Bijscholing Leren omgaan met euthanasie

3 Accreditatiepunten

Tijdens deze interactieve bijscholing vertelt palliatief verpleegkundige Marc Kremer over zijn ervaring met euthanasie. Euthanasie is vandaag de dag nog steeds een lastig en gevoelig onderwerp onder zorgprofessionals, maar uiteraard ook onder de patiënt zelf en dienst naasten. Marc vertelt je hoe je euthanasie makkelijker bespreekbaar kunt maken.

Onderwerpen die aan bod komen:

  1. Achtergrondinformatie over wet- en regelgeving;
  2. Truus Postma, de onbedoelde pionier;
  3. NVVE: De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde;
  4. Het Leeuwarder euthanasieproces (wereldnieuws);
  5. Euthanasie vandaag de dag, wat is er mogelijk?
  6. Wanneer is euthanasie toegestaan?;
  7. Euthanasie in verschillende opvattingen;
  8. Rolverdeling tussen arts en verpleegkundige.
  9. Het aangaan van het gesprek over euthanasie.

Bekijk locaties & data

Omschrijving

Tijdens deze interactieve training gaan we het gesprek aan over euthanasie. Want een mening over dit onderwerp hebben we allemaal en dat is goed. Wat voor mening heeft iedereen en hoe komt deze mening tot stand? En wat gaat er allemaal om in het hoofd van de patiënt die euthanasie overweegt? Marc deelt zijn kennis over euthanasie, vanaf het begin tot waar we nu staan. Onderwerpen als het wetboek van strafecht en rechtszaken, verschillende culturen en opvattingen tot een overwogen beslissing en eigen keuze.

Aan de hand van casussen worden alle onderwerpen rondom euthanasie behandeld, en hoor je vanuit de groep verschillende perspectieven. Met name de rolverdeling tussen arts en verpleegkundige komt uitgebreid aan bod. Kortom, een waardevolle training voor elke zorgprofessional.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

3 punten

Docent

Marc Kremer Docent bijscholing "Leren omgaan met euthanasie"

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€75,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€75,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, is de bijscholing gratis. 

Geplande data

vrijdag 29 september 2023

Leren omgaan met euthanasie
09:00 uur - 12:00 uur
Processorstraat 12 Amsterdam

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Wat zijn voor mij verplichte bijscholingen?

Dit is per functie verschillend. Wanneer je hier meer informatie over wilt, neem dan contact met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Op de website van TMI wordt wel aangegeven hoeveel accreditatiepunten je met een specifieke bijscholing behaald.

Waar kan ik mijn ideeën en tips over bijscholingen indienen?

Wij staat altijd open voor nieuwe ideeën! Heb jij een suggestie? Dan kun je die het beste mailen naar scholing@tmi.nl. Zij nemen contact met je op en beoordelen of het idee daadwerkelijk kan worden geïmplementeerd.

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Interesse?

Neem contact op!

Susanne Koomen

Coördinator TMI Academy

scholing@tmi.nl