tropisch strand in sint maarten
Ervaringsverhaal

Ervaringsverhaal van Sandra als gedetacheerde

Auteur:
Lisa Schagen

In het waarbenjij.nu reisverslag uit Kralendijk heeft Sandra ruim vijf jaar geleden haar belevenissen en avonturen geschreven over haar tijd op Bonaire in het Fundashon Mariadal ziekenhuis. Dat waarbenjij.nu is dit jaar even anders gelopen, daarom zit Sandra nu dus even niet op Bonaire. Door de coronacrisis, quarantaine en een sterfgeval in de familie is de reis naar Bonaire uitgesteld. Maar van uitstel geen afstel, want 17 augustus vlieg ze alsnog richting Bonaire.

Nieuwsgierig naar werken als obstetrieverpleegkundige?

Een nieuwe uitdaging in de regio

“Doordat mijn werk in Bonaire werd uitgesteld zocht ik nog een werkplek voor een paar maanden in Nederland. Een plaatsing in de regio als obstetrieverpleegkundige voor drie maanden bleek per mei bijna onmogelijk te zijn. Het team van accountmanagers van TMI heeft er alles aan gedaan om mij iets aan te bieden. Uiteindelijk ging ik dus niet naar Bonaire, maar werd ik in de regio Brabant gedetacheerd. Dit is uiteraard in goed overleg besloten. Het was wel even slikken, want ik woon zelf in Amsterdam. Toch is Brabant dichterbij bij huis dan Bonaire en uiteindelijk vond ik het gewoon echt fijn dat ik weer op de werkvloer mijn vak kon uitoefenen.”

Obstetrieverpleegkundige Sandra Jonker

Aan de slag in het ziekenhuis

“In het ziekenhuis waar ik werk is de zorgzwaarte op dit moment hoog en kan ik in ieder geval mijn steentje bijdragen in de vakantiemaanden juni en juli. De reistijd is drie uur per dag, maar geeft in deze corona- en vakantie tijd geen obstakels. De receptiedames van TMI boeken voor mij zo nodig een overnachting in een hotel en dan maak ik er een weekendje weg van. Het is niet mijn voorkeur om het op deze manier te doen, maar het is wel erg goed geregeld en voor slechts een korte periode.

Het is een prachtig ziekenhuis met goed geregelde zorg op de OHC (Obstetrische High Care) en Kraamsuites. Het ziekenhuis heeft een afdeling Neonatale Intensive Care (NICU) en zodoende veel overplaatsing uit het hele land. Dit geeft maar weer aan dat de woon-werkafstand te overzien is. Zeker wanneer je bedenkt dat je het doet voor de zorg en opvang van te vroeg geboren baby’s. Nederland is klein in afstanden zodat er voor iedere zuigeling wel een plekje te vinden is. De opvang van baby’s is landelijk.”

Dichterbij dan Bonaire, maar iets verder weg van Amsterdam

“In deze drukke tijden wil ik zeggen dat het natuurlijk niet de voorkeur heeft om helemaal in Brabant te werken als je in Amsterdam woont, maar uiteindelijk is het dichterbij dan je denkt en bied je werk als detacheerder vele mogelijkheden op verschillende werkplekken. Tevens zijn gastvrij Eindhoven en mijn tijdelijke collega’s een plezier om mee te werken. Het team is zeer flexibel en vakkundig zodat je je als TMI’er al snel op je plek voelt.”

TMI reisbeker

Wil jij ook aan de slag als obstetrieverpleegkundige via TMI?

Bekijk de vacatures

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: