Aan de slag als zzp’er in de zorg

Werk jij als zzp’er in de zorg en ben jij op zoek naar een goede bemiddelingspartner? Dan ben je bij TMI aan het juiste adres! Wij zorgen voor passende opdrachten bij een van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen uit ons netwerk. Geen enkele zzp’er heeft in z’n eentje zoveel connecties in de zorgsector als TMI. Daarnaast kunnen we je als zakenpartner adviseren bij het maken van de juiste keuzes voor je zaak.

Wat is een zzp’er?

Eerst even een stapje terug: wat is een zzp’er eigenlijk? De afkorting ‘zzp’ staat voor ‘zelfstandige zonder personeel’, oftewel een zelfstandig ondernemer die geen personeel in dienst heeft. Een zzp’er is hetzelfde als een freelancer. In beide gevallen werk je voor verschillende opdrachtgevers, zonder dat er sprake is van een dienstverband. Zzp’er en freelancer zijn overigens geen rechtsvormen. De meeste zzp’ers en freelancers starten met de rechtsvorm ‘eenmanszaak’.

Het aantal zzp’ers in de gezondheidszorg neemt steeds verder toe. Vanuit de overheid zijn er regels opgesteld om als zelfstandig zorgprofessional te werken. Voor sommige beroepen geldt bijvoorbeeld dat je in het bezit moet zijn van een BIG-registratie en voor bepaalde beroepsgroepen is een maximum uurtarief vastgesteld waaraan je je moet houden.

Hoe word je zzp’er?

Overweeg jij als zzp’er in de zorg te gaan werken? Wees je er dan van bewust dat je je moet houden aan door de overheid opgestelde regels en wetten. Welke verplichtingen voor jou gelden is afhankelijk van jouw specifieke zorgberoep.

Of je je als zzp’er moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel hangt ervan af of je voldoet aan de criteria van een onderneming. Daarover lees je meer op de website van de Kamer van Koophandel. Daar vind je ook een stappenplan met belangrijke zaken waar zzp’ers in de zorg mee te maken krijgen.

Voordelen voor zzp’ers

Ambulancechauffeur Eric de Haan
Werken als zzp’er geeft mij meer ruimte voor alle zaken die ik naast werken doe. Die vrijheid en eigen inspraak in mijn agenda, dat is de reden dat ik ervoor heb gekozen om als zzp’er aan de slag te gaan.
Eric de Haan Ambulancechauffeur

Ervaringsverhaal zzp'er

Benieuwd naar het verhaal van zzp-ambulancechauffeur Eric de Haan over waarom hij is gaan zzp’en en waarom via TMI?

Lees het interview

Werken als zzp’er via TMI

Werken als zzp’er in de zorg kent veel voordelen: je bent eigen baas, dus kunt veel zaken zelf bepalen. Bijvoorbeeld wat je uurtarief wordt en welke opdrachten je aanneemt. Zo kun je ervoor kiezen geen nachtdiensten meer te draaien en heb je geen verplichtingen voor vaste overleggen of projecten op afdelingen waar je aan de slag gaat. Maar zzp’en brengt ook uitdagingen met zich mee. Want hoe kom je aan die leuke opdrachten? En je eigen administratie bijhouden en facturen uitsturen, is dat niet lastig?

TMI helpt zzp’ers hier graag mee verder. Samen vinden we een opdracht die bij jou past, dankzij ons uitgebreide landelijke netwerk van opdrachtgevers in de zorg. Hier rekenen we geen bemiddelingskosten voor; deze dienst verlenen we zelfstandigen gratis en voor niets! TMI heeft een netwerk door heel Nederland. We zijn eigenlijk in elke grote stad wel te vinden, zoals Breda, Den Haag en Amsterdam. Maar we zijn uiteraard ook actief in de kleinere zorginstellingen.

Daarnaast kun je als zzp’er je scholing volgen via TMI Academy. Zo zorg jij er als zorgprofessional voor dat je altijd bevoegd en bekwaam blijft. Je hebt keuze uit ongeveer de veertig bijscholingen, zoals bijvoorbeeld de Basic Life Support, Advanced Life Support of maak gebruik van het LeerManagementSysteem van TMI.

Zzp’er in de zorg Startersavond

Maandelijks organiseert TMI een (online) informatieavond voor zorgverleners die net zijn gestart als zzp’er of overwegen om zzp’er te worden. Tijdens deze avond worden ervaringsverhalen gedeeld en komt zzp-specialist Lex Tabak aan het woord. Onderwerpen als belastingtechnische vraagstukken tot aan vragen over je pensioen komen aan bod. Wil jij een informatiebijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan voor de eerstvolgende avond, of bekijk alle data.

Je kunt ervoor kiezen opdrachten aan te nemen die enkele weken tot enkele maanden duren, of te gaan werken op flexibele basis. Hiervoor stuurt het TMI Flexbureau je overzichten van losse diensten waarop je je kunt intekenen. Het is ook mogelijk om deze twee te combineren!

Meld je aan als zzp'er bij TMI

Wel de lusten maar niet de lasten van zzp’en? Laat TMI dan de facturatie en administratieve afhandeling van je overnemen. Zo ervaar je de vrijheid van zelfstandig ondernemerschap zónder alle administratieve rompslomp. Hulp nodig bij financiële, juridische of fiscale zaken? Ook daarvoor kun je bij ons terecht als zzp’er: met onze eigen helpdesk geven we je snel en adequaat onafhankelijk advies.

Is het missen van collega’s tot slot een reden voor je om niet te gaan zzp’en? Begrijpelijk! Om de sociale kant van het werk iets leuker te maken, zijn zzp’ers ook van harte welkom op alle (online) TMI borrels en uitjes.

Vacatures zzp'ers

Enthousiast geraakt over de mogelijkheid om als zzp’er in de zorg te werken met de voordelen die TMI biedt?

Bekijk de vacatures

Interesse?

Neem contact op!
pien sintenie

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl
Hoe solliciteer ik bij TMI?

De makkelijkste manier om te solliciteren is door te reageren op een specifieke vacature op de website die jou aanspreekt. Door te solliciteren kun je jouw cv en motivatie meesturen. Staat er geen interessante vacature op de website? Dan kun je jouw cv toesturen via het open sollicitatieformulier. Wanneer we een passende vacature hebben, zal één van onze supportmedewerkers of consultants contact opnemen om een afspraak met je te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt op kantoor of online plaats. Dit is afhankelijk van jouw functie en reisafstand. Tijdens dit gesprek horen wij graag wat jouw wensen zijn en zullen wij de mogelijkheden bespreken.

Voor artsen en medisch specialisten geldt dat de kennismakinggesprekken op locatie plaatsvinden, in de regio waar jij woont.

Wat wordt mijn salaris als ik ga werken via TMI?

Als je in dienst treedt bij TMI, dan werk je op basis van detachering of draai je losse diensten. Omdat dit vaak meer flexibiliteit vraagt dan werken op één vaste locatie, ligt het salaris gemiddeld hoger dan conform de cao. De hoogte van jouw salaris, is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren werkervaring dat je hebt opgebouwd. We stemmen het salaris graag met je af in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Als zzp’er bepaal je samen met TMI het uurtarief. Treed je direct in dienst bij de opdrachtgever? Dan zal de opdrachtgever het salaris bepalen conform de geldende cao.

Salaris Artsen en Medisch Specialisten

Voor artsen en medisch specialisten geldt dat de hoogte van jouw salaris, afhankelijk is van je opleiding en het aantal jaren werkervaring dat je hebt opgebouwd. We stemmen het salaris graag met je af in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Als zzp’er bepaal je samen met TMI het uurtarief. Treed je direct in dienst bij de opdrachtgever? Dan zal de opdrachtgever het salaris bepalen conform de geldende cao.

Heb ik recht op een reiskostenvergoeding?

Indien je geen gebruik maakt van een leaseauto heb je meestal recht op een reiskostenvergoeding. Dit kan echter verschillen per opdrachtgever en dienstverband, vraag dit dus altijd even na bij het sollicitatiegesprek.

Heeft TMI vacatures door heel Nederland?

Ja, TMI heeft landelijke werkgelegenheid. Hierdoor is er altijd een opdracht op vacature bij jou in de buurt te vinden. Maar TMI is niet alleen in Nederland actief, ook over de grenzen hebben we openstaande vacatures. Namelijk in Duitsland, Zwitserland, de Caribbean en Suriname.

Ik ben zzp’er, kan ik dan ook solliciteren op een vacature?

Bij al onze openstaande vacatures op de website vermelden we of je als zzp’er kunt reageren. TMI kan als bemiddelingspartner dienen en jou als zzp’er voorzien van nieuwe opdrachten. Wij hebben in de afgelopen twintig jaar een groot netwerk van diverse ziekenhuizen en zorginstellingen opgebouwd. Daarnaast kan TMI je adviseren bij het maken van de juiste keuzes voor je zaak. Meld je aan voor de maandelijkse Zzp’er in de Zorg Startersavond voor meer informatie.

In welke vakgebieden is TMI actief?

TMI heeft opdrachten binnen de ambulancezorg, arbodienstverlening, farmacie, GGD’s, geestelijke gezondheidszorg (ggz), justitie, privéklinieken, verzekeringsgeneeskunde, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT), ziekenhuizen en zakelijke dienstverlening.

Hoe werkt de facturering bij TMI?

Bij TMI werken wij met Reversed Billing. Dit betekent dat wij jou een factuur sturen voor de gewerkte uren in plaats van andersom. Dat scheelt jou een hoop administratief werk. Wanneer jij hebt gewerkt via TMI geef je aan ons, op maandagochtend voor 10:00 uur, het aantal uren door dat je hebt gewerkt. De opdrachtgever geeft hier akkoord op en zo wordt er eenvoudig en snel een factuur opgemaakt.

Kan ik gebruik maken van de leaseregeling?

Nee, helaas kun je als zzp’er geen gebruik maken van een leaseauto. Wel kun je profiteren van onze unieke samenwerking met Shell! Via de Shell Fleet App krijg je €0,12 korting per liter/kWh bij tanken of laden.

Wat is bevoorschotting?

Je kunt kiezen voor bevoorschotting via TMI. Zodra jij jouw factuur van TMI hebt ontvangen, betaalt TMI deze binnen één werkdag uit. Wij nemen de betalingstermijn van de opdrachtgever over. Voor deze dienstverlening betaal je 4% vrijgesteld van BTW van het totale factuurbedrag.

Hoe kan ik meer informatie ontvangen over zzp’en via TMI?

Regelmatig organiseert TMI een (online) informatieavond voor zorgverleners die net zijn gestart als zzp’er in de zorg of overwegen om zzp’er te worden. Zzp-specialist Lex Tebak vertelt je alles wat je moet weten. Aanmelden is kosteloos. Bekijk alle data en meld je aan!

Wil jij als zzp'er aan de slag via TMI?