Ervaringsdeskundige Ilja de Ridder – Verpleegkundige

Ilja werkt als verpleegkundige nu al ruim zeven jaar vast in dienst bij TMI. Vanwege haar jarenlange ervaring en enthousiasme vertelt zij graag meer over het werken via TMI als algemeen verpleegkundige!

De start van mijn zorgcarrière

“Ik heb hbo-v duaal gestudeerd in het OLVG. De praktijk kwam neer op vijf maanden school en zeven maanden werken. Destijds was er de mogelijkheid om een stage buiten het OLVG te doen op Curaçao en ik heb toen gelijk die kans gegrepen.”

“Daarna ben ik een paar jaar op het eiland blijven plakken. Ik heb daar onder andere bijna drie jaar voor een anesthesist gewerkt die een pijnkliniek had, waar ik veel ervaring op heb gedaan.”

ilja de ridder

“Na een aantal jaar werken op Curaçao had ik geen uitzicht meer op nieuwe uitdagingen, daarom besloot ik terug te gaan naar Nederland.”

Informele sfeer en korte lijnen

“Nadat ik terugkwam in Nederland wist ik niet zo goed waar ik wilde gaan werken. Wat vind ik nou echt leuk en waar wil ik aan de slag gaan? Ik kon natuurlijk bij verschillende ziekenhuizen gaan solliciteren en dan is het leuk en gezellig, maar dan ga ik ook niet snel meer ergens weg. Toen zag ik via een nieuwsbrief van Nursing.nl een advertentie van TMI en vroeg me gelijk af wat detacheren nou precies inhield. Ik was begin 2008 namelijk nog helemaal niet zo bekend bij A-verpleegkundigen. Ik ben hierna met verschillende bureaus in gesprek gegaan en heb destijds gekozen voor Confesso vanwege het scholingsbeleid. Ik heb vier jaar via Confesso gewerkt en nadat die failliet ging, had ik zoiets van ‘ik zie het wel’. Vervolgens kregen we te horen dat TMI Confesso overnam en nu ruim zeven jaar verder zit ik nog steeds goed op mijn plek! De sfeer is informeel en de lijntjes zijn kort. De collega’s van kantoor zijn makkelijk te benaderen.”

Afwisseling is erg leuk

“In eerste instantie koos ik voor detacheren om een jaartje rond te kijken en daarna ergens in vaste dienst te treden. Alleen merk ik, dat ik de afwisseling van verschillende ziekenhuizen heel erg leuk vind. Je komt namelijk op plekken waar jezelf nooit zomaar voor had gekozen. Ik heb ruim één jaar in de thuiszorg gezeten en daar had ikzelf niet voor gekozen, maar het is wel iets wat je meeneemt. Ook in je achterhoofd weet je dat je ergens tijdelijk bent en daardoor kun je alles ook makkelijker loslaten!”

Er wordt rekening gehouden met mijn uren

“De grootste voordelen van detacheren vind ik de flexibiliteit in werken en vooral de verschillende werkplekken waar je terecht komt. Daarnaast is de leaseauto die TMI biedt ook mooi meegenomen! Ook vind ik eigenlijk dat er altijd wel rekening wordt gehouden met mijn vakanties en flexibiliteit in mijn uren. Ik hoor vaker geluiden van mensen in vaste dienst bij een ziekenhuis dat het lastig is om vakanties op te nemen of je eigen voorkeuren op te geven. Ik ben daar tot nu toe nog geen enkele keer tegenaan gelopen en in overleg kan alles vaak wel!”

Detacheren en het vaste team

“Een nadeel van het detacheren kan zijn, dat wanneer je op een opdracht zit, je niet mee mag met een teamuitje. Dit is mij echter maar een enkele keer overkomen. Op de langere opdrachten heb ik ook nooit het gevoel gehad dat ik niet bij het team hoorde.”

Detacheren is uitdagend

“Detacheren is zeker niet voor iedereen weggelegd. Je moet flexibel zijn, jezelf open durven te stellen en erbij neer kunnen leggen dat dingen soms anders gaan dan hoe je het zelf zou doen. Je moet je natuurlijk wel steeds houden aan het protocol van een ander ziekenhuis, maar vaak wordt proactiviteit ook gewaardeerd en staan de ziekenhuizen open voor nieuwe ideeën. Dit maakt het elke keer weer uitdagend en afwisselend!”

Ben jij zelf ook algemeen verpleegkundige en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Wij staan je graag te woord! Je kunt met ons in contact komen door te mailen naar werving@tmi.nl of bel naar 020 – 717 3527.