Wat doet een diabetesverpleegkundige?

Als diabetesverpleegkundige werk je of in het ziekenhuis of in de thuiszorg. Je werkt nauw samen met een internist en diëtist. Je geeft diabetespatiënten voorlichting over hun ziekte, de behandeling, de werking van medicatie en zelfzorg. Verder adviseer je ze ook over hun leefstijl, zoals sport, vakantie en uitgaan en de preventie van mogelijke compilaties. Daarnaast leer je je patiënten ook hoe ze hun bloedglucose kunnen controleren en hoe ze insuline moeten injecteren met hun insulinepomp. In bepaalde gevallen mag je ook medicijnen voorschrijven als diabetesverpleegkundige.

Hoe word je diabetesverpleegkundige?

Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding dien je eerst een hbo-v opleiding te hebben afgerond en daarnaast dien je twee jaar werkervaring in een relevant werkgebied te hebben opgedaan. Vervolgens kun je je aanmelden voor de eenjarige post-bachelor opleiding diabetesverpleegkundige. Bij aanvang van deze opleiding werk je minimaal achttien uur per week in de directe diabeteszorg als diabetesverpleegkundige in opleiding.

Uitgelichte vacatures

Salaris diabetesverpleegkundige

Het salaris van een diabetesverpleegkundige is bruto minimaal €2.600,- en maximaal €3.800,- per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Als diabetesverpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Je bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief diabetesverpleegkundige zzp verschilt per opdrachtgever en werkervaring.

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daarbij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen waarmee wij samenwerken. Wil je graag meer weten over het werken als zzp’er via TMI? Kom dan naar onze zzp-startersavond!

Werken als diabetesverpleegkundige via TMI?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk de vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze recruiters helpen je hier graag mee verder!
pien sintenie

Team Werving & Selectie

020 - 510 6754 werving@tmi.nl