Werken op Sint Maarten in de zorg

Wil jij wonen en werken op het Caribische eiland Sint Maarten, waar je kunt genieten van zowel Nederlandse als Franse invloeden? De inwoners van dit unieke eiland komen uit alle delen van de wereld en dat zie je terug in de gemixte eetcultuur op Sint Maarten. Geniet van zeevruchten en vis, Johnny cakes of probeer eens een lokaal likeurtje. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden is het voor Nederlandse begrippen goed toeven op dit relatief kleine eiland met schone stranden, heerlijk zwemwater en prachtig koraalrif.

Voordelen van werken op Sint Maarten in de zorg

Over Sint Maarten

Het eiland Sint Maarten heeft een oppervlakte van 87 km2 en is onderverdeeld in een Frans en Nederlands deel. Sinds 2010 is het Nederlandse deel een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Sint Maarten telt circa 75.000 inwoners. Er wordt wel Nederlands gesproken en verstaan, maar niet door iedereen. Goede beheersing van de Engelse taal is daarom belangrijk als je op dit eiland wilt werken.

Liefhebbers van flora en fauna komen volledig aan hun trekken op dit Caribische eiland: Sint Maarten telt meer dan vijfhonderd verschillende plantensoorten. In het heuvelachtige groene binnenland zie je volop palmbomen, cactussen, varens, loof- en dennenbomen. Ook kun je er verschillende soorten hagedissen, gekko’s, kolibries, pelikanen en schildpadden vinden.

Werken op Sint Maarten

Sint Maarten telt één ziekenhuis: het St. Maarten Medical Center (SMMC). Dit ziekenhuis opende in 1991 haar deuren. SMMC is een non-profitorganisatie gelegen in het Nederlandse deel van het eiland. Er zijn 76 bedden en rond de 220 medewerkers werkzaam. Het ziekenhuis biedt ook zorg aan de omliggende kleine eilandjes Saba, Statia en Anguilla. Momenteel wordt er een nieuw ziekenhuis gebouwd, het St. Maarten General Hospital (SMGH). Naar verwachting wordt het ziekenhuis eind 2023 opgeleverd en zal het SMMC haar deuren sluiten.

Op Sint Maarten zijn verder nog een aantal andere zorginstellingen te vinden. TMI bemiddelt onder meer naar Stichting Zorgverlening Het Wit Gele Kruis. Met 160 werknemers is dit de een-na-grootste zorginstelling op Sint Maarten.

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar het Caribisch gebied. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd bestaande uit recruiters, een binnendienst en twee accountmanagers. Samen hebben zij alle kennis in huis om jou te helpen om in de Caribbean aan de slag te gaan. Jouw indiensttreding wordt geregeld van A tot Z!

TMI zorgt voor:

Caribbean whizzard

Ervaringsverhalen Sint Maarten

Wil jij weten hoe het is om in het enige ziekenhuis van Sint Maarten te werken? Of wat je doet als zorgprofessional in één van de zorginstellingen op dit eiland? Lees dan de ervaringen van apothekersassistente Jacqueline.

Lees Jacqueline's verhaal

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Sint Maarten voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Sint Maarten. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

COVID-19 update – werken op Sint Maarten blijft mogelijk

De coronacrisis treft ook het Caribisch gebied. Toch is werken en wonen in de zorg op Sint Maarten nog steeds mogelijk. TMI heeft ook regelmatig COVID-19 vacatures openstaan om de zorgcapaciteit te verhogen op het eiland

Bekijk vacatures in Sint Maarten

Interesse?

Neem contact op!
iris pattynama

Iris Pattynama

Recruiter Caribbean

020 - 510 6754 wervingcaribbean@tmi.nl

Veelgestelde vragen werken in Sint Maarten

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden; Aruba, Bonaire en Curaçao, wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Maar doordat er ook internationale zorgprofessionals in de zorginstellingen werken, is basiskennis van de Engelse taal een pre. Ga je naar de bovenwindse eilanden; Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius, dan is het vereist dat je de Engelse taal beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature. We krijgen vacatures binnen voor zowel lange- als korte duur. Bij lange duur gaat het om een vaste vacature. Dit gaat vaak om een periode van minimaal zes maanden. Bij korte duur zijn het meestal waarnemingen van minimaal een tot en met drie maanden. Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die wij altijd opvragen: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG (her)registratie en geldig paspoort. Wanneer je bent aangenomen in de Caribbean zijn er nog een aantal documenten die moeten worden aangevraagd. Dit verschilt per zorginstelling en hoelang je van plan bent om te gaan. TMI zoekt dit voor je uit en zal je daarin ook begeleiden.