Ervaringen Eurocept

De Eurocept Groep omvat drie onderdelen; het farmaceutische bedrijf Eurocept Pharmaceuticals, het thuiszorgbedrijf Eurocept Homecare voor ziekenhuisverplaatste zorg en de Da Vinci Kliniek voor complexe wondzorg en hyperbare zuurstoftherapie. Monique Schotten werkt al meer dan dertien jaar voor Eurocept Homecare. Deels actief met patiëntenzorg en aanvullend werkzaam als coördinator opleidingen. Wij spraken Monique over de samenwerking met de TMI Academy, die zij in één zin omschrijft als: “Korte lijntjes, snel reactie en een goede opzet van de trainingen.”

Prettige eerste kennismaking

“Bij Eurocept geven we al langere tijd producttrainingen in het kader van farmaceutische zorgprogramma’s, die wij in eigen beheer organiseren en aanbieden. Omdat we onze
verpleegkundigen doorlopend trainen op reanimatievaardigheden en voorbehouden handelingen, zochten we naar een bedrijf dat dit voor ons kon verzorgen. De TMI Academy biedt trainingen in een kleine groep aan de hand van casuïstiek. Dit sprak ons erg aan en hebben we in overleg met de TMI Academy kunnen vormgeven.”

Monique Schotten Eurocept
Het is voor ons erg fijn dat de trainingen plaats kunnen vinden op meerdere locaties.

Reanimatietrainingen voor 160 verpleegkundigen

“Bij Eurocept werken circa 160 verpleegkundigen, die allemaal bevoegd en bekwaam moeten blijven. Via TMI Academy organiseren wij de Basic Life Support (BLS-), Pediatric Basic Life Support (PBLS-) en AED-trainingen. Deze worden bij ons gegeven door Thijs Koekkoek en Pascal van Kampen. Daarnaast hebben de docenten, Hassan el Haouari en Sandra Jonker, ook bij ons de voorbehouden handelingen PICC en PAC getoetst. Er hebben sessies plaatsgevonden op ons kantoor in Houten, maar ook bij de TMI-kantoren in Amsterdam en Tilburg. Het is voor ons erg fijn dat de trainingen plaats kunnen vinden op meerdere locaties, omdat de verpleegkundigen werkzaam zijn door heel het land. De dag voorafgaand aan de training worden alle benodigde materialen op locatie geleverd en opgezet, zodat de trainer de volgende dag meteen kan starten.”

Lees ook andere klantcases

Alleen maar positief

“Inmiddels zijn de eerste trainingen geweest en zijn de reacties van de verpleegkundigen zeer positief. De manier van trainen, waarbij je met zes verpleegkundigen bent met ieder zijn eigen oefenpop, werkt erg prettig. Iedereen kan voldoende oefenen en er is voldoende aandacht voor iedereen. Dat is echt een pluspunt. Alle materialen zijn op orde en de docenten zijn zeer kundig. De training is goed opgebouwd en wordt afgesloten met uiteenlopende casuïstiek. Een grote groep verpleegkundigen zit al langer in het vak en kent de reanimatietrainingen wel, maar de casussen maken het realistischer en zijn daardoor echt een succes. Al met al erg positief. De volgende reanimatietrainingen liggen daarom alweer in het verschiet in samenwerking met de TMI Academy.”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op!
jeacqueline heck portretfoto

Jacqueline Heck

Projectmanager Development & Learning

06 - 250 317 79 trainingopmaat@tmi.nl