Interview

Van zzp naar loondienst: de overwegingen van een pedagogisch medewerker

Auteur:
Michael van Straelen

De toekomst van zzp’ers binnen de kinderopvang wordt steeds onzekerder. Diverse instellingen binnen de sector hebben uitgesproken de inzet van zzp’ers te willen verminderen, wat ertoe leidt dat veel zzp’ers de overstap naar een vast dienstverband overwegen. Een van hen was pedagogisch medewerker Afhra Brown (37). Inmiddels heeft ze de knoop doorgehakt en werkt ze in vaste dienst bij TMI. Welke factoren wogen mee in haar beslissing?

Zzp’en om bij te klussen

“Mijn naam is Afhra Brown, ik ben 37 jaar en ik werk al meer dan zestien jaar als pedagogisch medewerker.” Toen Afhra van de kinderopvang overstapte naar de jeugdzorg, besloot ze op zzp-basis diensten te draaien als pedagogisch medewerker. “Ik werkte toen 24 uur, dus ik zocht daarnaast eigenlijk een bijbaan”, vertelt ze. Een van de dingen die het draaien van diensten op zzp-basis aantrekkelijke maakte, was dat de tarieven die destijds geboden werden nog erg hoog waren. “Toen waren de uurtarieven wel €55,- of €60,-.  Dus ik dacht ‘waarom niet?’. Het kon gewoon naast mijn vaste baan. Ik deed het soms één dag, soms twee dagen per week.”

De gedachte dat ik helemaal afhankelijk ben van het aantal diensten dat binnenkomt? Dat geeft me echt een heel naar gevoel vanbinnen.

Nadelen wogen zwaarder

Echter, al snel blijkt dat zzp’en ook nadelen heeft. “Het voelde alsof er niet zo aardig werd gedaan tegen zzp’ers. Alsof ze dachten: ‘Jij verdient driemaal zoveel als wij en je hoeft alleen maar te komen, je werk te doen en weg te gaan.’ Zij hebben natuurlijk nog meer taken, maar krijgen minder betaald.” Op basis van deze gedachte lijken bepaalde vooroordelen te ontstaan, denkt Afhra: “Er wordt gewoon een beeld geschetst: met wat voor auto komt de zzp’er? Wat heeft de zzp’er aan?” Toch was dit niet de reden dat Afhra overstapte naar loondienst; aan het einde van de dag waren collega’s namelijk vaak bijgedraaid. “Dan zeiden ze dingen als: ‘Leuk dat je er was, je hebt mijn dag toch wel wat makkelijker gemaakt en ik had tijd voor andere dingen.’”

Waarom stapte ze dan toch over naar een vast contract? “Mijn contract liep af bij de jeugdzorg en ik wilde daar niet meer doorwerken. Het werk was best intensief; ik nam vaak situaties die waren voorgevallen mee naar huis.” Afhra besluit meer uren te gaan werken in de kinderopvang, maar wil dat niet volledig op zzp-basis doen: “Ik zou dat heel eng vinden. Ik heb het nooit gedaan, maar de gedachte dat ik helemaal afhankelijk ben van het aantal diensten dat binnenkomt? Dat geeft me echt een heel naar gevoel vanbinnen.”

Lage tarieven en schaarste aan diensten

Het nare gevoel dat Afhra krijgt, wordt mede veroorzaakt door een grote daling van de uurtarieven die je als zzp’er kunt verdienen. “Soms sprak ik iemand die voor €80,- per uur werkte. Ik heb zelf nooit voor zo veel gewerkt, maar heb wel een keer een dienst voorbij zien komen waar €70,- per uur geboden werd.” Dergelijke bedragen zijn inmiddels bijna ondenkbaar geworden: “Nu is een spoeddienst maximaal €40,-. Een groot bedrijf binnen de kinderopvang gaat vanaf juni naar €38,- euro per uur. Dat was eerst €50,- à €55,-.” Het beeld dat zzp’en een vetpot is, klopt dus niet, vindt Afhra. “Ik bouwde met mijn vaste baan pensioen op en kreeg betaald als ik ziek was, dus alles wat ik door het zzp’en overhield, was echt voor mij. Maar van dat geld ook nog alles moeten betalen? Dan houd je niks over.” Bovendien wordt het in de toekomst verplicht voor zzp’ers om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. “De meeste zzp’ers waar ik mee werkte, waren jonge meiden. Ze spaarden niet, maar maakten gewoon al het geld op. Als zij verplicht die arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten afsluiten, houden ze misschien niks meer over.”

Niet alleen de uurtarieven zijn gedaald, ook het aantal beschikbare diensten in de kinderopvang is de laatste tijd flink teruggelopen. Ook dit was een reden voor Afhra om voor een vast contract te kiezen. “Op een gegeven moment waren er gewoon geen diensten en zat ik thuis”, vertelt ze. Ze vermoedt dat de schaarste aan diensten te maken heeft met een toenemend aantal zzp’ers in de kinderopvang. “Ik denk dat er in de tussentijd gewoon heel veel zzp’ers in de kinderopvang bij kwamen. Want ja, de nood is hoog.” Ook om haar heen merkte Afhra dat zzp’en in trek was. “Ik werkte twee dagen per week als zzp’er. Elk keer zei er wel een vaste medewerker waarmee ik op de groep stond: ‘Ik sta elke dag met een zzp’er, ik zie hoeveel ze verdienen, ik ga dat ook doen.’”

“Ik zou het aanraden”

Nu werkt Afhra dus in loondienst bij TMI. “De overstap ging heel snel en soepel. Na één keer bellen kreeg ik een mailtje om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dat gesprek duurde ongeveer een half uur. Wat een bijkomend voordeel is, is dat ik gewoon met mijn leaseauto kan gaan en de parkeerkosten kan declaren.” Haar advies? “Ik zou het aanraden. Als je het doet en ernaast nog steeds wil zzp’en, dan is het extra werk en geld mooi meegenomen. Maar voor die vastigheid zou ik een vast contract aanraden, zeker.”

Heb jij interesse in een vast contract? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: