Recovery verpleegkundige

Wat doet een recovery verpleegkundige?

Als recovery verpleegkundige ben  je werkzaam op de recovery, ook wel verkoeverruimte, waar patiënten liggen die een operatie hebben ondergaan en van wie de vitale functies worden bewaakt, geobserveerd en zo nodig ondersteund. Tevens vinden er preoperatieve medische verrichtingen plaats waarbij de recovery verpleegkundige de anesthesioloog assisteert.

Het medisch en verpleegkundig beleid wordt vastgesteld in overleg met de anesthesiologen. Om de kwaliteit van de zorg voor patiënten die een oncologische operatie hebben ondergaan te waarborgen, zijn er binnen het team voortdurend ontwikkelingen gaande om deze te verbeteren en te optimaliseren.

Verder houd je je bezig met de volgende werkzaamheden als recovery verpleegkundige:

Hoe ziet een dag van een recovery verpleegkundige eruit?

Het verkoeverproces begint met het opnemen van een patiënt op de verkoeverkamer en eindigt met het ontslag van de patiënt naar een verpleegafdeling of de intensive care. Een patiënt wordt opgenomen om te herstellen van de onmiddellijke gevolgen van de anesthesiologische en chirurgische behandeling. Dit levert de volgende definitie van de werkzaamheden op:

  1. Herkennen, bewaken en voorkomen van vroege postoperatieve complicaties.
  2. Meten en registreren van de postoperatieve vorderingen in de vitale functies van de patiënt.

Dat vergt flexibiliteit, nauwkeurigheid, inzicht in het menselijk lichaam en affiniteit met de technische kant van ons beroep. Het is afwisselend werk waarbij je nauw samenwerkt met anesthesiemedewerkers en anesthesisten. Als medium care recovery verpleegkundige assisteer je de anesthesist tijdens de behandeling van patiënten met chronische pijnklachten.

Vaardigheden van een recovery verpleegkundige

In de functie van recovery verpleegkundige is het belangrijk dat je over de volgende vaardigheden beschikt:

Waar werk je als recovery verpleegkundige?

In deze functie ben je werkzaam in het ziekenhuis of op de recovery of verkoeverkamer. Ook behoord werken in een privékliniek tot de mogelijkheden. Uit praktisch oogpunt bevindt de verkoeverkamer zich vlakbij de operatiekamer.

Uitgelichte vacatures

Werken als recoveryverpleegkundige via TMI?

Wat voor opleiding heb je nodig om recovery verpleegkundige te worden?

Om recovery verpleegkundige te worden dien je in het bezit te zijn van een diploma Verpleegkundige niveau vier of vijf. Daarnaast geldt dat je recent relevante praktijkervaring dient te hebben opgedaan, bij voorkeur één jaar. Als verpleegkundige dien je altijd een BIG-geregistreerd te zijn, dus ook wanneer je wilt opleiden tot recovery verpleegkundige. De opleiding tot recovery verpleegkundige duurt vijftien maanden. Deze opleidingen worden meestal in deeltijd aangeboden door de ziekenhuizen.

Wat is het salaris van een recovery verpleegkundige?

Het salaris bedraagt tussen de €3.115,- en €4.391,- bruto per maand. Daarnaast heb je ook recht op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Verder kun je ook recht hebben op onregelmatigheidstoeslagen tussen de 20% en 60% wanneer je bijvoorbeeld nachtdiensten werkt. Deze afspraken kun je vinden in de geldende cao.

Werken als recovery verpleegkundige zzp’er

Als recovery verpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf in welk ziekenhuis je werkt en hoeveel diensten je draait. Je hebt dan meer vrijheid omdat je je eigen baas bent!

Het uurtarief van een recovery verpleegkundige werkzaam op zzp-basis is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring. Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou dan helpen bij het vaststellen van het juiste tarief en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waarmee wij samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Meld je dan aan voor de maandelijkse online zzp-startersavond!

Wil jij aan de slag als recovery verpleegkundige via TMI?

Bekijk de vacatures

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij TMI?

Neem dan contact op!
lisa bens

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl