Gipsverbandmeester

Wat doet een gipsverbandmeester?

Als gipsverbandmeester werk je in de gipskamer. Jij bent verantwoordelijk voor het aanleggen van gips- of kunststofverbanden om botbreuken of spierafwijkingen te kunnen herstellen. Daarnaast wordt een gipsverbandmeester ingeschakeld bij zenuwuitval of bij het aanmeten van protheses na een amputatie. Een gipsverbandmeester, ook wel ‘gipsmeester’, werkt veel zelfstandig. Wel werk je geregeld samen in een multidisciplinair behandelteam bestaande uit medisch specialisten, fysiotherapeuten en SEH-verpleegkundigen. Diagnosticeren, prioriteren, plannen en interveniëren zijn allemaal onderdeel van jouw takenpakket. Ook kan het voorkomen dat je moet ingrijpen in acute situaties. De werktijden van een gipsverbandmeester zijn onregelmatig en het kan zijn dat je avond-, nacht- of weekenddiensten moet draaien.

Hoe word je gipsverbandmeester?

Je kunt na een relevante basisopleiding een vervolgopleiding volgen tot gipsverbandmeester. Om gipsmeester te worden moet je een basisopleiding tot fysiotherapeut of algemeen verpleegkundige hebben afgerond en BIG-geregistreerd zijn. Ook is het mogelijk om als medisch hulpverlener de opleiding tot gipsverbandmeester te volgen. Als leerling gipsverbandmeester krijg je alle kneepjes van het vak geleerd, zowel in theorie als in de praktijk. Je draait dagdiensten mee in de gipskamer en fungeert als assistent gipsverbandmeester. De gipsmeester opleiding wordt aangeboden in Rotterdam, maar er zijn ook opleidingsplaatsen tot gipsverbandmeester in andere steden in Nederland, zoals Groningen en Utrecht.

Relevante vacatures

Wat verdient een gipsverbandmeester?

Het gipsverbandmeester salaris is gemiddeld tussen de €3.115,- en €4.391,- per maand. Naast dit maandsalaris bieden veel ziekenhuizen onregelmatigheidstoeslagen bij onregelmatige werktijden. Als gipsverbandmeester in opleiding is je salaris maximaal €2.996,- per maand. Het salaris van een gipsverbandmeester bij TMI ligt iets hoger. Daar verdien je namelijk tussen de €3.551,- en €5.006,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Wil jij aan de slag als gipsverbandmeester via TMI?

Bekijk de vacatures

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen TMI?

Neem dan contact op!
kelly jansen

Kelly Jansen

Teamcoördinator Recruitment

020 - 510 6754 werving@tmi.nl
pien sintenie

Pien Sintenie

Teamcoördinator Recruitment

020 - 510 6754 werving@tmi.nl