ECG basiscursus

3 Accreditatiepunten

Als zorgprofessional heb je vast vaak te maken met het elektrocardiogram (ECG); het apparaat met dopjes en snoertjes waarmee je iets kunt zeggen over de conditie van het hart. Maar hoe kun je een ECG lezen en beoordelen? Dat leer je in onze ECG basistraining.

Leerdoelen:

  1. Het leren beoordelen van een elektrocardiogram (ECG);
  2. Het onderscheid kunnen maken tussen verschillende ritme- en geleidingsstoornissen;
  3. Het kunnen diagnosticeren van afwijkingen op een ECG.

Benodigde voorkennis:

Je hebt basiskennis nodig van de anatomie en fysiologie circulatie (met name hart).

Omschrijving

In deze training leer je op een praktische en interactieve manier de grondbeginselen van het ECG en kun je aan het eind van de training met behulp van een stappenplan een ECG beoordelen. Tevens leer je onderscheid te maken tussen de verschillende ritme- en geleidingsstoornissen en hoe je hier adequaat op kunt reageren.

Aan het begin van de training worden de grondbeginselen van een ECG toegelicht. Vervolgens wordt de interpretatie van het ECG besproken en wordt er geëindigd met het diagnosticeren van afwijkingen.

Heb jij de basiscursus al gevolgd of beschik jij al over de basiskennis van het ECG? Bekijk dan onze ECG bijscholing voor gevorderden.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

3 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Gerard Visser Docent ECG, basis en voor gevorderden

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€95,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Interesse?

Neem contact op!

Lindy Boon

Organisator Trainingen

trainingopmaat@tmi.nl