Bijscholing Omgaan met agressie in de zorg

7 Accreditatiepunten

Een van de doelen van de training is om je theoretische kennis uit te breiden over hoe om te gaan met agressie in de zorg. Je krijgt meer kennis en inzicht in je eigen en andermans gedrag en handelen. Ook word je bewust gemaakt van je eigen keuzes en gevoelens in diverse situaties. De training heeft als uiteindelijk doel je communicatieve vaardigheden uit te breiden en te verbeteren.

Leerdoelen:

  1. Professioneel reageren op werksituaties waarin sprake is van agressie;
  2. Eigen fysieke en mentale reacties reguleren bij agressie in de zorg;
  3. De fasering in een verwerkingsproces na een agressief incident herkennen;

  4. Gevoelens over (on)veiligheid op het werk ten opzichte van collega’s bespreekbaar maken.

Bekijk locaties & data

Omschrijving

Deze training is gericht op het beperken van agressief gedrag door middel van professioneel handelen. Er wordt gebruik gemaakt van het agressiebeheersingsmodel dat is gericht op de-escalatie door middel van communicatieve vaardigheden waarbij de eigen veiligheid voor op staat.

Vooral de bewustwording van eigen grenzen en reacties zijn een belangrijk onderdeel van deze training. Door middel van oefening en de Roos van Leary (interactiemodel) wordt een casus inzichtelijk gemaakt.

Het vergroten van de eigen weerbaarheid en het eigen maken en versterken van communicatieve en sociale vaardigheden zijn een belangrijk doel van deze training. Tijdens de gehele middag zal er scenariotraining met behulp van een acteur plaatsvinden. Waarin de casuïstiek die de groep zelf inbrengt de belangrijkste rol zal spelen.

Een belangrijk onderdeel van deze training is vooral ook het delen van ervaringen en feedback leren geven volgens de regels van feedback.

Uit ervaring blijkt dat de training omgaan met agressie de nodige impact heeft op de deelnemende cursisten. Met name de deelnemers die ervaringen hebben met agressie en /of geweld kunnen situaties uit het verleden herbeleven. Tijdens de training zal de trainster niet alleen gericht zijn op de leerontwikkelingen van de deelnemers maar ten alle tijden aandacht schenken aan het effect van de trainingssituaties op de beleving van de deelnemers.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

7 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Docent

Jeannette Viveen Docent bijscholingen Omgaan met agressie, Omgaan met dementie, Omgaan met complex gedrag en Palliatief Terminale Zorg,

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€239,95
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via Mijn TMI
€239,95
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

maandag 11 september 2023

08:30 uur - 16:30 uur
Processorstraat 12, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Ik ben TMI’er, wanneer worden mijn scholingsuren uitbetaald?

Wanneer je in dienst bent bij TMI worden scholingsuren geboekt als leegloopuren. Dit kun je terugzien op je salarisstrook. Bijvoorbeeld wanneer je in maart een bijscholing hebt gevolgd, kun je deze uren terugzien op je salarisstrook van april. De uren worden opgeteld bij je gewerkte uren.

Interesse?

Neem contact op!

Susanne Koomen

Coördinator TMI Academy

scholing@tmi.nl