als je op dit eiland wilt werken.

Liefhebbers van flora en fauna komen volledig aan hun trekken op dit Caribische eiland: Sint Maarten telt meer dan vijfhonderd verschillende plantensoorten. In het heuvelachtige groene binnenland zie je volop palmbomen, cactussen, varens, loof- en dennenbomen. Ook kun je er verschillende soorten hagedissen, gekko’s, kolibries, pelikanen en schildpadden vinden.

Werken op Sint Maarten

Sint Maarten telt één ziekenhuis: het St. Maarten Medical Center (SMMC). Dit ziekenhuis opende in 1991 haar deuren. SMMC is een non-profitorganisatie gelegen in het Nederlandse deel van het eiland. Er zijn 76 bedden en rond de 220 medewerkers werkzaam. Het ziekenhuis biedt ook zorg aan de omliggende kleine eilandjes Saba, Statia en Anguilla. Momenteel wordt er een nieuw ziekenhuis gebouwd, het St. Maarten General Hospital (SMGH). Naar verwachting wordt het ziekenhuis eind 2023 opgeleverd en zal het SMMC haar deuren sluiten.

Op Sint Maarten zijn verder nog een aantal andere zorginstellingen te vinden. TMI bemiddelt onder meer naar Stichting Zorgverlening Het Wit Gele Kruis. Met 160 werknemers is dit de een-na-grootste zorginstelling op Sint Maarten.

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar het Caribisch gebied. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd bestaande uit recruiters, een binnendienst en twee accountmanagers. Samen hebben zij alle kennis in huis om jou te helpen om in de Caribbean aan de slag te gaan. Jouw indiensttreding wordt geregeld van A tot Z!

TMI zorgt voor:

caribbean whizzard

Ervaringsverhalen Sint Maarten

Wil jij weten hoe het is om in het enige ziekenhuis van Sint Maarten te werken? Of wat je doet als zorgprofessional in één van de zorginstellingen op dit eiland? Lees dan de ervaringen van apothekersassistente Jacqueline.

Lees Jacqueline's verhaal

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Sint Maarten voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Sint Maarten. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

COVID-19 update – werken op Sint Maarten blijft mogelijk

De coronacrisis treft ook het Caribisch gebied. Toch is werken en wonen in de zorg op Sint Maarten nog steeds mogelijk. TMI heeft ook geregeld COVID-19 vacatures openstaan om de zorgcapaciteit te verhogen op het eiland. Bekijk dus nu de vacatures op Sint Maarten.

Interesse?

Neem contact op!
iris pattynama Recruiter

Iris Pattynama

Recruiter Caribbean

020 - 510 6754 wervingcaribbean@tmi.nl