Bijscholing Cultuurverschillen in de zorg

2 Accreditatiepunten

De communicatie en denkwijze van mensen wordt onder andere bepaald door hun culturele achtergrond. Zo ook bij patiënten; taal, verwachtingen, normen en waarden kunnen anders zijn. Patiënten van nu hebben zorg nodig die aansluit bij hun culturele achtergrond. Daarnaast is er ook een toename in zorgmedewerkers met diverse achtergronden. Wil jij als zorgverlener weten hoe je omgaat met verschillende culturen op de werkvloer? Meld je dan aan!

Leerdoelen:

  1. Effectiever communiceren in multiculturele kringen;
  2. Inzicht in identiteit, normen en waarden;
  3. Basiskennis van religie, culturen en rituelen;
  4. Toepassen van de Drie Stappen Methode (DSM) van Dr. David Pinto.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€58,82
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€50,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

In deze training neemt docent en verpleegkundige Hassan el Haouari je mee in verschillende culturele perspectieven en behandelt dit aan de hand van praktijksituaties. Zo zal de Hassan casussen bespreken en interactief met de deelnemers de knelpunten en oplossing doornemen. Hierdoor wordt er meer kennis opgedaan rondom verschillende achtergronden, zodat er meer wederzijds begrip ontstaat tussen zorgprofessional, patiënt en hun naasten.

Met deze training krijg je handvatten aangereikt over hoe je om moet gaan met cultuurverschillen in de zorg. Zo weet je na afronding hoe je een zieke of stervende patiënt uit een andere cultuur kunt bijstaan en hoe je de naasten en nabestaanden op een respectvolle manier kunt ondersteunen en opvangen.

Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van de Drie Stappen Methode (DSM) ofwel de Pinto Methode. Bij deze methode doorloop je drie stappen voordat je overgaat tot actie. Het doel van de DSM methode is enerzijds het wegnemen van vooroordelen, anderzijds de normen en waarden van de ander beter te begrijpen en te respecteren. Maar ook om jouw grenzen als zorgprofessional duidelijk kenbaar te maken aan anderen, zodat irritatie, onbegrip en een overdreven vorm van tolerantie voorkomen worden. De drie stappen van de DSM methode zijn:

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

2 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Momenteel zijn er geen scholingsdata gepland. Neem voor meer informatie contact op met de TMI Academy.

Geplande data

donderdag 7 april 2022

09:30 uur - 12:00 uur
Processorstraat 12

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Interesse?

Neem contact op!

Celine Vitalis

Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl