Bijscholing Palliatief Terminale Zorg

6 Accreditatiepunten

Heb jij als verpleegkundige op de werkvloer te maken met het verlenen van palliatief terminale zorg? Dan is deze basiscursus palliatieve zorg iets voor jou. In deze cursus leer je hoe je het beste palliatieve zorg kunt verlenen aan patiënten en hun naasten.

Leerdoelen:

  1. Beschikken over adequate kennis met betrekking tot de pijn- en symptoombehandeling gedurende de terminale fase van een patiënt;
  2. Beschikken over theoretische kennis met betrekking tot het verlenen van de palliatieve zorg;
  3. Je kunt de patiënt en naasten begeleiden gedurende de stervensfase.

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€117,65
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€100,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

In het eerste gedeelte van deze cursus Palliatieve Zorg wordt besproken wat de palliatieve terminale fase inhoudt. Verder wordt er ingegaan op de symptomen en pijnstilling gedurende de terminale fase.

Tijdens het tweede deel van de training leer je door middel van een oefening en casuïstiek om te gaan met de wensen van de patiënt tijdens de stervensfase. Tevens vergaar je kennis en inzicht hoe je de terminale patiënt en hun naasten kunt begeleiden gedurende de palliatieve terminale fase. De training sluiten we af met een korte evaluatie.

Functies die kunnen meedoen

Ben jij een ANIOS? Meld je dan aan voor de bijscholing PTZ voor ANIOS. 

Accreditatie

6 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Wat zijn voor mij verplichte bijscholingen?

Dit is per functie verschillend. Wanneer je hier meer informatie over wilt, neem dan contact met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Op de website van TMI wordt wel aangegeven hoeveel accreditatiepunten je met een specifieke bijscholing behaald.

Interesse?

Neem contact op!

Celine Vitalis

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl