Bijscholing Omgaan met agressie in de zorg

7 Accreditatiepunten

Het doel van de training is om je theoretische kennis uit te breiden over hoe om te gaan met agressie in de zorg. Je krijgt kennis en inzicht in je eigen en andermans gedrag. Ook word je bewust gemaakt van je eigen keuzes en gevoelens in diverse (agressieve) situaties.

Leerdoelen:

  1. Professioneel reageren op werksituaties waarin sprake is van agressie;
  2. De fasering in een verwerkingsproces na een agressief incident herkennen;
  3. Eigen fysieke en mentale reacties reguleren bij agressie in de zorg;
  4. Gevoelens over (on)veiligheid op het werk ten opzichte van collega’s bespreekbaar maken.

Bekijk locaties & data

Omschrijving

Tijdens deze training worden een aantal casussen met een acteur uitgevoerd. Er zijn vijf onderdelen waar we tijdens de training op gaan focussen. Allereerst is het belangrijk dat je agressie herkent. Hoe ziet de non-verbale communicatie van een agressief persoon eruit? Vervolgens is het belangrijk dat je in een agressieve situatie zelfcontrole hebt. We leren je hoe je je ademhaling in controle houdt, net als spierontspanning en het sturen van je gedachtes. Ook leren we je technieken hoe je om moet gaan met verbale agressie in de zorg. Daarnaast is het belangrijk dat je als zorgprofessional tijdens een agressief moment anderen, maar ook jezelf, in veiligheid brengt. Ten slotte wordt er verteld over nazorg en opvang en hoe je een trauma kan herkennen.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

7 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Jeannette Viveen Docent bijscholingen Omgaan met agressie, Omgaan met dementie, Omgaan met complex gedrag en Palliatief Terminale Zorg,

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€239,95
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€239,95
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

maandag 11 september 2023

08:30 uur - 16:30 uur
Processorstraat 12, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Ik ben TMI’er, wanneer worden mijn scholingsuren uitbetaald?

Wanneer je in dienst bent bij TMI worden scholingsuren geboekt als leegloopuren. Dit kun je terugzien op je salarisstrook. Bijvoorbeeld wanneer je in maart een bijscholing hebt gevolgd, kun je deze uren terugzien op je salarisstrook van april. De uren worden opgeteld bij je gewerkte uren.

Interesse?

Neem contact op!

Susanne Koomen

Coördinator TMI Academy

scholing@tmi.nl