Werken in de farmacie

Binnen de farmacie zijn er verschillende soorten beroepen, zoals apotheker en apothekersassistent. Ben jij benieuwd naar deze functies? Hieronder leggen we uit wat de farmacie is en welke beroepen er binnen deze branche zijn.

Wat is de farmacie?

De betekenis van farmacie is de gezondheidswetenschap die zich bezig houdt met het bereiden, samenstellen, leveren en controleren op veilig gebruik van medicijnen. Er zijn verschillende deelgebieden binnen de farmacie. De farmacie richt zich op de wisselwerking tussen het lichaam en de medicijnen. Farmaceutische bedrijfsvoering, receptuur, medicatiebeleid en onderzoek zijn voorbeelden van andere deelgebieden.

Zodra je mag werken bij een apotheek ben je gespecialiseerd in het beoordelen van geneesmiddelen op veiligheid en effectiviteit. Daarnaast weet je alles van productzorg, beheer van het assortiment en kun je voorlichting over medicijnen geven.

Benieuwd naar verhalen uit de farmacie?

Janneke Pustjens apothekersassistent Ervaringsverhaal
19 februari 2021 - Cynthia Buckert

Janneke’s ervaring als gedetacheerde apothekersassistent

Jacqueline apothekersassistent Sint Maarten Ervaringsverhaal
16 februari 2021 - Lisa Schagen

Werken als apothekersassistente op Sint Maarten

Apotheken binnen de farmacie

Er zijn verschillende soorten apotheken. De openbare apotheek, ook wel een apotheek voor detailhandel genoemd, is de meest voorkomende apotheek. Ook in een ziekenhuis zijn er vaak twee apotheken: een ziekenhuisapotheek voor patiënten die een behandeling in het ziekenhuis ontvangen en een poliklinische apotheek voor de medicijnen die worden meegegeven naar huis. Wanneer je in een ziekenhuisapotheek werkt ben je betrokken bij de opname, behandeling, controle en het ontslag van patiënten. Andere aanvullende taken zijn het uitvoeren van laboratoriumonderzoek en informatieverstrekking aan artsen en verpleegkundigen.

Werken bij de apotheek

Wil je meer weten over het werken in de apotheek en de verschillende beroepen? Via onderstaand overzicht leggen we voor de functies apotheker en apothekersassistent uit wat het vak inhoudt. Denk hierbij aan opleiding, het salaris en vacatures.

Apotheker

Apotheker

Een apotheker is dé specialist op het gebied van geneesmiddelen en medicatie. Je adviseert, onderzoekt en draagt bij aan ontwikkelingen in de farmaceutische industrie.

Meer informatie

Apothekersasisstent

Apothekersassistent

Als apothekersassistent heb je een grote diversiteit aan werkzaamheden, afhankelijk van waar jij gaat werken. Jij zorgt onder andere ervoor dat patiënten de juiste medicijnen en informatie ontvangen.

Meer informatie

Interesse?

Neem contact op!
lisa bens

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl