Oncologieverpleegkundige

Wat doet een oncologieverpleegkundige?

Als oncologieverpleegkundige ben je gespecialiseerd in het geven van zorg aan patiënten met kanker. Je begeleidt de patiënt bij keuzes omtrent het ziek zijn, de behandelingen en het levenseinde. Het werkgebied van een oncologieverpleegkundige is groot. Zo kun je werken in de preventie, curatie, nazorg, palliatieve- en terminale zorg.

Waar werk je als oncologieverpleegkundige?

Je werkt als oncologieverpleegkundige in een ziekenhuis. Binnen het ziekenhuis kun je op verschillende afdelingen werken, afhankelijk van de grootte van het ziekenhuis. Zo kun je aan de slag op de polikliniek van een ziekenhuis of je werkt op een speciale afdeling voor kankerpatiënten; de afdeling Oncologie. Bij relatief kleine ziekenhuizen werk je vaak op de afdeling Interne Ziekten of de afdeling Chirurgie.

Het verschil tussen de polikliniek en de afdeling Oncologie in een ziekenhuis is dat patiënten die op de polikliniek bevinden niet hoeven worden opgenomen in het ziekenhuis, maar wel langdurig in behandeling zijn. In dit geval vinden er dagbehandelingen plaats. Als je op de afdeling Oncologie werkt, werk je met patiënten met kanker die zijn opgenomen in het ziekenhuis en daar behandeling krijgen.

Als oncologieverpleegkundige werk je onder andere samen met andere verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en met de oncoloog.

Met welke opleiding word je oncologieverpleegkundige?

Als je oncologieverpleegkundige wilt worden dien je de opleiding Verpleegkundige afgerond te hebben op mbo- of hbo-niveau. Verder moet je ingeschreven staan in het BIG-register. Hierna kun je de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige volgen. Deze opleiding duurt gemiddeld 12 maanden bij een fulltime dienstverband, bij minder uren per week zal de opleiding enkele maanden meer in beslag nemen. De opleiding  start jaarlijks in het voor- en najaar en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Uitgelichte vacatures

Wat verdien je als oncologieverpleegkundige?

Ben je beginnend oncologieverpleegkundige? Dan kun je rekenen op een startsalaris van €2.140,- tot €2.590,- bruto per maand. Naarmate je meer werkervaring opdoet als verpleegkundig specialist oncologie kan dit salaris oplopen tot €3.490,- bruto per maand. Daar komen nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij. De salariëring gaat volgens cao ziekenhuizen. Wanneer je kiest voor detachering als dienstverband verdien je over het algemeen meer dan wanneer je direct in dienst treedt bij een ziekenhuis.

Werken als oncologieverpleegkundige zzp’er

Als oncologieverpleegkundige kun je naast detachering ook kiezen om aan de slag als zzp’er. In dat geval bepaal je zelf waar en hoeveel je werkt. Het uurtarief voor een oncologieverpleegkundige verschilt per opdrachtgever en hangt af van de werkervaring, TMI kan je hierin adviseren. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen waarmee wij samenwerken. Wil jij meer weten over het werken als zzp’er bij TMI? Kom dan naar onze Zzp’er in de zorg Startersavond.

Werken als oncologieverpleegkundige via TMI?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als oncologieverpleegkundige?

Bekijk de vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen TMI?

Neem dan contact op!
lisa bens

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl