Werken in de zorg in de Caribbean

Is werken in de zorg in het buitenland iets voor jou? Liefst op een plek waar Nederlands of Engels wordt gesproken? Ga dan de internationale uitdaging aan als zorgprofessional in de Caribbean! TMI Caribbean helpt jou voor kortere of langere periode aan een baan in de zorg op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius. Door de grote vraag naar zorgprofessionals zijn er in de Caribbean veel mogelijkheden. Zo vind je samen met TMI de baan in de zorg op een plek waar je altijd al van droomde.

Werken in de Caribbean betekent:

Over TMI Caribbean

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd van collega’s die alle kennis in huis hebben om jou aan werk te helpen in de Caribbean. TMI zorgt voor een passende opdracht op een van deze prachtige eilanden. Ook kun je altijd op ons terugvallen voor hulp en advies over je nieuwe internationale werkplek. Ons doel is om jou te ontzorgen, te begeleiden en een onvergetelijke ervaring rijker te maken!

Podcast Aida Caribbean

De zorgsector in de Caribbean

Er zijn diverse medische voorzieningen op de eilanden. Naast een ziekenhuis, zijn vrijwel alle facetten van de gezondheidszorg vertegenwoordigd in de Caribbean. De vraag naar zorgprofessionals is groot, mede doordat er niet altijd voldoende wordt opgeleid. Belangrijk is om je aan te passen aan de cultuur, taal en werkwijze.

TMI zorgt voor:

Ervaringsverhalen Caribbean

Vele andere TMI’ers gingen je al voor. Benieuwd naar hun avonturen op een van de eilanden?

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan plaatsen wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op het eiland. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan en je er alles over kunnen vertellen. Ook zorgen we voor een kennismaking met de vaste contactpersonen op het eiland en bezoeken onze accountmanagers het eiland een paar keer per jaar.

Meer weten? Kom naar onze gratis informatieavond

Jaarlijks organiseren wij een aantal keer kosteloos en vrijblijvend een informatieavond over het werken op de Caribische eilanden. Naast fysieke informatiedagen, waarbij je 1 op 1 kunt spreken met onze recruiter en ervaringsdeskundigen, organiseren we ook online informatieavonden.

Interesse?

Neem contact op!

Veelgestelde vragen werken in de Caribbean

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Er werken ook veel internationale zorgprofessionals in de instellingen, waardoor enige basiskennis van de Engelse taal aan te raden is. Ga je naar de bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius) dan is het vereist dat je de Engelse taal in de basis goed beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature en kan variëren tussen minimaal één maand tot minimaal zes maanden.

Wil je graag voor een korte tijd in het buitenland aan de slag? Dan gaat het meestal om een waarneming. Deze aanvragen krijgen wij vaak kort dag en dit betekent dat jij ook snel moet kunnen schakelen met jouw thuissituatie.

Wil je voor een langere periode naar het buitenland? Dan kunnen wij je plaatsen op een vaste vacature. Is er geen vacature maar ben je wel minimaal zes maanden beschikbaar? Dan stellen we je graag vrijblijvend voor om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt TMI Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

 

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die TMI altijd opvraagt: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG-(her)registratie en een geldig paspoort. Indien je aan de slag gaat in de Caribbean, zijn er aanvullende documenten nodig. Dit verschilt per zorginstelling en de periode dat je aan de slag gaat. Uiteraard begeleidt TMI je bij dit hele proces, zodat de juiste documenten worden aangeleverd. Daarnaast ontvang je van ons ook een handboek met uitgebreide informatie over de zorginstelling en het eiland.

Wil jij werken in de Caribbean via TMI?