Nieuwe basisartsen voor Proteion

TMI sprak met Floor de Vries, werkzaam als HR business partner binnen zorginstelling Proteion. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de afdeling Expertise en Behandeling van deze grote zorginstelling die ruim 3.500 medewerkers en 1.500 vrijwilligers telt. Binnen deze afdeling werken (para)medici. Tot Floors brede takenpakket behoort ook het aantrekken van nieuwe basisartsen.

Specialisatie ouderenzorg wint aan populariteit

Het vinden van goede, gedreven basisartsen is voor Proteion vaak een uitdaging, omdat de markt krap is. Floor: “Net afgestudeerde basisartsen doen vaak eerst een aantal jaren werkervaring op voordat ze zich specialiseren. Ouderengeneeskunde is niet de meest populaire specialisatie, terwijl het aantal ouderen in de samenleving blijft toenemen. Ik hoor vaker dat mensen in een ziekenhuis aan de slag willen.” Toch heeft Floor wel het idee dat ouderengeneeskunde aan populariteit wint. “Als basisarts aan de slag in de ouderenzorg is ook nuttige werkervaring ter voorbereiding op de populaire huisartsenopleiding.”

"In september en maart is er veel aanbod voor basisartsen om te gaan werken."

Vissen in dezelfde vijver

“Iedere organisatie die met basisartsen werkt, is op hetzelfde moment in het jaar op zoek naar nieuwe aanwas. In september en maart stromen veel basisartsen uit. Maar omdat vrijwel alle zorginstellingen dan vacatures open hebben staan, is de markt als geheel juist krapper. Desondanks zijn er in de afgelopen jaren heel veel artsen bij ons gestart via TMI. Zij hebben nu eenmaal een heel groot netwerk. Een enkele keer werd een aanvraag niet direct ingevuld, maar meestal duurt het niet langer dan twee/drie maanden voordat er weer een geschikte kandidaat wordt aangedragen”, weet Floor.

Een kandidaat echt kennen is een kunst

“TMI is niet het enige bureau waarmee we samenwerken. Maar ik merk dat de kandidaten hier echt gezien worden. Wie is deze arts en wat is zijn carrièreplan? Dat is ook wat we bij Proteion belangrijk vinden. Wanneer TMI een arts voorstelt, is er uitgebreid met diegene gesproken, is de opgedane werkervaring bekend en zijn de referenties nagetrokken. Dit blijkt ook uit alle artsen die bij ons zijn gestart in de afgelopen twee jaar. Het zijn goede kandidaten die bij ons écht op hun plek zijn.”

“TMI kan een totaalplaatje schetsen: ze kennen de arts die ze voorstellen echt."

Snelheid in handelen is cruciaal

“In een markt waar veel aanbod is voor basisartsen, is het belangrijk om snel te kunnen handelen. Ik heb TMI wel eens om zeven uur ‘s avonds aan de telefoon gehad, omdat er een kandidaat beschikbaar was. Die kan bij wijze van spreken de week erna al langskomen voor een sollicitatiegesprek. Die snelheid in handelen wordt door basisartsen echt gezien als een belangrijke factor om voor Proteion te kiezen”, concludeert Floor.

Lees ook andere klantcases

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op!
Dianne breuer portretfoto

Dianne Breuer

Senior Consultant Artsen & Specialisten

06 - 158 902 01 dianne@tmi.nl