Werken op Aruba in de zorg

Wonen en werken op een Caribisch eiland waar het altijd vakantie lijkt te zijn? Na je werk genieten van een welverdiend drankje op een van de lange witte zandstranden? Het kan allemaal op het zonovergoten Aruba. Met de meeste zonuren in het Caribisch gebied en veel luxe resorts is Aruba een zeer populaire vakantiebestemming. Niet alleen veel Nederlanders spenderen hier hun vakantiedagen, ook onder de Amerikanen is ‘One Happy Island’, zoals de bijnaam van Aruba luidt, ongekend populair.

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Aruba en andere eilanden in het Caribisch gebied. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd, geheel gespecialiseerd in het werken in de Caribbean.

Voordelen van werken op Aruba in de zorg:

Over Aruba

Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, gelegen in de Caribische Zee. Aruba is een van de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. In 2020 telde het eiland bijna 120.000 inwoners. Met een oppervlakte van 180 km² is het ongeveer even groot als Texel. De officiële talen op Aruba zijn Nederlands en Papiamento, maar bijna alle Arubanen spreken ook Engels of Spaans.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten op Aruba. Neem maar eens een kijkje in de hoofdstad Oranjestad, waar regelmatig luxe cruiseschepen aanmeren. En geef die toeristen eens ongelijk: met de meeste zonnige dagen van alle Caribische eilanden en een gemiddelde temperatuur van 29 graden is Aruba een ideaal toevluchtsoord voor zonaanbidders.

Werken op Aruba

Vlakbij de hoofdstad Oranjestad vind je het enige ziekenhuis van Aruba: het dr. Horacio E. Oduber Hospitaal. Dit is een middelgroot algemeen ziekenhuis waar ongeveer 1000 mensen werken. Op het eiland vind je verder een aantal kleinere klinieken, waaronder bijvoorbeeld de Imsan, een kleine kliniek in het noorden van Aruba in district San Nicolas. Daarnaast telt Aruba een aantal stichtingen voor geestelijke gezondheidszorg.

Op Aruba verdien je een marktconform salaris, zoals vastgelegd in de cao van de zorginstelling of het ziekenhuis. TMI begeleidt je bij iedere stap in het proces om je carrière voort te zetten op Aruba!

TMI zorgt voor:

Podcast Aida Caribbean

Ervaringsverhalen Aruba

Benieuwd hoe andere TMI’ers het vonden om op Aruba te wonen en te werken in de zorg? Lees het ervaringsverhaal van logopedist Hanneke.

Lees Hanneke's verhaal

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Aruba voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Aruba. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

Wil jij via TMI werken in Aruba?

Interesse?

Neem contact op!

Veelgestelde vragen werken in Aruba

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Er werken ook veel internationale zorgprofessionals in de instellingen, waardoor enige basiskennis van de Engelse taal aan te raden is. Ga je naar de bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius) dan is het vereist dat je de Engelse taal in de basis goed beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die TMI altijd opvraagt: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG-(her)registratie en een geldig paspoort. Indien je aan de slag gaat in de Caribbean, zijn er aanvullende documenten nodig. Dit verschilt per zorginstelling en de periode dat je aan de slag gaat. Uiteraard begeleidt TMI je bij dit hele proces, zodat de juiste documenten worden aangeleverd. Daarnaast ontvang je van ons ook een handboek met uitgebreide informatie over de zorginstelling en het eiland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature en kan variëren tussen minimaal één maand tot minimaal zes maanden.

Wil je graag voor een korte tijd in het buitenland aan de slag? Dan gaat het meestal om een waarneming. Deze aanvragen krijgen wij vaak kort dag en dit betekent dat jij ook snel moet kunnen schakelen met jouw thuissituatie.

Wil je voor een langere periode naar het buitenland? Dan kunnen wij je plaatsen op een vaste vacature. Is er geen vacature maar ben je wel minimaal zes maanden beschikbaar? Dan stellen we je graag vrijblijvend voor om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt TMI Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.