Werken op Sint Eustatius in de zorg

Kies jij als zorgprofessional voor het avontuur op de Caribbean? Ontdek dan de mogelijkheden die TMI biedt om aan de slag te gaan in de zorg op het kleine Caribische eiland Sint Eustatius. Op dit groene eiland, twintig minuten vliegen van Sint Maarten, wordt Engels en Nederlands gesproken. Lijkt het je wat om na je werk te kunnen genieten van hiken, duiken of snorkelen in de prachtige tropische natuur? Dan is een baan op Sint Eustatius echt iets voor jou!

Voordelen van werken op het eiland Sint Eustatius

Over Sint Eustatius

Het eiland Sint Eustatius heeft een oppervlakte van 21 km2 en is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied. Door de plaatselijke bevolking, wordt het eiland ‘Statia’ genoemd. Samen met Saba en Sint Maarten hoort Sint Eustatius tot de Bovenwindse Eilanden. Er wonen circa 4.500 inwoners: naast Nederlanders zijn dit vooral Amerikanen en Dominicanen.

Op Sint Eustatius wordt wel Nederlands gesproken en verstaan, maar niet door iedereen. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom belangrijk als je op dit eiland wilt werken. Sint Eustatius, dat zich op twintig minuten vliegen van Sint Maarten bevindt, is zeer groen en telt drie natuurparken. Sint Eustatius is heel geschikt om te hiken, duiken en snorkelen. Op het eiland bevindt zich bovendien een slapende vulkaan: The Quill.

St. Eustatius

Werken op Sint Eustatius

Het enige ziekenhuis op het eiland is het Queen Beatrix Medical Center (QBMC). Verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van dit ziekenhuis is de stichting St. Eustatius Health Care Foundation (SEHCF). Bij deze stichting werken ongeveer zestig medewerkers die onder meer huisartsenzorg, spoedeisende hulp, fysiotherapie en diëtetiek bieden.

TMI heeft in het verleden ook zorgprofessionals bemiddeld naar een van de verpleeg- en verzorgingshuizen op Sint Eustatius. Al jaren bemiddelen wij verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar het Caribisch gebied. Zo hebben wij een team opgebouwd dat geheel gespecialiseerd is in het werken in de Caribbean. TMI helpt je van A tot Z bij je indiensttreding op Sint Eustatius. Ons doel hierbij is om jouw zorgen te ontnemen, te begeleiden en een onvergetelijke internationale ervaring rijker te maken!

TMI zorgt voor:

Podcast Aida Caribbean

Ervaringsverhalen Sint Eustatius

Nieuwsgierig hoe het anderen bevallen is om op Sint Eustatius te wonen en werken? Lees dan het ervaringsverhaal van IC verpleegkundige Aida Samaniego Tersmette.

Lees Aida's verhaal

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Sint Eustatius voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Sint Eustatius. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

Interesse?

Neem contact op!
Werken via TMI op Sint Eustatius?

Veelgestelde vragen werken in Sint Eustatius

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Er werken ook veel internationale zorgprofessionals in de instellingen, waardoor enige basiskennis van de Engelse taal aan te raden is. Ga je naar de bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius) dan is het vereist dat je de Engelse taal in de basis goed beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature en kan variëren tussen minimaal één maand tot minimaal zes maanden.

Wil je graag voor een korte tijd in het buitenland aan de slag? Dan gaat het meestal om een waarneming. Deze aanvragen krijgen wij vaak kort dag en dit betekent dat jij ook snel moet kunnen schakelen met jouw thuissituatie.

Wil je voor een langere periode naar het buitenland? Dan kunnen wij je plaatsen op een vaste vacature. Is er geen vacature maar ben je wel minimaal zes maanden beschikbaar? Dan stellen we je graag vrijblijvend voor om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt TMI Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

 

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die TMI altijd opvraagt: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG-(her)registratie en een geldig paspoort. Indien je aan de slag gaat in de Caribbean, zijn er aanvullende documenten nodig. Dit verschilt per zorginstelling en de periode dat je aan de slag gaat. Uiteraard begeleidt TMI je bij dit hele proces, zodat de juiste documenten worden aangeleverd. Daarnaast ontvang je van ons ook een handboek met uitgebreide informatie over de zorginstelling en het eiland.