Werken op Bonaire in de zorg

Droom jij ervan om dagelijks na je werk een duik te nemen in een azuurblauwe zee? Op het Caribische eiland Bonaire kan het! Bonaire staat bekend om de zeer goede duik- en snorkelmogelijkheden. Maar ook wanneer je de voorkeur geeft aan ongerepte natuur en net iets meer rust, is Bonaire jouw ideale Caribische bestemming voor wonen en werken.

TMI bemiddelt al jaren verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten naar Bonaire en andere eilanden in het Caribisch gebied. Hierdoor hebben wij een zeer ervaren team opgebouwd, geheel gespecialiseerd in het werken in de Caribbean. We helpen je niet alleen aan jouw droombaan in een zorginstelling, kliniek of ziekenhuis, we zetten ons ook in om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Ons doel hierbij is om jou te ontzorgen en een onvergetelijke internationale ervaring rijker te maken!

Voordelen van werken op Bonaire in de zorg:

Over Bonaire

Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland. Sinds 2010 vormt het boemerangvormige eiland een bijzondere gemeente binnen Nederland. Bonaire is anderhalf keer groter dan Texel en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen, met als hoofdstad Kralendijk.

Op Bonaire wonen een stuk minder mensen dan op de andere ABC-eilanden; in 2019 telde het eiland slechts iets meer dan 20.000 inwoners. De meeste mensen komen van Aruba en Curaçao, maar ook mensen uit Nederland, Venezuela, Colombia en de Dominicaanse Republiek hebben zich in de loop der jaren op het eiland gevestigd.

Het eiland staat bekend om de ongerepte natuur: het onbewoonde eilandje Klein Bonaire, nog geen kilometer uit de kust van het eiland, is samen met de zee rond Bonaire beschermd natuurgebied. Op Bonaire vind je honderden verschillende planten en spot je flamingo’s, dolfijnen, pelikanen en schildpadden.

Met name watersporters komen volledig aan hun trekken op Bonaire. Er zijn tal van mogelijkheden om te (leren) duiken, snorkelen, kite- of windsurfen. Ga je liever mountainbiken, wandelen of paardrijden? Ook voor deze hobby’s is dit eiland zeer geschikt. De zon schijnt er bovendien bijna altijd en in de winter is het er gemiddeld 29 graden.

wit strand met blauw water en geel huisje op het zand

Werken op Bonaire

Het Hospitaal San Francisco in de hoofdstad Kralendijk is het enige ziekenhuis op Bonaire en telt 36 verpleegbedden en zes bedden voor Special Care. Daarnaast is op Bonaire de gezondheidsinstelling Fundashon Mariadal gevestigd, waar ruim vierhonderd mensen werken. De instelling kent de volgende aandachtsgebieden: Acute zorg, Kortdurende zorg, Langdurige zorg, Diagnostiek en Geneesmiddelenvoorziening.

Nadat Bonaire in 2010 een bijzondere gemeente is geworden van Nederland, zijn de ontwikkelingen binnen deze dynamische organisatie in een stroomversnelling geraakt. Het Fundashon Mariadal wil de kwaliteit van de zorg nu nog verder verbeteren. Hun doel is om 80% van de zorg op Bonaire te kunnen bieden. Daarvoor is de instelling steeds op zoek naar zorgprofessionals die zich willen inzetten voor kwalitatief betere zorg voor de bevolking op het eiland.

TMI bemiddelt al jarenlang zorgprofessionals naar Bonaire en is dus de ideale organisatie om jou te ondersteunen bij alle stappen in het proces om aan de slag te gaan op Bonaire. We bemiddelen je niet alleen met een baan, we begeleiden je bij het sollicitatiegesprek en informeren je over de praktische zaken!

TMI zorgt voor:

  • Groot netwerk van zorginstellingen op Bonaire
  • Begeleiding bij elke stap om op Bonaire te werken
  • Mogelijkheid tot huren van de TMI Appartementen 'Tropical Mi'
  • De perfecte match tussen jouw profiel en je droombaan in de zon
  • Contact met andere TMI’ers op Bonaire
Podcast Aida Caribbean

Ervaringsverhalen Bonaire

Wil jij weten hoe andere TMI’ers het vonden om op Bonaire te wonen en werken? Lees dan de ervaringsverhalen.

De sollicitatieprocedure

1
Twee documenten
Sollicitatie

Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we of we een passende baan op Bonaire voor je hebben.

2
Gespreksballon
Gesprek

Als we een mogelijke opdracht voor je hebben, nodigen we je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze recruiters: op ons hoofdkantoor in Amsterdam of online. Is er niet direct een match, dan zetten wij je op een interesselijst voor een volgende binnenkomende vacature.

3
Document check
Verzameling documenten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, leggen we je de procedure uit en verzamelen we alvast belangrijke documenten.

4
skype gesprek
Kennismaking via Skype

Na het gesprek bij TMI zoeken we contact met het ziekenhuis of de zorginstelling op Bonaire. Zijn zij enthousiast? Dan volgt een kennismaking via Skype.

5
Hart pen
Praktische zaken

Daarna ga je aan de slag met een aantal praktische zaken, zoals het regelen van verzekeringen en de medische keuring. TMI begeleidt en helpt jou in dit hele proces.

6
Twee handen met hart
Contact met ervaringsdeskundigen

Heb je nog specifieke vragen? In dat geval brengen we je in contact met ervaringsdeskundigen: TMI’ers die ervaringen hebben opgedaan op de Caribische eilanden en je er alles over kunnen vertellen.

Interesse?

Neem contact op!
Wil jij via TMI in Bonaire aan de slag?

Veelgestelde vragen werken in Bonaire

Kunnen mijn partner en kinderen ook mee naar het buitenland?

Het is zeker mogelijk om je partner en kinderen mee te nemen, er zijn vele gezinnen je al voorgegaan. Wanneer je met het gezin gaat, adviseren we je goed onderzoek te doen naar de scholen en eventuele opvang. Op de eilanden werk je namelijk 40 uur in de week. Het salaris is niet altijd toereikend om een gezin te onderhouden wanneer de partner daar niet gaat werken. Houd er rekening mee dat niet altijd de vliegtickets worden vergoed voor het hele gezin. Dit verschilt per zorginstelling. Je kunt Team Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

Mijn Engels is niet goed, is dat een probleem?

Op de benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) wordt voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken. Er werken ook veel internationale zorgprofessionals in de instellingen, waardoor enige basiskennis van de Engelse taal aan te raden is. Ga je naar de bovenwindse eilanden (Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius) dan is het vereist dat je de Engelse taal in de basis goed beheerst in woord en geschrift.

Ontvang ik het Nederlandse salaris of het salaris conform het land waar ik naartoe ga?

Wanneer je in dienst treedt bij de zorginstelling op het eiland, ontvang je salaris conform de lokale cao van de betreffende zorginstelling. Over het algemeen liggen de salarissen in de Caribbean lager dan hier in Nederland.

Wat is de minimale tijdsduur voor een functie in de Caribbean?

Dit verschilt per vacature en kan variëren tussen minimaal één maand tot minimaal zes maanden.

Wil je graag voor een korte tijd in het buitenland aan de slag? Dan gaat het meestal om een waarneming. Deze aanvragen krijgen wij vaak kort dag en dit betekent dat jij ook snel moet kunnen schakelen met jouw thuissituatie.

Wil je voor een langere periode naar het buitenland? Dan kunnen wij je plaatsen op een vaste vacature. Is er geen vacature maar ben je wel minimaal zes maanden beschikbaar? Dan stellen we je graag vrijblijvend voor om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Over het algemeen geldt dat zorginstellingen graag mensen inzetten voor lange duur. Je kunt TMI Caribbean altijd vragen naar de mogelijkheden.

 

Welke documenten moet ik regelen?

Er zijn een aantal standaard documenten die TMI altijd opvraagt: diploma’s, hepatitis B titerbepaling, BIG-(her)registratie en een geldig paspoort. Indien je aan de slag gaat in de Caribbean, zijn er aanvullende documenten nodig. Dit verschilt per zorginstelling en de periode dat je aan de slag gaat. Uiteraard begeleidt TMI je bij dit hele proces, zodat de juiste documenten worden aangeleverd. Daarnaast ontvang je van ons ook een handboek met uitgebreide informatie over de zorginstelling en het eiland.