Wat doet een justitieel verpleegkundige?

Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de zorg aan gedetineerden. Je verricht verplegende handelingen ter ondersteuning van de behandeling en begeleidt gedetineerde patiënten op professionele wijze. In teamverband draag je bij aan optimale medische, sociale en psychische omstandigheden voor de gedetineerden. Je werkt nauw samen met andere verpleegkundigen, artsen en personeel van andere disciplines. Daarnaast voer je verpleegkundige en verpleegtechnische taken uit, controleer en verstrekt je medicijnen en coördineer je de zorgverlening. Verder verricht je administratieve werkzaamheden die voortvloeien uit de bovengenoemde taken en rapporteert dit in een verpleegkundig dossier.

Hoe word je justititeel verpleegkundige?

Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding dien je eerst een hbo-v opleiding te hebben afgerond. Vervolgens kan je je aanmelden voor de eenjarige post-hbo opleiding Justitieel Verpleegkundige. Bij aanvang van deze opleiding werk je minimaal 18 uur per week binnen Dienst Justitiële Inrichtingen.

Ervaringsverhaal justitieel verpleegkundige

Lees het ervaringsverhaal van Lyn die via TMI aan de slag ging als justitieel verpleegkundige.

Lees het interview

Salaris justitieel verpleegkundige

Het salaris van een justitieel verpleegkundige is bruto minimaal €2.574,- en maximaal €3.943,- per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast behoor je tot de cao RIJK, waaronder een dertiende maand valt en diverse mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Werken als justitieel verpleegkundige zzp’er

Als justitieel verpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Je bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief die je als zzp’er kunt vragen verschilt per opdrachtgever en de werkervaring die je hebt opgedaan.

Werken als justieel verpleegkundige via TMI

Ben jij verpleegkundige en sta jij stevig in jouw schoenen? Dan is werken bij justitie wellicht wat voor jou! Wij hebben regelmatig vacatures voor justitieel verpleegkundigen beschikbaar door heel het land. Staat er op dit moment geen vacature voor justitie open op onze website? Schrijf je dan in voor de interesselijst.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen TMI?

Neem dan contact op!
liesbeth van de velde lenten portretfoto

Liesbeth Lenten

Senior Accountmanager VVT & Justitie

020 - 717 3527 liesbeth@tmi.nl