Neonatologieverpleegkundige

Wat doet een neonatologieverpleegkundige?

Als neonatologieverpleegkundige krijg je te maken met prematuren en zieke pasgeborenen met aangeboren en verworven aandoeningen. De ingrijpende en indringende problematiek van de pasgeborene en zijn/haar familie vraagt om een specifieke, empathische houding. Daarnaast wordt van je verwacht dat je meerdere vitale functies kunt bewaken onder snel wisselende omstandigheden. Je verzorgt de pasgeborene in nauwe samenwerking met zijn/haar ouders.

Een neonatologieverpleegkundige is een speciaal opgeleide en getrainde verpleegkundige. Het verzorgen en verplegen van zieke kinderen vergt goede kennis van de geestelijke en lichamelijke bijzonderheden van de verschillende leeftijden van kinderen.

Werkzaamheden van een neonatologieverpleegkundige

Als neonatologieverpleegkundige werk je nauw samen met de ouders en verzorgers. Zo maak je afspraken met het kind en de ouder(s) over bijvoorbeeld de inhoud van de zorg en de taakverdeling. Je bent als verpleegkundige de procesbegeleider gedurende de gehele opname van een aantal kinderen. Samen met de ouders breng je de zorg in kaart, stelt een plan op, evalueert deze en stelt de plannen bij. Hierbij is het belangrijk om creatief te zijn en maatwerk te leveren.

Waar werk je als neonatologieverpleegkundige?

In de functie van neonatologieverpleegkundige kom je te werken in het ziekenhuis. Dit kan op een normale kinderafdeling of op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU), ook wel de Intensive Care Neonatologie (ICN) genoemd. In deze functie werk je veel samen met medisch specialisten zoals de neonatoloog (gespecialiseerde kinderarts) en collega-neonatologieverpleegkundigen.

Uitgelichte vacatures

Werken als neonatologieverpleegkundige via TMI?

Met welke opleiding word je neonatologieverpleegkundige?

Om aan de slag te kunnen gaan als neonatologieverpleegkundige dien je de vervolgopleiding tot (IC) neonatologieverpleegkundige te hebben afgerond. Deze opleiding kun je volgen bij een academisch ziekenhuis waar je dan ook in dienst treedt voor het praktijkgedeelte. De opleiding duurt over het algemeen twaalf tot vijftien maanden, afhankelijk van het ziekenhuis waar je de opleiding gaat volgen. Om je te kunnen aanmelden voor deze vervolgopleiding dien je een BIG-geregistreerd algemeen verpleegkundige te zijn. Daarnaast zijn er per instelling extra toelatingseisen en vrijstellingsmogelijkheden.

Wat is het salaris van een neonatologieverpleegkundige?

Het salaris van een beginnend neonatologie verpleegkundige ligt rond de €3.115,- bruto per maand. Dit kan oplopen tot €4.391,- per maand, afhankelijk van je werkervaring. Hier bovenop ontvang je nog 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Daarnaast heb je ook nog recht op onregelmatigheidstoeslag wanneer je onregelmatige werktijden hebt. Dit zijn percentages oplopend van 22 tot 72 procent. Deze afspraken zijn vastgelegd in de geldende cao.

Werken als neonatologieverpleegkundige zzp’er

Als neonatologieverpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Het uurtarief van een zzp’er is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring.

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? Dan kan TMI jou daarbij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waarmee wij samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Meld je dan aan voor een van de Zzp’er in de Zorg Startersavonden.

Wil jij aan de slag als neonatologieverpleegkundige via TMI?

Bekijk dan de vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen TMI?

Neem dan contact op!
denise michiels

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl