Bijscholing Omgaan met agressie in de zorg

7 Accreditatiepunten

Het doel van de Omgaan met agressie training is om je theoretische kennis uit te breiden over hoe je om moet gaan met agressie in de zorg. Je wordt bewust van kennis en inzicht in je eigen en andermans gedrag. Door middel van praktische oefeningen worden de vaardigheden vergroot hoe je om moet gaan met agressie in de zorg. Ook word je bewust gemaakt van je eigen keuzes en gevoelens in diverse (agressieve) situaties.

Leerdoelen:

  1. Meer adequaat en professioneel reageren op werksituaties waarin sprake is van agressie;
  2. De fasering in een verwerkingsproces na een agressief incident herkennen;
  3. Eigen fysieke en mentale reacties reguleren bij agressie in de zorg;
  4. Gevoelens over en verschijnselen van (on)veiligheid op het werk ten opzichte van collega’s bespreekbaar maken.

Bekijk locaties & data

Kosten deelname wanneer je niet in dienst bent bij TMI

€188,24
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Ik heb interesse in deze bijscholing

Kosten deelname medewerkers TMI

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
€160,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Schrijf je in via Mijn TMI

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Omschrijving

Tijdens deze training worden een aantal casussen met een acteur uitgevoerd. Er zijn vijf onderdelen waar we tijdens de training op gaan focussen. Allereerst is het belangrijk dat je agressie herkent. Hoe ziet de non-verbale communicatie van een agressief persoon eruit? Vervolgens is het belangrijk dat je in een agressieve situatie zelfcontrole hebt. We leren je hoe je je ademhaling in controle houdt, net als spierontspanning en het sturen van je gedachtes. Ook leren we je technieken hoe je om moet gaan met verbale agressie in de zorg. Daarnaast is het belangrijk dat je als zorgprofessional tijdens een agressief moment anderen, maar ook jezelf, in veiligheid brengt. Ten slotte wordt er verteld over nazorg en opvang en hoe men een trauma kan herkennen. Wil jij de Omgaan met agressie in de zorg training volgen? Meld je dan aan!

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

7 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals.

Geplande data

dinsdag 7 december 2021

09:00 uur - 16:30 uur
Processorstraat 12, Amsterdam

vrijdag 18 maart 2022

09:00 uur - 16:30 uur
Processorstraat 12, Amsterdam

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via het online portal ‘Mijn TMI’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Wanneer een bijscholing op een fysieke locatie wordt gegeven, vindt dit plaats op één van onze scholingslocaties in Amsterdam. Veel bijscholingen worden door de coronamaatregelen echter online gegeven. Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie in Amsterdam.

Hoe wordt er rekening gehouden met corona tijdens de bijscholingen?

Bij TMI volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM rondom het coronavirus. Daarom worden de meeste bijscholingen momenteel online gehouden. Enkel wanneer het niet mogelijk is om een bijscholing online te geven vindt het op locatie plaats, zoals de BLS en AED bijscholing. Op de locatie hanteren we coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het gebruik van mondkapjes is verplicht, er geldt een maximaal aantal deelnemers en na ieder bezoeker wordt de locatie en de materialen schoongemaakt.

Interesse?

Neem contact op!

Susanne Koomen

Senior Medewerker TMI Academy

scholing@tmi.nl