Ervaringsdeskundige Ciska Muurling – Farmacie

Ciska werkt als nu al ruim drie jaar binnen de farmacie in dienst bij TMI. Momenteel werkt zij als teamleider binnen een bereidingsapotheek. Vanwege haar ervaring met detacheren via TMI vertelt zij graag meer over de farmacie!

“Voor ik bij TMI aan de slag ging heb ik al eerder op basis van detachering gewerkt. Dat beviel mij erg goed! Het bedrijf waar ik werkte werd echter overgenomen, waarna de apothekerstak helaas ten einde is gekomen. Daarna ben ik tijdelijk voor mezelf begonnen.”

“Door de gewijzigde regelingen voor zzp’ers ben ik daar uiteindelijk toch weer vanaf gestapt. Ik heb dus al aardig wat ervaring opgedaan in diverse dienstverbanden!”

Apothekersassistent Ciska Muurling

“Via een accountmanager bij TMI Farma, ben ik in aanraking gekomen met TMI. Ik kende hem nog van het bedrijf waar ik in het verleden werkte. In eerste instantie ben ik gestart met losse diensten naast mijn vaste baan. Nu ben ik ondertussen al ruim drie jaar in dienst en heb ik een vast dienstverband bij TMI Farma.”

Houd je van vrijheid? Dan zou ik zeker gaan detacheren!

“Wat ik persoonlijk het fijnste vind aan detachering is de vrijheid. Lekker in je auto stappen, de ene dag hierheen, de andere dag daarheen. Je maakt de mensen blij waar je komt. Dat is de kracht ervan! Je hoeft ook niet bij een team te horen, wat zeker voordelen kan brengen. Als je van vrijheid houdt, dan zou ik zeker voor detachering gaan.”

Al ruim één jaar op dezelfde opdracht

“Op dit moment ben ik teammanager binnen een bereidingsapotheek. Ik werk nu al ruim één jaar op dezelfde opdracht, in eerste instantie ben ik daar gestart als bereidingsassistente. Omdat je het beste wilt voor zowel de klant als voor de patiënt, maar ook voor TMI en andere detacheringsbureaus, sta ik met een dubbele pet op, maar dat houdt juist mijn werk zo leuk en uitdagend.”

Detacheren biedt mij afwisseling

“Er wordt wel eens door klanten gevraagd of ik ergens vast wil komen werken, maar dat zal niet snel gebeuren. Juist de afwisseling die detachering mij biedt vind ik leuk, waardoor ik om de zoveel tijd een nieuwe uitdaging aan kan gaan in een nieuwe omgeving. Zo heb ik ook een half jaar op Sint Maarten gewerkt in een ziekenhuis. Een hele bijzondere en leuke ervaring. Er heerst daar geen hokjescultuur, iedereen leeft lekker buiten en is altijd vrolijk door de zon, heerlijk!”

Regelmatig vergaderingen

“Als ambassadeur ben ik een spil tussen de accountmanagers, de werkvloer en de assistenten. Momenteel ben ik samen met de accountmanagers bezig om vergaderingen op te zetten voor TMI Farma, waar alle assistenten bij betrokken worden. Er zijn concurrenten in Nederland, die willen wij graag voorblijven. Dit kan alleen maar door professioneel met elkaar om te gaan en aan te sturen op goede communicatie. Het is belangrijk dat als je voor TMI Farma werkt, dat je er dan ook echt staat. Je moet je ervan bewust zijn dat je wordt ingeleend. Hoe gedraag jij je tijdens je detachering? Hoe kijkt de klant naar jou? Je komt op een opdracht om daar je klus te klaren, namens TMI. Het is belangrijk dat je jezelf professioneel opstelt. Door met regelmaat vergaderingen te houden, kunnen we op die bewustwording aansturen. En de mooie detacheringservaringen met elkaar delen!”

Voor wie is detacheren geschikt?

“Detachering is niet voor iedereen geschikt. Je moet je mannetje kunnen staan en alleen kunnen opereren. Niet altijd bij een groepje willen horen. Ook erg belangrijk is dat je accepteert dat je niet altijd de dingen kunt doen die je wilt doen. Je meebewegen in de flow, je neutraal opstellen en je niet te veel met interne zaken bemoeien. Als je dat leuk vindt, dan kun je een goed op basis van detachering gaan werken.”

Door het werken bij TMI krijg je een echt teamgevoel

“TMI is een sterk bedrijf, mede omdat het niet alleen in de Farmacie detacheert maar op veel breder vlak. Daardoor heeft het bedrijf een grote draagkracht. TMI is erg goed voor het personeel. Er wordt van alles georganiseerd, waardoor je door bij TMI te werken echt een teamgevoel krijgt. En de vriendelijkheid binnen het bedrijf is erg belangrijk en fijn! Of het nou de directeur is of iemand van de administratie, iedereen heeft wel een vriendelijk woord voor je. Het is een goed georganiseerd bedrijf, je kunt hier altijd binnenlopen met een vraag. Het is daardoor laagdrempelig, wat ik persoonlijk erg fijn vind.”

De toekomst

“Naast de ontwikkelingen voor mij op het vlak van ambassadeurschap en het mogelijk binnenkort weer starten met een nieuwe opdracht, ben ik ook bezig met een opleiding voor aseptisch bereiden op te zetten. Super leuk voor in de toekomst, om de mensen van TMI Farma die op de bereidingsafdelingen willen werken daarin te kunnen opleiden. Het zal wegens drukte wel iets voor op de langere termijn worden, maar dat gaat zeker nog eens gebeuren. En wie weet ga ik in de toekomst ooit nog eens naar het buitenland. Heerlijk om in een andere cultuur nieuwe dingen te leren, want uitgeleerd ben ik nooit!”

Ben jij zelf ook werkzaam binnen de farmacie en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Wij beantwoorden graag al jouw vragen! Je kunt hiervoor  mailen naar werving@tmi.nl of bel naar 020 – 717 3527.