medicijnen-thermometer
Ervaringsverhaal

Janneke’s ervaring als gedetacheerde apothekersassistent

Auteur:
cynthia buckert portretfoto
Cynthia Buckert

Janneke is apothekersassistent en al sinds de start van TMI Farma in dienst. Ze is kundig in de openbare-, poliklinische- alsmede instellingsapotheek en daardoor een echte duizendpoot. Ze woont in het gezellige Valkenswaard samen met haar vriend Wytse. In haar vrije tijd spreek ze graag af met vrienden om gezellig te borrelen of gewoon een lekker ‘bakkie’ koffie te doen. Verder doet ze veel aan haken, zoals woondekens, sjaals en tassen. “Ik ben in contact gekomen met TMI via een accountmanager die ik al eerder kende via een andere werkgever. Daarnaast werkte een oud-collega van mij ook voor TMI en was super enthousiast over de organisatie. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt om bij het farma-team van TMI te horen.”

Janneke Pustjens
Persoonlijk vind ik de afwisseling in verschillende werkplekken een groot voordeel van detacheren.
Janneke Pustjens Apothekersassistente

Hoe ervaar je het detacheren via TMI?

Detacheren heeft mij vooral heel veel kennis bijgebracht over alle facetten van het apothekersvak. Persoonlijk vind ik de afwisseling in verschillende werkplekken een groot voordeel van detacheren. Daarnaast bouw je ook een groot netwerk op aan leuke collega’s. Eigenlijk kan ik geen nadelen noemen over detacheren, maar als ik dan toch een minpunt moet aangeven dan is dat je af en toe ver moet reizen voor een opdracht. Dat heeft ook te maken met mijn woonplaats. Verder vind ik het juist fijn om na het werk even tijd voor mezelf te hebben in de auto, zodat ik de werkdag kan afsluiten.”

Nieuwsgierig naar werken als apothekersassistent?

Hoe wordt er tegen jou aangekeken wanneer jij als gedetacheerde start?

“Ik heb de indruk dat mensen blij zijn dat er iemand komt om ze uit de brand te helpen. Soms weten nieuwe collega’s in eerste instantie niet wat ze van je kunnen verwachten, maar nadat ik mijzelf heb voorgesteld en ben begonnen met werken, is iedereen super enthousiast. Dit komt doordat je erg divers ontwikkeld bent door de verschillende werkervaringen die je hebt opgedaan. Hierdoor kun je direct overal aan de slag.”

Wat zijn de meest bijzondere locaties waar je hebt gewerkt?

“Werken in een ziekenhuisapotheek vond ik voor de eerste keer een bijzondere ervaring. Dit is tevens een plek waar ik in eerste instantie zelf niet zou solliciteren. Inmiddels door meerdere ervaringen binnen ziekenhuisapotheken vind ik het werk daar juist erg leuk om te doen.”

Ik denk dat als je wil gaan detacheren je vooral flexibel moet zijn.

Is iedereen geschikt om te detacheren?

“TMI is een oprecht geïnteresseerde werkgever, die goed voor zijn personeel zorgt. Dit zie je terug in een goed salaris, leuke regelingen, verschillende manieren om jezelf bij te scholen en regelmatige gezellige bedrijfsuitjes. Ik denk dat als je wil gaan detacheren je vooral flexibel moet zijn, jezelf kan openstellen voor verschillende werkvormen en systemen, geen negen tot vijf mentaliteit hebt en daarnaast stressbestendig bent door de afwisseling en de hectiek die het werk soms met zich meebrengt. Verder is het heel belangrijk dat je goed kan reflecteren, je openstaat voor feedback en jezelf altijd wilt verbeteren.”

Wil jij ook werken als apothekersassistent via TMI?

Bekijk de vacatures

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: