Ervaringsverhaal

Ambulanceverpleegkundige Aart Vlijm over detacheren

Auteur:
cynthia buckert portretfoto
Cynthia Buckert

Sinds november 2012 is ambulanceverpleegkundige Aart Vlijm in dienst bij TMI. Hier combineert hij zijn functie op de ambulance met zijn achtergrond als anesthesiemedewerker. “Hiervoor werkte ik in vaste dienst bij een RAV. Je komt daar veel in aanraking met mensen die via uitzendbureaus werken. Na mij te hebben georiënteerd bij diverse uitzendbureaus kreeg ik bij TMI direct een goed gevoel en na op gesprek te zijn geweest bij (voormalig) accountmanager Frits Simonis ben ik daar in dienst getreden.”

Goed voorbereid

Voor Aart binnen Nederland aan de slag ging via TMI, is hij eerst bemiddeld naar Bonaire. Eerder was hij al een keer op eigen initiatief aan de slag gegaan op Aruba. Tijdens zijn voorbereiding om naar Aruba te gaan, merkte Aart dat er veel geregeld moest worden. “De juiste contacten leggen duurde erg lang en nam veel tijd in beslag. Eenmaal daar werkzaam is het wel erg goed bevallen.’’ Na de positieve ervaringen op Aruba besloot Aart om naar Bonaire te gaan, dit keer via TMI. “Er is voor mij veel geregeld door TMI, zo hebben zij bijvoorbeeld afspraken gemaakt over mijn salaris. Hierdoor ging ik goed voorbereid naar Bonaire en kostte het voortraject mij een stuk minder tijd.’’

ambulance verpleegkundige man uniform
Werken als ambulanceverpleegkundige?

Flexibel

Niet lang nadat Aart terug was in Nederland maakte hij dus de overstap naar TMI. ‘’Ik hou van flexibiliteit en afwisseling. TMI kon mij dit allemaal bieden. Voorheen heb ik ook deels op de ambulance en deels op de afdeling anesthesie gewerkt, maar dit heb ik zelf moeten regelen en dat verliep niet altijd even makkelijk. Zo merkte ik dat het moeilijk was qua roosterplanning om dit combineren in één week, wegens verschillende afdelingen en onregelmatig werken. Via TMI werk ik nu eerst een periode fulltime als ambulanceverpleegkundige en vervolgens een aantal maanden fulltime als anesthesiemedewerker. Zo houdt hij voor beide functies zijn kennis en ervaring op peil.

Detacheren past echt bij wie ik ben"

Voordelen

Sinds dat Aart in dienst is getreden bij TMI, ziet hij veel voordelen in van werken op basis van detachering: “Het voordeel van detacheren is dat het echt past bij wie ik ben. Ik hou van verandering en uitdaging. Door detachering kom ik steeds weer in een nieuwe omgeving, ontmoet ik veel nieuwe mensen, moet ik mij weer regelmatig verdiepen in hoe iets werkt en word ik hierdoor weer extra geprikkeld om goed te functioneren. Een ander groot voordeel vind ik dat je grip hebt op je rooster, een stuk meer dan in vaste dienst. Zeker bij het werken voor het TMI Flexbureau, daar kan je voor de volgende maand aangeven welke dagen je vrij wilt en welke diensten je graag zou willen werken, daar wordt dan rekening mee gehouden.”

Toekomst

‘’Nog steeds heb ik de wens om in de toekomst naar het buitenland te gaan. Ik zoek dan toch weer wat nieuws, wellicht wordt het de volgende keer Zwitserland. Ik sta ook nog open voor andere landen. Dat is ook één van de redenen waarom ik anesthesie wil bijhouden, evenals ambulance, dit biedt mij nog meer mogelijkheden in het buitenland!

Wil jij werken in de ambulancezorg?

Bekijk de vacatures

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: