Werken in de huisartsenzorg

De huisartsenzorg vormt de basis van de gezondheidszorg in Nederland. Binnen de huisartsenzorg zijn er verschillende soorten beroepen, zoals doktersassistent en praktijkondersteuner. Op deze pagina leggen we uit wat de huisartsenzorg is en welke functies er zijn in deze branche.

Wat is de huisartsenzorg?

Huisartsenzorg bestaat uit de beoordeling en behandeling van gezondheidsklachten. De behandelingen bij de huisarts vallen onder de eerstelijnszorg, wat inhoudt dat iedereen er gebruik van kan maken zonder verwijzing. Omdat de huisartsenzorg de eerstelijnszorg is voor medische problemen, komen patiënten veelal hier met uiteenlopende vragen en klachten. De huisarts, die ondersteuning krijgt van doktersassistenten en triagisten, handelt deze klachten af. Ook kan de huisarts besluiten om een doorverwijzing te geven naar een medisch specialist, ook wel tweedelijnszorg.

Benieuwd naar verhalen over de huisartsenzorg?

Doktersassistent Etty Ervaringsverhaal
21 december 2022 - Lisa Lotte Vreugdenhil

Doktersassistente Etty over werken via TMI

Mustafa Refaee huisartsopleiding Ervaringsverhaal
12 juli 2021 - Cynthia Buckert

“Het enige waar ik Nederland van kende, was Marco van Basten”

STARR-training Stéphanie Interview
13 juli 2022 - Cynthia Buckert

Waarom Stéphanie de STARR-training iedereen zou aanraden

Wie werken er bij de huisarts?

Wil je meer informatie over het werken bij de huisarts en de verschillende beroepen? In onderstaand overzicht leggen we per functie uit wat het inhoudt. Je vindt hier informatie over de opleiding, werkplekken, het salaris en vacatures.

Doktersassistent

Doktersassistent

Een doktersassistent is de ondersteuning van de (huis)arts. Dankzij de werkzaamheden van de doktersassistent zijn zowel patiënten als artsen geïnformeerd over afspraken, procedures en ontwikkelingen.

Meer informatie

Huisarts

Als huisarts heb je een brede medische kennis van heel veel ziektes en aandoeningen en houd je overzicht over de gehele situatie van de patiënt.

Meer informatie

Traineeship Huisartsgeneeskunde

jongen blauw overhemd

Als ANIOS doorloop je bij TMI een gefaseerd programma waarbij veel in jouw ontwikkeling wordt geïnvesteerd. Zo heb je een grotere kans aangenomen te worden voor de huisartsopleiding.

Meer informatie

Triagist

Triagist

Het beoordelen van een medische hulpvraag heet triage. Een triagist op een huisartsenpost beoordeelt (telefonisch) medische vragen van patiënten.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen TMI?

Neem dan contact op!
kelly jansen

Kelly Jansen

Teamcoördinator Recruitment

020 - 510 6754 werving@tmi.nl
Gerwin Grootoonk

Gerwin Grootoonk

Senior Consultant Artsen & Specialisten & Team coördinator

06 - 415 123 37 gerwin@tmi.nl