Werken op Aruba in de zorg

Wonen en werken op een Caribisch eiland waar het altijd vakantie lijkt te zijn? Na je werk genieten van een welverdiend drankje op een van de lange witte zandstranden? Het kan allemaal op het zonovergoten Aruba. Met de meeste zonuren in het Caribisch gebied en veel luxe resorts is Aruba een zeer populaire vakantiebestemming. Niet alleen veel Nederlanders spenderen hier hun vakantiedagen, ook onder de Amerikanen is ‘One Happy Island’, zoals de bijnaam van Aruba luidt, ongekend populair.

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Aruba en andere eilanden in het Caribisch gebied. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd, geheel gespecialiseerd in het werken in de Caribbean.

Voordelen van werken op Aruba in de zorg:

Over Aruba

Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, gelegen in de Caribische Zee. Aruba is een van de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. In 2020 telde het eiland bijna 120.000 inwoners. Met een oppervlakte van 180 km² is het ongeveer even groot als Texel. De officiële talen op Aruba zijn Nederlands en Papiamento, maar bijna alle Arubanen spreken ook Engels of Spaans.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten op Aruba. Neem maar eens een kijkje in de hoofdstad Oranjestad, waar regelmatig luxe cruiseschepen aanmeren. En geef die toeristen eens ongelijk: met de meeste zonnige dagen van alle Caribische eilanden en een gemiddelde temperatuur van 29 graden is Aruba een ideaal toevluchtsoord voor zonaanbidders.

Werken op Aruba

Vlakbij de hoofdstad Oranjestad vind je het enige ziekenhuis van Aruba: het dr. Horacio E. Oduber Hospitaal. Dit is een middelgroot algemeen ziekenhuis waar ongeveer 1000 mensen werken. Op het eiland vind je verder een aantal kleinere klinieken, waaronder bijvoorbeeld de Imsan, een kleine kliniek in het noorden van Aruba in district San Nicolas. Daarnaast telt Aruba een aantal stichtingen voor geestelijke gezondheidszorg.

Op Aruba verdien je een marktconform salaris, zoals vastgelegd in de cao van de zorginstelling of het ziekenhuis. TMI begeleidt je bij iedere stap in het proces om je carrière voort te zetten op Aruba!

TMI zorgt voor:

caribbean whizzard

Ervaringsverhalen Aruba

Benieuwd hoe andere TMI’ers het vonden om op Aruba te wonen en te werken in de zorg? Lees het ervaringsverhaal van logopedist Hanneke.

Lees Hanneke's verhaal

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Aruba voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Aruba. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

COVID-19 update – werken in Aruba is gewoon mogelijk

Ondanks de wereldwijde COVID-19-pandemie is het nog steeds mogelijk om als zorgprofessional aan de slag te gaan op Aruba. Bekijk hier de vacatures op Aruba.

Interesse?

Neem contact op!
iris pattynama Recruiter

Iris Pattynama

Recruiter Caribbean

020 - 510 6754 wervingcaribbean@tmi.nl