stethoscoop
Ervaringsverhaal

Doktersassistente Etty over werken via TMI

Auteur:
lisalotte vreugdenhil
Lisa Lotte Vreugdenhil

Doktersassistent Etty (54) werkt sinds juli als zzp’er via TMI. De afwisseling en eigen regie spreekt haar erg aan. ”Ik heb vroeger achttien jaar in een ziekenhuis gewerkt en elke dag hetzelfde gedaan. Het gevarieerd werken en nieuwe mensen leren kennen, dát vind ik leuk.”

Doktersassistent en persoonlijk coach

Etty wist altijd al dat ze wilde werken in de zorg: het zorgen voor mensen en contact met patiënten interesseerde haar vanaf jongs af aan. Ze groeide op in Curaçao en verhuisde op haar twintigste naar Nederland. Hier volgde ze de opleiding tot doktersassistent. Na het behalen van haar diploma startte Etty in een grootschalig ziekenhuis. Hier werkte ze achttien jaar als doktersassistent op de polikliniek Orthopedie, Reumatologie en Revalidatie. De laatste vier jaar werkte ze in dit ziekenhuis als senior doktersassistent. Daarna startte Etty als zzp’er in de ouderenzorg tot de zorg werd opgeschaald. “Dit heeft ervoor gezorgd dat ik kritisch ging kijken wat ik wil. Ik kwam erachter dat het tijd was voor een nieuwe stap in mijn carrière’’, vertelt Etty. “Ik startte als zorgcoördinator bij een organisatie in Den Haag. Daarnaast begon ik als persoonlijke coach voor geëmigreerde studenten uit het Caribisch gebied. Ik wist als geen ander wat er op je afkomt wanneer je naar Nederland emigreert en vond het fijn om kennis en ervaringen te delen.’’

Overal afgewezen

Toch begon Etty het werk als doktersassistent te missen. “Na acht jaar besloot ik weer te starten en schreef ik mij in bij verschillende uitzendbureaus. Ik wilde graag flexibel werken: zodat ik het werken als doktersassistent kon combineren met mijn baan als persoonlijke coach. Het bleek dat ik bepaalde vakinhoudelijke kennis mistte. Logisch, want de ontwikkelingen in de zorg hebben natuurlijk niet stilgestaan. Hierdoor werd ik overal afgewezen. Toch hield ik vol en na mijn inschrijving bij TMI veranderde alles. Ik werd gelijk gebeld door Elise, recruiter bij TMI. Zij keek naar wat ik allemaal nog wél kon en was zeer enthousiast en transparant naar de opdrachtgevers toe. Ik voelde mij voor het eerst in lange tijd weer gezien, dat was zo’n openbaring.’’

Aan de slag zonder inwerkprogramma

Inmiddels is Etty al meer dan drie maanden werkzaam bij TMI en net gestart aan haar derde opdracht. ”Mijn eerste opdracht was voor twee weken bij een huisartsenpraktijk. Mijn werkzaamheden bestonden hier voornamelijk uit het maken van afspraken, de telefoon aannemen en kweken afnemen. Dit waren taken die ik, zonder inwerkprogramma, allemaal nog kon doen met mijn ervaring. Ik vond het erg fijn om op deze manier weer in te komen. Na het afronden van mijn eerste opdracht ging ik aan de slag bij het ziekenhuis waar ik vroeger werkte. Dit was voor mij heel gek, ik was hier al lang niet geweest. Ik ging aan de slag op de polikliniek Interne Geneeskunde, een andere polikliniek dan waar ik voorheen werkte. Mijn werkdagen bestonden vooral uit het ontvangen en voorlichten van patiënten. Inmiddels zit ik op mijn derde opdracht in een ander ziekenhuis op de polikliniek: Preoperatieve Screening voor een periode van vier maanden. Ik doe hier met name veel medische handelingen zoals helpen bij pijnbestrijding en ECG’s maken.”

 

Het mooiste van de functie

Etty vindt het helpen van patiënten het mooiste van haar functie als doktersassistent. ”Voor mij is een werkdag geslaagd als ik een glimlach op het gezicht van een patiënt kan toveren. Ik zie vaak mensen binnenkomen met veel pijn. Het voelt goed om bij te kunnen dragen aan het welzijn van patiënten en hun pijn te verlichten. Op mijn huidige opdracht ben ik bijvoorbeeld veel aan het werk met een TENS apparaat. Dit is een apparaat dat kleine elektrische impulsen afvuurt op de huid van een patiënt. De pijn wordt hierdoor minder, wat de patiënt erg helpt op dat moment.”

Afwisseling is belangrijk

Etty is heel blij dat ze weer aan de slag is als doktersassistente. ‘’Ik ben nog aan het bijkomen van wat er in de afgelopen acht jaar allemaal veranderd is. Op de polikliniek waar ik vroeger werkte deden we bijvoorbeeld helemaal geen ECG’s. Ook sta ik nu ook regelmatig in een kleine OK-ruimte om instrumenten te overhandigen aan de anesthesist. Dat vind ik super leuk. Voor mij is het belangrijk dat ik constant bezig ben, het liefst met verschillende taken. Als doktersassistent is je functie gelukkig heel afwisselend.’’

De persoonlijke benadering van TMI

”Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen van TMI. Zoals zij hun best voor je doen, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Zij zetten die extra stap en zijn betrokken. Ik heb een goede relatie met recruiters Elise en Mitch, zij weten wat ik wel en niet kan. Laatst ben ik uitgenodigd door Elise en Mitch om wat te gaan drinken in Den Haag. Dat is die persoonlijke benadering waar TMI voor staat.”

Wil jij meer weten over zzp’en via TMI?

Meld je aan voor de zzp-startersavond

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: