Bijscholing ABCDE Methode

3 Accreditatiepunten

Ben je benieuwd naar de ABCDE methode of SBAR methode? Tijdens deze ABCDE cursus van TMI Academy leer je alles over deze methodieken. Waarom is deze scholing zo belangrijk voor zorgprofessionals?

Leerdoelen:

  1. Analyseren welke alarmsymptomen bij een patiënt onmiddellijk handelen noodzakelijk maken.
  2. Beredeneren welke stappen je onderneemt wanneer een acuut zieke patiënt zich aandient.
  3. De aandachtspunten uitleggen bij een acuut zieke patiënt.
  4. Acuut zieke patiënt herkennen en verpleegkundige hulp bieden.

Benodigde voorkennis:

Voor deelname aan deze bijscholing moet je voorkennis hebben van vitale functies, normaalwaarden en de bewaking ervan.

Bekijk locaties & data

Omschrijving

Tijdens de ABCDE training leer je patiënten te beoordelen aan de hand van de ABCDE methodiek. Deze methodiek is gebaseerd op het principe “treat first what kills first”. Dit houdt in dat eerst de levensbedreigende letsels of stoornissen worden aangepakt en daarna de secundaire, tertiaire, enzovoort. Tijdens deze bijscholing leer je over de theorie van de ABCDE methode en bespreek je gezamenlijk een casus met gebruik van de ABCDE methodiek.

Daarnaast frissen we tijdens de ABCDE cursus ook de SBAR methode bij je op. De SBAR methode (situation, background, assessment, recommendation) is een methodiek om de communicatie tijdens de overdracht en intercollegiaal overleg te vergemakkelijken en te verbeteren.

De Early Warning Scores (EWS) methode wordt tevens meegenomen in de ABCDE training. De EWS methodiek wordt gebruikt om vroegtijdige herkenning van de verslechterde patiënt te herkennen. De EWS wijzen punten toe aan metingen van vitale functies en geven daarmee inzicht in de verbetering of verslechtering van de patiënt.

Naast deze training biedt TMI Academy ook de mogelijkheid om de ABCDE methode aan te leren tijdens de BLS en de ALS.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Thijs Koekkoek Docent bijscholing Stress op de (zorg)werkvloer, Basic Life Support (BLS) en ABCDE Methode

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

dinsdag 20 juni 2023

dinsdag 18 juli 2023

maandag 2 oktober 2023

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Interesse?

Neem contact op!

Susanne Koomen

Coördinator TMI Academy

scholing@tmi.nl