Werken op Curaçao in de zorg

Als zorgprofessional aan de slag in een heerlijk tropische omgeving, terwijl je met je collega’s gewoon Nederlands kunt spreken? Dat kan als je kiest voor een baan in de zorg op Curaçao. Binnen negen uur vlieg je vanuit Nederland naar deze populaire vakantiebestemming in de Caribbean. Ontdek de vele prachtige baaien en witte zandstranden op dit zonnige eiland, waar de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden ligt.

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Curaçao en andere eilanden in het Caribisch gebied. Zo hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd, geheel gespecialiseerd in het werken in de Caribbean.

Voordelen van werken op Curaçao in de zorg:

Over Curaçao

Bon bini ná Kòrsou, oftewel: welkom op Curaçao! Dit tropische eiland vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Het bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Samen vormen deze eilanden een land binnen het Koninkrijk der Nederland. Curaçao heeft zo’n 158.000 inwoners en Papiaments, Nederlands en Engels zijn de officiële talen. In het ziekenhuis is Nederlands de voertaal.

De hoofdstad en grootste plaats op het eiland is Willemstad, waar je in de wijk Punda de fotogenieke gebouwen in pasteltinten aantreft. Ook vind je daar de bekende Koningin Emmabrug, die in de volksmond vaak de Pontjesbrug wordt genoemd.

Werken op Curaçao

Het eiland Curaçao kent drie ziekenhuizen: het Sint Elizabeth Hospital, het Antillean Adventist Hospital en het in 2019 geopende Curaçao Medical Center. Laatstgenoemd ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis met ruim 400 bedden. In eerste instantie is dit ziekenhuis er voor de Curaçaose gemeenschap, maar in urgente situaties worden ook patiënten vanuit Aruba en Bonaire of andere eilanden in de regio overgebracht naar de ziekenhuizen op Curaçao.

TMI heeft al vele jaren ervaring met het bemiddelen van verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Curaçao. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd, geheel gespecialiseerd in het werken in de Caribbean. We helpen je niet alleen aan jouw droombaan in een zorginstelling, kliniek of ziekenhuis, we zetten ons ook in om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Ons doel hierbij is om jou te ontzorgen en een onvergetelijke internationale ervaring rijker te maken!

TMI zorgt voor:

caribbean whizzard

Ervaringsverhalen Curaçao

Benieuwd hoe andere TMI’ers het vonden om op Curaçao te wonen en werken?

Lees de ervaringen van oncoloog Monique

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Curaçao voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Curaçao. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

COVID-19 update – werken op Curaçao blijft mogelijk

De coronacrisis treft ook het Caribisch gebied. Toch is werken in de zorg op Curaçao ook nu gewoon mogelijk. Bekijk dus nu de vacatures op Curaçao.

Interesse?

Neem contact op!
iris pattynama Recruiter

Iris Pattynama

Recruiter Caribbean

020 - 510 6754 wervingcaribbean@tmi.nl