Wat doet een CCU verpleegkundige?

Als Cardiac Care verpleegkundige werk je op de Coronary Care unit (CCU) ofwel de hartbewakingsafdeling of op de Eerste Hart Hulp (EHH) in het ziekenhuis. Hier verpleeg je patiënten met acute en complexe hartproblemen. Je begeleidt de patiënten en familie vanaf het moment dat ze het ziekenhuis binnenkomen, betrekt ze bij hun behandeling en geeft ze voorlichting. De patiënten kunnen enkele uren, maar ook enkele weken op de CCU verblijven. Je werkt met veel verschillende disciplines samen en maakt onderdeel uit van het reanimatieteam van het ziekenhuis. Je werkt onder andere veel samen met de cardioloog en arts-assistenten.

Hoe word je CCU verpleegkundige?

Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding dien je eerst een mbo of hbo Verpleegkunde opleiding te hebben afgerond en als verpleegkundige BIG-geregistreerd staan. Vervolgens kan je je aanmelden voor de éénjarige vervolgopleiding Cardiac Care verpleegkundige bij één van de opleidingscentra in Nederland. Een vereiste om de opleiding te kunnen starten, is dat je al op een afdeling Cardiac Care werkt of gaat werken voordat je aan de opleiding begint.

Benieuwd naar ervaringen van CCU verpleegkundigen?

ccu verpleegkundige Bonaire Ervaringsverhaal
22 december 2021 - Beau van Dam

Het leven van een CCU Verpleegkundige op Bonaire

IC opleiding Rico Spies Ervaringsverhaal
20 december 2021 - Lisa Schagen

Rico over de opleiding tot IC verpleegkundige

Muriel Verbeek Ervaringsverhaal
4 januari 2022 - Marlou Kramer

Van de Oncologie naar de CCU en weer terug

Salaris CCU verpleegkundige

Het salaris van een CCU verpleegkundige is bruto minimaal €3.115,- en maximaal €4.391,- per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast behoor je tot de cao ziekenhuizen, waaronder een dertiende maand valt en diverse mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Liever als zzp’er aan de slag? Je bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief  als CCU verpleegkundige verschilt per opdrachtgever en hoeveel werkervaring je hebt, TMI kan je hierbij adviseren.

Relevante vacatures

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen waarmee wij samenwerken. Wil je graag meer weten over het werken als zzp’er via TMI? Kom dan naar onze zzp-startersavond!

Diversiteit en toch vastigheid

Wil je liever een vast dienstverband aangaan? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Onze ambassadeur voor CCU verpleegkundigen Hans Junior Koele ging voor meer vastigheid en gaat zijn opdracht voor de derde keer verlengen omdat het zo goed bevalt.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk de vacatures
Werken als CCU verpleegkundige bij TMI?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze recruiters helpen je hier graag mee verder!
lisa bens

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl