Wat doet een wondverpleegkundige?

Als wondverpleegkundige kan je aan de slag in ziekenhuizen en in de thuiszorg. Jouw werkzaamheden als wondverpleegkundige bestaan concreet uit het voeren van de regie in de complexe wondzorg, waarbij jij de cliënt begeleidt, adviseert en behandelt. Ook stel je een wondbehandelplan op naar aanleiding van een anamnese en stelt deze indien nodig bij. Vervolgens plan je de verpleegkundige activiteiten aan de hand van dit plan, wat je tevens afstemt met eerste- en tweedelijns voorzieningen. Je geeft advies, instructie en voorlichting aan de patiënten die complexe wonden hebben en hun naasten, om uiteindelijk het zelfmanagement te bevorderen. Verder voer je zelfstandig wondzorg uit bij klanten met een complexe wond.

Hoe word je wondverpleegkundige?

Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding dien je eerst een mbo- of hbo-opleiding Verpleegkunde te hebben afgerond en BIG-geregistreerd te staan als verpleegkundige. Vervolgens kan je je aanmelden voor de eenjarige vervolgopleiding wondverpleegkundige. Bij aanvang van deze opleiding werk je minimaal 24 uur per week als verpleegkundige, waarbij minimaal zestien uur per week wordt besteed aan wondzorg. Tijdens de studie heb je twintig lesdagen en ongeveer 550 uur aan zelfstudie.

Salaris wondverpleegkundige

Het salaris van een wondverpleegkundige is bruto minimaal €2.759,- en maximaal €3.922,- per maand. Bij TMI ligt dit over het algemeen hoger. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Als gedetacheerde via TMI heb je vergelijkbare voorwaarden als de cao VVT, zoals een dertiende maand en diverse mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Als wondverpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Je bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief wondverpleegkundige zzp verschilt per opdrachtgever en werkervaring, TMI kan je hierin adviseren.

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daarbij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen waarmee wij samenwerken. Wil je graag meer weten over het werken als zzp’er via TMI? Kom dan naar onze zzp-startersavond!

Wil jij werken als wondverpleegkundige via TMI?

Bekijk dan de vacatures
Wil jij aan de slag als wondverpleegkundige via TMI?

Benieuwd naar de mogelijkheden bij TMI?

Team Werving & Selectie helpt je hier graag mee verder!
kelly jansen

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl