Bijscholing Cultuurverschillen in de zorg

2 Accreditatiepunten

Patiënten van nu hebben zorg nodig die aansluit bij hun culturele achtergrond. Daarnaast is er ook een toename in zorgmedewerkers met diverse achtergronden. Wil jij als zorgverlener weten hoe je omgaat met verschillende culturen op de werkvloer? Meld je dan aan!

Leerdoelen:

  1. Effectiever communiceren in multiculturele kringen;
  2. Inzicht in identiteit, normen en waarden;
  3. Basiskennis van religie, culturen en rituelen;
  4. Toepassen van de Drie Stappen Methode (DSM) van Dr. David Pinto.

Omschrijving

In deze training neemt docent en verpleegkundige Hassan el Haouari je mee in verschillende culturele perspectieven en behandelt dit aan de hand van praktijksituaties. Zo zal Hassan casussen bespreken en interactief met de deelnemers de knelpunten en oplossing doornemen. Hierdoor wordt er meer kennis opgedaan rondom verschillende achtergronden, zodat er meer wederzijds begrip ontstaat tussen zorgprofessional, patiënt en hun naasten.

Met deze training krijg je handvatten aangereikt over hoe je om kunt gaan met cultuurverschillen in de zorg. Zo weet je na afronding hoe je een zieke of stervende patiënt uit een andere cultuur kunt bijstaan en hoe je de naasten en nabestaanden op een respectvolle manier kunt ondersteunen en opvangen.

Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van de Drie Stappen Methode (DSM) ofwel de Pinto Methode. Bij deze methode doorloop je drie stappen voordat je overgaat tot actie. Het doel van de DSM methode is enerzijds het wegnemen van vooroordelen, anderzijds de normen en waarden van de ander beter te begrijpen en te respecteren. Maar ook om jouw grenzen als zorgprofessional duidelijk kenbaar te maken aan anderen, zodat irritatie, onbegrip en een overdreven vorm van tolerantie voorkomen worden. De drie stappen van de DSM methode zijn:

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

2 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Hassan el Haouari Docent bijscholing cultuurverschillen in de zorg, voorbehouden handelingen

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€79,95
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€79,95
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Waar kan ik mijn ideeën en tips over bijscholingen indienen?

Wij staat altijd open voor nieuwe ideeën! Heb jij een suggestie? Dan kun je die het beste mailen naar scholing@tmi.nl. Zij nemen contact met je op en beoordelen of het idee daadwerkelijk kan worden geïmplementeerd.

Interesse?

Neem contact op!

Sabina Fajic

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl