Beroepen VVT

De VVT is een grote branche in de zorg. Dit betekent ook dat er diverse functies zijn binnen de VVT. Ben jij benieuwd naar deze functies en naar wat de VVT precies is? Op deze pagina leggen we het aan je uit.

Wat is de VVT?

Waar staat VVT voor? De betekenis van VVT is Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Ouderen die niet meer zelfstandig kunnen leven, worden geholpen binnen de VVT. Soms is dit in de vorm van thuiszorg. Ouderen kunnen dan nog wel zelf thuis blijven wonen, maar hebben bijvoorbeeld hulp nodig in het huishouden. Als een cliënt echt niet meer thuis kan blijven wonen vanwege fysieke of mentale klachten, biedt de VVT zorg op andere manieren. Ouderen kunnen dan worden opgenomen in een VVT-instelling, oftewel een verpleeg- of verzorgingshuis. Hier krijgen ze tijdelijke of langdurige zorg aangepast aan hun behoeften. Een verzorgingstehuis biedt een veilige woonomgeving waar ouderen geholpen worden met dagelijkse bezigheden. Een verpleeghuis is bedoeld voor zwaardere medische behandelingen en intensieve zorg.

Benieuwd naar verhalen over de VVT?

doorgroeimogelijkheden verzorgende ig Interview
11 februari 2021 - Cynthia Buckert

Doorgroeimogelijkheden als verzorgende IG

PG afdeling verzorgende IG Ervaringsverhaal
11 november 2021 - Marlou Kramer

Werken als verzorgende IG op de PG-afdeling

Joey ANIOS ouderengeneeskunde Ervaringsverhaal
21 juli 2021 - Lisa Schagen

Joey neemt je mee in zijn werk als ANIOS ouderengeneeskunde

Kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Het kwaliteitskader verpleeghuiszorg is er om duidelijk te maken wat we onder goede zorg verstaan. Voor zorgprofessionals in de VVT is het kwaliteitskader een belangrijk document om rekening mee te houden. Het beschrijft wat cliënten mogen verwachten van de zorg in verpleeghuizen en geeft aanbevelingen voor de professionals die er werken.

Functiegroepen VVT

Wil je meer informatie over het werken binnen de VVT en de verschillende beroepen? In onderstaand overzicht leggen we per functie uit wat het inhoudt. Je vindt hier informatie over de opleiding, werkplekken, het salaris en vacatures.

Algemeen verpleegkundige

Algemeen verpleegkundige

Als algemeen verpleegkundige speel jij een belangrijke rol in de ondersteuning en verzorging van mensen in het ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis of in de thuiszorg.

Meer informatie

Ergotherapeut

Ergotherapeut

en ergotherapeut helpt mensen dagelijkse handelingen te herstellen en optimaliseren, rekening houdend met hun fysieke of mentale beperkingen.

Meer informatie

Fysiotherapeut

Fysiotherapeut

Als fysio streef je onder andere naar een verbetering van functioneren, vermindering van pijn, lichamelijke ontspanning en een verbetering van de lichaamshouding van de patiënt.

Meer informatie

Helpende (plus)

Helpende

Als helpende doe je huishoudelijk werk en voer je verzorgende taken uit. Hiermee help je cliënten om zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Meer informatie

Medisch secretaresse

Medisch secretaresse

Een medisch secretaresse is de schakel tussen patiënt en medisch specialist. Dit kan in een ziekenhuis zijn, maar bijvoorbeeld ook in een huisartsenpraktijk of verzorgingstehuis.

Meer informatie

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Belangrijke taken van een persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen is het opstellen van een ondersteuningsplan samen met de cliënt.

Meer informatie

Specialist Ouderengeneeskunde

Een specialist ouderengeneeskunde houdt zich bezig met de behandeling en begeleiding van kwetsbare patiënten met complexe gezondheidsproblemen.

Meer informatie

Verpleegkundig specialist

Als verpleegkundig specialist kun je aan de slag in een verpleeghuis om te werken in de ouderenzorg. Als verpleegkundig specialist thuiszorg bied je de zorg bij patiënten thuis aan.

Meer informatie

Verzorgende IG

Verzorgende IG

Als verzorgende IG ben je op vele manieren inzetbaar op het gebied van zorg, welzijn, wonen en huishouden. Je kunt aan de slag bij cliënten thuis, in een verpleeghuis of woonzorgcentrum.

Meer informatie

Wondverpleegkundige

Jouw werkzaamheden als wondverpleegkundige bestaan concreet uit het voeren van de regie in de complexe wondzorg, waarbij jij de cliënt begeleidt, adviseert en behandelt.

Meer informatie

Wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige ondersteun jij de cliënt thuis. Jij coördineert binnen deze functie de zorg bij de cliënt thuis, stemt af met de familie en overlegt met de huisarts en andere collega’s in de zorg.

Meer informatie

Zorghulp

Als zorghulp werk je met oudere of zieke mensen of mensen met een beperking, die thuis of in een instelling wonen.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen TMI?

Neem dan contact op!
kelly jansen

Kelly Jansen

Teamcoördinator Recruitment

020 - 510 6754 werving@tmi.nl
Gerwin Grootoonk

Gerwin Grootoonk

Senior Consultant Artsen & Specialisten & Team coördinator

06 - 415 123 37 gerwin@tmi.nl