Bijscholing ABCDE Methode

3 Accreditatiepunten

Ben je benieuwd naar de ABCDE methode of SBAR methode? Tijdens deze ABCDE cursus van TMI Academy leer je alles over deze methodieken. Waarom is deze scholing zo belangrijk voor zorgprofessionals?

Leerdoelen:

  1. Vroegtijdige herkenning van de verslechterde patiënt;
  2. Eerst de levensbedreigende letsels en dan de secundaire stoornissen herkennen;
  3. Meten en vastleggen van belangrijke observaties;
  4. Het verbeteren van intercollegiaal overleg.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€111,76
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Tijdens de ABCDE training leer je patiënten te beoordelen aan de hand van de ABCDE methodiek. Deze methodiek is gebaseerd op het principe “treat first what kills first”. Dit houdt in dat eerst de levensbedreigende letsels of stoornissen worden aangepakt en daarna de secundaire, tertiaire, enzovoort. Tijdens deze bijscholing leer je over de theorie van de ABCDE methode en bespreek je gezamenlijk een casus met gebruik van de ABCDE methodiek.

Daarnaast frissen we tijdens de ABCDE cursus ook de SBAR methode bij je op. De SBAR methode (situation, background, assessment, recommendation) is een methodiek om de communicatie tijdens de overdracht en intercollegiaal overleg te vergemakkelijken en te verbeteren.

De Early Warning Scores (EWS) methode wordt tevens meegenomen in de ABCDE training. De EWS methodiek wordt gebruikt om vroegtijdige herkenning van de verslechterde patiënt te herkennen. De EWS wijzen punten toe aan metingen van vitale functies en geven daarmee inzicht in de verbetering of verslechtering van de patiënt.

Naast deze training biedt TMI Academy ook de mogelijkheid om de ABCDE training samen met de bijscholing Advanced Life Support (ALS) op één dagdeel te volgen.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Geplande data

maandag 17 januari 2022

08:30 uur - 12:00 uur
Online

dinsdag 15 februari 2022

08:30 uur - 12:00 uur
Online

woensdag 16 maart 2022

08:30 uur - 12:00 uur
Online

donderdag 21 april 2022

08:30 uur - 12:00 uur
Online

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Interesse?

Neem contact op!

Susanne Koomen

Senior Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl