Verpleegkundige aan het werk bij een computer
Ervaringsverhaal

Losse diensten draaien als arts

Auteur:
Lisa Schagen

TMI biedt binnen diverse ziekenhuizen, klinieken en verzorgingshuizen door het hele land losse diensten. Om die reden is er onlangs een artsenpoule opgericht, zodat artsen op een laagdrempelige manier ervaring op kunnen doen. Marianne (30) is arts en werkt momenteel ook losse diensten in ziekenhuizen via TMI. Hoe ze dat ervaart? Wij vroegen het haar!

Marianne geeft aan dat ze eigenlijk al van jongs af aan arts wilde worden. “Ik wilde altijd al mensen helpen en proberen beter te maken.” Na haar afstuderen ging ze naar Washington DC in de VS om onderzoek te doen naar alvleesklierkanker. Daarna werkte ze ruime tijd als arts-assistent binnen de chirurgie. Toch wilde ze wat anders en besloot zij te switchen naar de cosmetische geneeskunde. “Hierin wil ik mij ook specialiseren.”

Arts Marianne

Losse diensten naast een parttime baan

Om naast haar werk als cosmetisch arts toch nog klinisch werk te doen, werkt ze via TMI losse diensten bij twee verschillende ziekenhuizen voor 8 tot 16 uur in de week. De losse diensten maken het dat ze het klinische werk goed kan combineren met haar werk als cosmetisch arts. “Qua werktijden kan ik het goed combineren. Al verschilt het een beetje in welk ziekenhuis ik werk, het ligt er ook aan wat er beschikbaar is en welke diensten mij aanspreken. En het bevalt me super goed!”, geeft Marianne aan.

Ik wilde altijd al mensen helpen en proberen beter te maken.

Waarom wel of niet kiezen voor losse diensten?

Vooral de flexibiliteit, afwisseling en eigen inspraak in dagen, tijden en in welk ziekenhuis maakt het werken van losse diensten naast haar werk als cosmetisch arts zo aantrekkelijk. Voor anderen kan juist die flexibiliteit ook als een nadeel werken. “Je werkt op verschillende dagen en hebt dus geen vastigheid”, vertelt Marianne, “maar ik vind dat juist leuk, want je leert veel mensen kennen en het is goed om te leren om op verschillende plekken inzetbaar te zijn.”

“Wanneer je goed kunt tegen verandering en niet bang bent voor het onbekende, kan het werken van losse diensten een leuke afwisseling voor je zijn naast je huidige baan.”, geeft Marianne aan. “Ook sociaal zijn speelt wel een grote rol wanneer je regelmatig in een nieuwe omgeving werkt voor korte periodes”. Ze geeft aan dat de losse diensten in elk geval goed passen in haar leven en ze dit de komende tijd nog wel wil blijven doen.

Doorgroeien?

Een veel gehoord nadeel van het draaien van losse diensten, is dat je beperkt raakt in doorgroeimogelijkheden. Want hoe kan je immers opvallen als je maar af en toe een achturige dienst op een locatie draait? Op de vraag hoe Marianne dit nu ervaart, antwoordt ze: “Ik ben ervan overtuigd dat als je je kwaliteiten laat zien, je ook kan doorgroeien op locaties waar je losse diensten draait. Als je gemotiveerd bent om door te groeien kan dit zeker!”

Vooral de flexibiliteit, afwisseling en eigen inspraak maakt het werken van losse diensten zo aantrekkelijk

Waarom TMI?

“Ik kwam TMI eigenlijk tegen via een zoekopdracht op Google. Tijdens een eerste kennismaking werd er gekeken naar mijn wensen en achtergrond en probeerde de consultant zoveel mogelijk iets voor mij te vinden dat goed aansloot.”, vertelt Marianne. Het proces verliep volgens haar erg vlot en soepel: “Ik kon al na een paar dagen aan de slag!”  Wat betreft Marianne is het een aanrader om eens te proberen: “Als je van flexibiliteit en afwisseling houdt, raad ik je zeker aan om ook eens wat losse diensten te proberen via TMI!”

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2018 op tmi.nl en is herzien in 2021 en opnieuw gepubliceerd.

Interesse in losse diensten draaien via TMI?

kimberly niemantsverdriet

Wil je meer weten over het werken met losse diensten?

Neem dan contact op met:

Kimberly Niemantsverdriet
Consultant Artsen & Specialisten
06 – 528 497 35
kimberly@tmi.nl

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: