Werken in de zorg in de Caribbean

Is werken in de zorg in het buitenland iets voor jou? Liefst op een plek waar Nederlands of Engels wordt gesproken? Ga dan de internationale uitdaging aan als zorgprofessional in de Caribbean! TMI Caribbean helpt jou voor kortere of langere periode aan een baan in de zorg op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius. Door de grote vraag naar zorgprofessionals zijn er in de Caribbean veel mogelijkheden. Zo vind je samen met TMI de baan in de zorg op een plek waar je altijd al van droomde.

Werken in de Caribbean betekent:

Over TMI Caribbean

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd van collega’s die alle kennis in huis hebben om jou aan werk te helpen in de Caribbean. TMI zorgt voor een passende opdracht op een van deze prachtige eilanden. Ook kun je altijd op ons terugvallen voor hulp en advies over je nieuwe internationale werkplek. Ons doel is om jou te ontzorgen, te begeleiden en een onvergetelijke ervaring rijker te maken!

De zorgsector in de Caribbean

Er zijn diverse medische voorzieningen op de eilanden. Naast een ziekenhuis, zijn vrijwel alle facetten van de gezondheidszorg vertegenwoordigd in de Caribbean. De vraag naar zorgprofessionals is groot, mede doordat er niet altijd voldoende wordt opgeleid. Belangrijk is om je aan te passen aan de cultuur, taal en werkwijze.

Werken in de Caribbean: praktische zaken

Werken in het Caribisch gebied via TMI betekent dat wij jou aan de perfecte baan helpen in een ziekenhuis of zorginstelling ter plaatse. Maar dat is niet het enige. In de meeste gevallen vergoedt de zorginstelling jouw vliegticket, en kun je gebruik maken van een (gedeeltelijke) huisvesting- en verhuiskostenvergoeding.

Liever korte waarnemingen? Of juist op zoek naar een vast dienstverband? Het is beide mogelijk. De arbeidsvoorwaarden verschillen per eiland en zijn afhankelijk van de duur dat je in de Caribbean gaat werken. Een salarisrichtlijn is dat deze conform de lokale cao van de betreffende instelling zal zijn.

Verder vinden we het belangrijk dat je je snel thuis voelt in je nieuwe werkomgeving. Daarom biedt TMI een workshop aan waarin je kennis maakt met de taal en cultuur van de Caribische eilanden.

TMI zorgt voor:

Caribbean whizzard

Ervaringsverhalen Caribbean

Vele andere TMI’ers gingen je al voor. Benieuwd naar hun avonturen op een van de eilanden?

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan plaatsen wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op het eiland. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan en je er alles over kunnen vertellen. Ook zorgen we voor een kennismaking met de vaste contactpersonen op het eiland en bezoeken onze accountmanagers het eiland een paar keer per jaar.

Informatieborrel Caribbean

Jaarlijks organiseren wij een aantal keer kosteloos en vrijblijvend een informatieavond over het werken op de Caribische eilanden. Vanwege COVID-19 organiseren we naast fysieke informatiedagen, waarbij je 1 op 1 kunt spreken met onze recruiter, ook online informatieavonden. Lijkt je dit laatste ongezellig? Niet als je weet dat we van tevoren een borrelpakket naar je huisadres sturen!

Op deze avond vertelt onze TMI ambassadeur over haar persoonlijke buitenlandse werkervaring. Na de presentatie is er genoeg tijd om onder het genot van je borrelpakket al jouw prangende vragen te stellen aan deze ervaringsdeskundige.

COVID-19 update – werken in het buitenland blijft mogelijk

Ook in tijden van corona is het mogelijk om op de Caribische eilanden aan de slag te gaan via TMI. Juist in deze tijd, zijn extra zorgprofessionals in het Caribisch gebied nodig om de zorgcapaciteit te verhogen.

Bekijk vacatures in de Caribbean

Interesse?

Neem contact op!
iris pattynama

Iris Pattynama

Recruiter Caribbean

020 - 510 6754 wervingcaribbean@tmi.nl

Veelgestelde vragen werken in de Caribbean

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden; Aruba, Bonaire en Curaçao, wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Maar doordat er ook internationale zorgprofessionals in de zorginstellingen werken, is basiskennis van de Engelse taal een pre. Ga je naar de bovenwindse eilanden; Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius, dan is het vereist dat je de Engelse taal beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature. We krijgen vacatures binnen voor zowel lange- als korte duur. Bij lange duur gaat het om een vaste vacature. Dit gaat vaak om een periode van minimaal zes maanden. Bij korte duur zijn het meestal waarnemingen van minimaal een tot en met drie maanden. Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die wij altijd opvragen: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG (her)registratie en geldig paspoort. Wanneer je bent aangenomen in de Caribbean zijn er nog een aantal documenten die moeten worden aangevraagd. Dit verschilt per zorginstelling en hoelang je van plan bent om te gaan. TMI zoekt dit voor je uit en zal je daarin ook begeleiden.