Ervaringsdeskundige Pantea Hermans – Operatieassistent

Pantea Hermans is OK-assistent en ervaringsdeskundige voor TMI. Zij is in 2010 bij TMI gestart en heeft het nog steeds erg naar haar zin. Waarom zij het aanraadt om te gaan detacheren? Lees het in het interview met Pantea!

“De allereerste keer dat ik in aanraking kwam met TMI was op het LVO-congres. TMI had daar een hele leuke stand die meteen opviel. Daar heb ik mijn gegevens achtergelaten en daarna werd ik al snel gebeld.”

“Op dat moment had ik al contact met een ander bureau, dat was opgezet door oud-collega’s van mij.”

Pantea Hermans portretfoto

“Toen werd ik benaderd door Noël de Vries, directeur van TMI, om eens aan tafel te komen zitten bij TMI. Eerst twijfelde ik nog, maar Noël heeft mij overgehaald om één keer af te spreken om het verhaal van TMI eens aan te horen.”

“Dat voelde eigenlijk direct goed, het gaf me een vertrouwd gevoel. Ik ben daarna een keer onverwachts bij TMI op bezoek gegaan, gewoon om even te kijken wat voor bedrijf het nou eigenlijk is. Toen ben ik hartelijk ontvangen door Noël en een voormalig accountmanager.”

Korte lijnen en betrokkenheid

“Ondertussen werk ik al ruim negen jaar bij TMI, ik ben in maart 2010 begonnen. Een echte diehard dus! Ik ben vooral op gevoel gegaan voor TMI en dat gevoel bleek juist te zijn! Na negen jaar bevalt het nog steeds goed bij TMI. Het is één grote familie, zo voelt het voor mij. Ik zie de medewerkers van kantoor niet heel vaak, maar als er iets is dan wordt het heel snel opgelost. Ik kan altijd Linda bellen, mijn accountmanager. Of Noël zelf, die is erg begaan met zijn personeel. Ook de rest van kantoor kan ik bellen, er zijn hier korte lijnen.”

Leren in verschillende ziekenhuizen

“Op dit moment werk ik al ruim twee jaar op één vaste opdracht. Er werkt nog één vaste collega van TMI op de OK waar ik werk, die werkt daar ook al lange tijd. Ik heb het hier erg naar mijn zin en vind het dan ook prima om hier voorlopig nog te blijven, maar bij detachering weet je het natuurlijk nooit. Ik maak me daar niet druk om, als ik uiteindelijk weer ergens anders heen ga dan vind ik dat ook leuk. Op die manier raak je niet ‘vastgeroest’ op één plek. Het is leuk om in verschillende ziekenhuizen aan de slag te gaan, daar leer je erg veel van!”

Detacheren is een beetje lef hebben

“Als je detacheert, dan is het fijn als je een beetje stevig in je schoenen staat. Je moet je op een nieuwe locatie toch weer laten zien en weer opnieuw in de groep worden opgenomen, dat kan in het begin even lastig zijn. Maar daar leer je mee omgaan. De allereerste opdracht was ik best zenuwachtig. Je gaat van een plek waar je al tien jaar hebt gewerkt, waar je alles en iedereen kent, naar een onbekende locatie. Ik ben niet iemand die onzeker is, maar ik vond het toch wel erg spannend. Er ging een hele wereld voor mij open, overal waar je komt, leer je weer. Als je een goede basis hebt, dan komt het vanzelf goed. Door detachering leer je hoe je met iedereen om kan gaan. Met een glimlach en met rust kom je er wel! Je moet niet onzeker zijn. Er vooral zeker van zijn dat je het kunt en een risico durven te nemen. Detacheren is een beetje lef hebben!”

Afscheid nemen is soms lastig

“Ik hou zelf van uitdaging, van steeds iets nieuws. Ik heb alle specialismen gedaan, ook robotchirurgie. Je moet mij niet voortdurend bij plastische chirurgie of oogchirurgie neerzetten, dat is te weinig afwisseling. Ik heb door het detacheren al heel veel plekken gezien. Eigenlijk heb ik bijna overal wel met veel plezier gewerkt. Door leuke collega’s heb ik het overal wel leuk gehad. Soms kan het best lastig zijn om afscheid te nemen van een opdracht, wanneer je erg gehecht bent geraakt aan een groep. Als ik afscheid moet nemen van een ziekenhuis en een team dan laat ik soms ook tranen, dat kan een nadeel zijn. Maar ik ben nu weer terug op een locatie waar ik in het verleden ook al eens hebt gewerkt. Het komt ook best eens voor dat je terug komt op een plek waar je al eerder hebt gewerkt.”

Detacheren moet je proberen

“Over detacheren zou ik zeggen: probeer het gewoon! Je kan altijd weer teruggaan naar een vast dienstverband als het je niet bevalt. Je hebt niets te verliezen, zo zie ik het. En misschien blijf je net als ik minimaal negen jaar bij TMI werken!”

Ben jij zelf ook OK-assistent en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Onze afdeling Werving staat je graag te woord! Je kunt in contact komen door te mailen naar werving@tmi.nl of bel naar 020 – 717 3527.