Ervaringsdeskundige Hassan el Haouari – IC Verpleegkundige

Hassan werkt sinds 2009 voor TMI. Hij heeft de afgelopen jaren in diverse ziekenhuizen gewerkt en op breed vlak ervaring opgedaan. Wie kan dan ook beter vertellen over hoe het is om te detacheren dan Hassan! Als IC verpleegkundige beantwoordt hij graag je vragen over hoe het is om te werken via TMI.

“Mijn naam is Hassan el Haouari en ik werk sinds 2009 voor TMI als IC verpleegkundige. Daarvoor heb ik tien jaar lang bij het VU gewerkt, dus ik weet ook hoe het is om vast in dienst te zijn bij een ziekenhuis.”

“Dat beviel zeker niet verkeerd, maar ik wilde graag flexibeler zijn om mijn familie in Marokko te kunnen bezoeken. Bij detacheren gaat dat net wat makkelijker, doordat je net even wat flexibeler kan zijn.”

IC verpleegkundige Hassan el Haouari

Elke regio heeft een eigen subcultuur

“Detacheren is werken op verschillende plekken, maar je wisselt ook zo vaak van opdracht als je detacheert. Ik heb bijvoorbeeld drie jaar op dezelfde plek gewerkt. Ook weleens twee jaar en soms is een jaar achtereen. Als het van beide kanten bevalt, waarom zou je dan continue van opdrachten wisselen? Dat is voor zowel de opdrachtgever als voor mij niet logisch. Het mooie is wel dat je na een bepaalde periode doorgaat naar een andere opdracht en daardoor meekijkt op verschillende werkplekken. Elk ziekenhuis en elke IC afdeling heeft hetzelfde doel, maar allemaal bereiken ze die via andere wegen. En dat is mooi om te zien! Op het gebied van werk krijg je hierdoor een ruimer denkvermogen; er zijn tal van wegen die naar Rome leiden en vaak zijn ze allemaal net zo goed. Ik heb veel geleerd, juist door in verschillende ziekenhuizen te werken. Maar wat ik eigenlijk nog mooier vind zijn de verschillende subculturen die ik in Nederland heb ontdekt. Nederland is een klein land, maar de Randstad, het oosten en het zuiden (allemaal regio’s waar ik heb gewerkt) hebben ze allemaal een eigen subcultuur.”

Naast IC verpleegkundige ook tolk

“Ook vind ik het mooi dat ik middels mijn Marokkaanse afkomst iets extra’s kan bijdragen. Ik spreek weleens op symposia over diverse (sub)culturen binnen het ziekenhuis en daarnaast fungeer ik regelmatig als tolk. Ik spreek Marokkaans, maar ook Berbers en Arabisch. Een mooi voorbeeld is een Marokkaanse oudere man die patiënt was in het ziekenhuis waar ik toen werkte. Ik vertelde hem in zijn eigen taal dat ik een verpleegkundige in het ziekenhuis was waar hij verbleef en vroeg hem hoe hij zich voelde. Hij vertelde dat zodra ik in zijn moedertaal begon te spreken al zijn stress direct uit zijn lichaam verdween. Dat vond ik ontzettend mooi om te horen!”

Ook werkzekerheid bij TMI

“Detacheren is goed voor je ontwikkeling. Echt nadelen ondervind ik zelf niet aan detacheren. Lange reistijd naar het werk kan een nadeel zijn voor andere mensen, maar is het voor mij zeker niet. Sterker nog, ik vind het heerlijk! Als ik moest kiezen tussen een werkplek om de hoek of een half uur rijden, koos ik voor dat laatste. Soms hoor je ook negatieve verhalen over detachering. Dat er bij slechte tijden veel ontslagen kunnen vallen. Detacheringsbureaus behoren tot het commerciële bedrijfsleven en die wereld kan soms harder zijn dan de ziekenhuiswereld. TMI heeft die slechte tijd een aantal jaren geleden ook meegemaakt én overleefd, in tegenstelling tot andere bureaus. Dat geeft mij vertrouwen en bovendien heb ik ook al jaren een vast contract, dus die werkzekerheid heb ik ook bij TMI.”

Ben jij IC verpleegkundige en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Onze collega’s staan je graag te woord! Je kunt hiervoor mailen naar werving@tmi.nl of bel naar 020 – 717 3527.