Ervaringsdeskundige Raoul van Oijen – Ambulanceverpleegkundige
Ambulanceverpleegkundige Raoul van Oijen werkt al vele jaren bij TMI. Hoe het detacheren hem bevalt en waarom hij het aan zou raden aan anderen? Lees het in het interview met Raoul!
“Mijn opleiding tot ambulanceverpleegkundige heb ik gevolgd en afgerond in Alkmaar. Na daar ruim vijf jaar werkzaam te zijn geweest was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden in het detacheren.”
“Voorheen kwamen er allerlei taken en verplichtingen bij kijken naast mijn vaste werk, bijvoorbeeld de vele werkoverleggen. Dankzij detacheren heb ik mijn plezier in het ambulancewerk weer helemaal teruggevonden!”
TMI als stabiele factor
“In 2012 werd mijn toenmalige detacheringsbureau overgenomen door TMI. Zelf was ik nog niet erg bekend met de organisatie, ze waren toentertijd vooral een bekende naam in de ziekenhuizen en detacheerden vooral op verpleegkundig vlak. Na de overname in 2012 is de ambulance tak binnen TMI hard gegroeid. TMI is een stabiele factor gebleken, ik werk dan ook met veel plezier voor deze organisatie en draag dat als ambassadeur graag uit.”
Keuze uit korte of lange opdrachten
“Werken op basis van detachering biedt verschillende mogelijkheden. Zo zijn er collega’s die graag veel afwisseling willen in hun werk en het liefst meerdere keren per week op een andere plek aan de slag gaan. Dat is mogelijk via het Flexbureau, op basis van een vast aantal uren en een vast contract, maar ook als oproep collega. Ik werk zelf al wat langer op één vaste opdracht, langere opdrachten hebben dan ook mijn persoonlijke voorkeur.”
“Via het detacheren word ik binnen de RAV op verschillende posten ingezet, die afwisseling maakt het leuk. En als je ergens niet op je plek zit, dan kan je via het detacheren in overleg een andere locatie bespreken met je accountmanager. Uiteindelijk is het een kwestie van het aanbod in werk dat beschikbaar is, maar in de huidige markt is het in overleg vaak mogelijk om langere tijd op één plek te worden ingezet.”
Veel invloed op eigen rooster
“Wat ik ook een groot voordeel vind aan detacheren is dat je veel invloed hebt op je rooster, dat voelt als vrijheid. Een ander voordeel is dat je minder te maken hebt met interne problemen van je werkplek. Je krijgt het wel mee, maar je hoeft er niets mee te doen en er zeker niets van te vinden. Er wordt regelmatig aan me gevraagd of ik niet vast voor een RAV wil werken, maar nu heb ik wel tien of twaalf vaste posten waarvoor ik werk. Om die redenen zie ik regelmatig ook nieuwe collega’s weer het plezier in hun werk terugvinden!”
Gezicht van TMI
“Als TMI’er zijn we allemaal ambassadeur van de organisatie, dat probeer ik ook naar mijn collega’s uit te spreke: “Je bent een gezicht van TMI”. Hierdoor kan het zijn dat je ook een beetje onder een vergrootglas ligt bij klanten. Door de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd weet ik hier nu goed mee om te gaan. Voor nieuwe collega’s zie ik hier mijn toegevoegde waarde in als ambassadeur. Dit door hen te vertellen waar ze rekening mee moeten houden: je vol inzetten op het werk, maar je niet direct willen profileren. Je bent een uitzendkracht en staat daar namens TMI, dat moet je op de juiste wijze uitdragen.”
Ondersteuning van het Flexbureau
“Verder kan het zo zijn dat je door het detacheren de ene keer wat verder moet reizen dan de andere keer. Als ik losse diensten draai dan regel ik mijn rooster via het Flexbureau, in overleg met de dames van de Flex is het vaak mogelijk om je rooster slim in elkaar te zetten. Omdat ik momenteel op een vaste detachering zit, kan mijn rooster grotendeels bij de opdrachtgever worden gepland. Maar als ik er daar niet uitkom met ruilen, dan is er altijd nog een extra vangnet hier vanuit TMI. Dat is erg prettig!”
Borrelen met collega’s
“Voor de bijscholingen voor de TMI Ambu is er een overeenkomst met het ACM, de kwaliteit van de opleidingen is dan ook prima. Ik volg daarnaast ook zoveel mogelijk lokale scholingen bij de post waar ik momenteel werk, daarover zijn afspraken gemaakt tussen TMI en de RAV. Verder hebben we in principe twee keer per jaar een ambulance-avond, waar alle collega’s van de TMI ambulancetak elkaar zien. Bij een borrel kom je weer hele andere mensen van TMI tegen, wat ook leuk is.”
Goede voorwaarden en mogelijkheid om te sparren
“Als je werkt op basis van detachering verdien je gemiddeld net wat meer dan wanneer je ergens in vaste dienst werkt. Daartegenover staat dat er flexibiliteit van je wordt verwacht. Ook vergt het van je dat als je als ambulanceverpleegkundige detacheert, je kennis van de verschillende locaties hebt. Je doet dus al snel op breed vlak kennis op. Daar mag natuurlijk ook iets tegenover staan. Alleen een financieel component moet echter niet de drijfveer zijn om voor TMI te werken.”
“Er zijn ook wel eens externen die een mening over de verdiensten hebben, maar daar trek ik mij niets van aan. ‘Uitzendkrachten zijn duur’ is een kokervisie, daar komt veel meer bij kijken. Onze voorwaarden moeten voorop blijven om het aantrekkelijk te houden voor zowel de medewerker, de opdrachtgever als TMI. Daar spreek ik ook over met de accountmanager ambulance bij TMI. We hebben regelmatig contact om over onderwerpen te sparren. Ik heb ook wel het idee dat er binnen TMI naar me geluisterd wordt en ben van mening dat je elkaar eerlijk moet benaderen en zaken open met elkaar moet bespreken, daarom ben ik ook laagdrempelig om mee te spreken.”
Ben jij nieuwsgierig naar het werken via TMI en wil je graag eens met TMI spreken om meer over detacheren of een 0-uren contract te horen? Neem dan contact met ons op via 020 – 717 3527 of werving@tmi.nl.