Basispsycholoog

Met welke opleiding word je basispsycholoog?

De universitaire opleiding tot basispsycholoog duurt in totaal vier jaar, waarvan drie jaar een bachelor en nog één jaar een master. Tijdens de opleiding krijg je veel theoretische kennis en doe je tevens een stage om praktijkervaring op te doen. Na de basispsycholoog opleiding te hebben afgerond, ben je nog niet BIG-geregistreerd. Tevens ben je als basispsycholoog geen hoofdbehandelaar en mag je daarom niet zelfstandig behandelingen uitvoeren en diagnoses stellen. Daarom is het verstandig om nog een verdere opleiding te volgen binnen het vakgebied, denk aan: GZ-psycholoog, klinisch psycholoog of orthopedagoog.

Als basispsycholoog kun je aan de slag bij diverse instellingen zoals justitie, de ggz, als onderzoeker of binnen het bedrijfsleven.

Welk salaris mag je verwachten als basispsycholoog?

De hoogte van het salaris voor basispsycholoog hangt af van het aantal jaar werkervaring. Je valt als basispsycholoog in principe in de functiegroep 60 volgens de cao ggz. Voor deze salarisschaal moet je wel over minimaal twee functiejaren beschikken, anders word je ingeschaald in de aanloopschaal. Het salaris van een basispsycholoog die werkzaam is binnen de ggz, is tussen de €3.306,- en €4.981,- bruto per maand. Wanneer je als basispsycholoog binnen de VVT werkzaam bent, verdien je minimaal €3.501- en maximaal €5.197,- bruto per maand.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij TMI?

Bekijk de vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze consultants helpen je hier graag mee verder!
Dianne breuer portretfoto

Dianne Breuer

Senior Consultant Artsen & Specialisten

06 - 158 902 01 dianne@tmi.nl
Gerwin Grootoonk

Gerwin Grootoonk

Senior Consultant Artsen & Specialisten & Team coördinator

06 - 415 123 37 gerwin@tmi.nl
Wil jij als basispsycholoog aan de slag via TMI?