Werken op Curaçao in de zorg

Als zorgprofessional aan de slag in een heerlijk tropische omgeving, terwijl je met je collega’s gewoon Nederlands kunt spreken? Dat kan als je kiest voor een baan in de zorg op Curaçao. Binnen negen uur vlieg je vanuit Nederland naar deze populaire vakantiebestemming in de Caribbean. Ontdek de vele prachtige baaien en witte zandstranden op dit zonnige eiland, waar de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden ligt.

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Curaçao en andere eilanden in het Caribisch gebied. Zo hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd, geheel gespecialiseerd in het werken in de Caribbean.

Voordelen van werken op Curaçao in de zorg:

Over Curaçao

Bon bini ná Kòrsou, oftewel: welkom op Curaçao! Dit tropische eiland vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Het bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Samen vormen deze eilanden een land binnen het Koninkrijk der Nederland. Curaçao heeft zo’n 158.000 inwoners en Papiaments, Nederlands en Engels zijn de officiële talen. In het ziekenhuis is Nederlands de voertaal.

De hoofdstad en grootste plaats op het eiland is Willemstad, waar je in de wijk Punda de fotogenieke gebouwen in pasteltinten aantreft. Ook vind je daar de bekende Koningin Emmabrug, die in de volksmond vaak de Pontjesbrug wordt genoemd.

Brug Curacao

Werken op Curaçao

Het eiland Curaçao kent twee ziekenhuizen: het Antillean Adventist Hospital en het in 2019 geopende Curaçao Medical Center. Laatstgenoemd ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis met ruim 400 bedden. In eerste instantie is dit ziekenhuis er voor de Curaçaose gemeenschap, maar in urgente situaties worden ook patiënten vanuit Aruba en Bonaire of andere eilanden in de regio overgebracht naar de ziekenhuizen op Curaçao.

TMI heeft al vele jaren ervaring met het bemiddelen van verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Curaçao. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd, geheel gespecialiseerd in het werken in de Caribbean. We helpen je niet alleen aan jouw droombaan in een zorginstelling, kliniek of ziekenhuis, we zetten ons ook in om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Ons doel hierbij is om jou te ontzorgen en een onvergetelijke internationale ervaring rijker te maken!

TMI zorgt voor:

Podcast Aida Caribbean

Ervaringsverhalen Curaçao

Benieuwd hoe andere TMI’ers het vonden om op Curaçao te wonen en werken?

Lees de ervaringen van oncoloog Monique

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Curaçao voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Curaçao. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

Interesse?

Neem contact op!

Veelgestelde vragen werken in Curaçao

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Er werken ook veel internationale zorgprofessionals in de instellingen, waardoor enige basiskennis van de Engelse taal aan te raden is. Ga je naar de bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius) dan is het vereist dat je de Engelse taal in de basis goed beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature en kan variëren tussen minimaal één maand tot minimaal zes maanden.

Wil je graag voor een korte tijd in het buitenland aan de slag? Dan gaat het meestal om een waarneming. Deze aanvragen krijgen wij vaak kort dag en dit betekent dat jij ook snel moet kunnen schakelen met jouw thuissituatie.

Wil je voor een langere periode naar het buitenland? Dan kunnen wij je plaatsen op een vaste vacature. Is er geen vacature maar ben je wel minimaal zes maanden beschikbaar? Dan stellen we je graag vrijblijvend voor om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt TMI Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

 

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die TMI altijd opvraagt: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG-(her)registratie en een geldig paspoort. Indien je aan de slag gaat in de Caribbean, zijn er aanvullende documenten nodig. Dit verschilt per zorginstelling en de periode dat je aan de slag gaat. Uiteraard begeleidt TMI je bij dit hele proces, zodat de juiste documenten worden aangeleverd. Daarnaast ontvang je van ons ook een handboek met uitgebreide informatie over de zorginstelling en het eiland.

Wil jij als zorgprofessional werken in Curaçao via TMI?