Werken op Sint Eustatius in de zorg

Kies jij als zorgprofessional voor het avontuur op de Caribbean? Ontdek dan de mogelijkheden die TMI biedt om aan de slag te gaan in de zorg op het kleine Caribische eiland Sint Eustatius. Op dit groene eiland, twintig minuten vliegen van Sint Maarten, wordt Engels en Nederlands gesproken. Lijkt het je wat om na je werk te kunnen genieten van hiken, duiken of snorkelen in de prachtige tropische natuur? Dan is een baan op Sint Eustatius echt iets voor jou!

Voordelen van werken op het eiland Sint Eustatius

Over Sint Eustatius

Het eiland Sint Eustatius heeft een oppervlakte van 21 km2 en is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied. Door de plaatselijke bevolking, wordt het eiland ‘Statia’ genoemd. Samen met Saba en Sint Maarten hoort Sint Eustatius tot de Bovenwindse Eilanden. Er wonen circa 4.500 inwoners: naast Nederlanders zijn dit vooral Amerikanen en Dominicanen.

Op Sint Eustatius wordt wel Nederlands gesproken en verstaan, maar niet door iedereen. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom belangrijk als je op dit eiland wilt werken. Sint Eustatius, dat zich op twintig minuten vliegen van Sint Maarten bevindt, is zeer groen en telt drie natuurparken. Sint Eustatius is heel geschikt om te hiken, duiken en snorkelen. Op het eiland bevindt zich bovendien een slapende vulkaan: The Quill.

Werken op Sint Eustatius

Het enige ziekenhuis op het eiland is het Queen Beatrix Medical Center (QBMC). Verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van dit ziekenhuis is de stichting St. Eustatius Health Care Foundation (SEHCF). Bij deze stichting werken ongeveer zestig medewerkers die onder meer huisartsenzorg, spoedeisende hulp, fysiotherapie en diëtetiek bieden.

TMI heeft in het verleden ook zorgprofessionals bemiddeld naar een van de verpleeg- en verzorgingshuizen op Sint Eustatius. Al jaren bemiddelen wij verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar het Caribisch gebied. Zo hebben wij een team opgebouwd dat geheel gespecialiseerd is in het werken in de Caribbean. TMI helpt je van A tot Z bij je indiensttreding op Sint Eustatius. Ons doel hierbij is om jouw zorgen te ontnemen, te begeleiden en een onvergetelijke internationale ervaring rijker te maken!

TMI zorgt voor:

caribbean whizzard

Ervaringsverhalen Sint Eustatius

Nieuwsgierig hoe het anderen bevallen is om op Sint Eustatius te wonen en werken? Binnenkort lees je hier ervaringsverhalen van TMI’ers die je voor gingen.

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Sint Eustatius voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Sint Eustatius. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

COVID-19 update – werken op Sint Eustatius blijft mogelijk

Ook de Caribische eilanden zijn getroffen door COVID-19. Toch is het nog steeds mogelijk om in de zorg te werken op Sint Eustatius. Bekijk hier de vacatures op Sint Eustatius.

Interesse?

Neem contact op!
iris pattynama Recruiter

Iris Pattynama

Recruiter Caribbean

020 - 510 6754 wervingcaribbean@tmi.nl