Wat doet een wijkverpleegkundige?

Als wijkverpleegkundige ondersteun jij de cliënt thuis. Jij coördineert binnen deze functie de zorg bij de cliënt thuis, stemt af met de familie en overlegt met de huisarts en andere collega’s in de zorg. Jij bent degene die problemen signaleert en ze aanpakt. De cliënt geeft zijn of haar eigen dagelijkse leven vorm en jij ondersteunt hierin door het coördineren van kwalitatieve en kwantitatieve zorg. De focus ligt op de welzijn van de klant. Naast jouw coördinerende rol als wijkverpleegkundige besteed je ook een aantal van je uren aan de reguliere verpleging.

Hoe word je wijkverpleegkundige?

Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding dien je eerst een hbo-v opleiding te hebben afgerond. Als mbo verpleegkundige kan jij je ook aanmelden voor de vervolgopleiding, alleen dien je dan een erkend bewijs te tonen dat je hbo werk- en denkniveau hebt. Vervolgens kan je je aanmelden voor de post-hbo opleiding Wijkverpleegkundige die een tot anderhalf jaar duurt. Gemiddeld zit je per twee weken één dag op school en de rest van de week werk je als verpleegkundige. Tijdens de studie word je voorbereid op een functie als zelfstandige en ondernemende professional in de wijk.

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daarbij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen waarmee wij samenwerken. Wil je graag meer weten over het werken als zzp’er via TMI? Kom dan naar onze zzp-startersavond!

Salaris wijkverpleegkundige

Het salaris van een wijkverpleegkundige is bruto minimaal €2.717,- en maximaal €3.943,- per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast behoor je tot de cao VVT, waaronder een dertiende maand valt en diverse mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Als wijkverpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Je bepaalt zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief wijkverpleegkundige zzp verschilt per opdrachtgever en werkervaring.

Wil jij aan de slag als wijkverpleegkundige via TMI?

Bekijk dan de vacatures
Werken als wijkverpleegkundige via TMI?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Team Werving & Selectie helpt je hier graag mee verder!
denise michiels

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl