Bert van Klaveren – Anesthesiemedewerker

Bert werkt sinds 2017 voor TMI. Door het werken op basis van detachering ziet hij verschillende werkomgevingen en kan hij zich op breed vlak ontwikkelen. Wie kan dan ook beter vertellen over hoe het is om te detacheren dan Bert! Als ervaringsdeskundige anesthesiemedewerkers beantwoordt hij graag je vragen over hoe het is om te werken via TMI.

“Tien jaar jaar geleden heb ik wel eens geroepen: Als ik ooit in de zorg ga werken, dan mag je me opsluiten!”

“Op dat moment werkte ik bij Defensie als militair. Dat was alleen niet iets dat ik de rest van mijn leven wilde doen. Daarbij wilde ik mij niet na mijn dertigste nog gaan omscholen, dus werd het tijd voor iets anders. Mijn moeder, die ook in de zorg werkt, gaf de tip dat er personeel werd gezocht op de operatiekamer. Zij dacht dat het vak van anesthesiemedewerker wel iets voor mij zou zijn.”

bert van klaveren

“In Amersfoort ben ik in opleiding gegaan. Daar heb ik na mijn opleiding nog drie en een half jaar gewerkt. Ik had voor mijzelf al in gedachten om niet mijn hele leven op één plek te blijven, dat is ook niet meer van deze tijd. Verandering is goed voor je. Een collega in Amersfoort raadde me aan om losse diensten te doen. “Schrijf je gewoon in bij TMI, dan kan je via het Flexbureau aangeven wanneer je wilt werken, dat is hartstikke makkelijk.” Van het één kwam het ander en een half jaar later dacht ik, misschien moet ik dit gewoon volledig gaan doen.”

Overal kom je leuke mensen tegen

“Het heeft me wel lang tegen gehouden dat ik erg leuke collega’s had in mijn opleidingsziekenhuis. Ook toen heeft mijn moeder de doorslag gegeven, zij gaf aan dat ik me niet moest laten tegenhouden door leuke mensen om me heen, omdat je overal leuke mensen tegenkomt. Inherent aan de zorg is dat je overal met prettige mensen werkt. Het is best een grote beslissing om van ruim zes jaar vast dienstverband de stap te nemen naar detacheren. Ik heb toen een goed gesprek gehad met TMI en kreeg daarna ook de tijd om er goed over na te denken. Uiteindelijk heb ik een hele goede keuze gemaakt en ben daar erg blij mee.”

Brede ontwikkeling door verschillende werkomgevingen

“Op dit moment zit ik op mijn tweede opdracht binnen een groot academisch ziekenhuis. Ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik doe nu cardio- en neuro-ervaring op en houd me bezig met de grote ingrepen. Een dubbele longtransplantatie in mijn eerste nachtdienst. Dat vind ik belangrijk voor mijn rugzakje, om dit soort ervaring op te doen.”

“Het bevalt me dan ook erg goed om in zo’n groot ziekenhuis te werken. Ik word hierdoor echt een allround medewerker. Maar ik wil niet te lang op één plek zitten, dan streeft het zijn doel van het detacheren voorbij. Ik wil juist graag die verschillende werkomgevingen zien en me op breed vlak ontwikkelen. Door het detacheren zie ik zoveel verschillende apparatuur en registratiesystemen, ik kan nu op een willekeurige operatiekamer worden ingezet en daar kan ik mijzelf redden. Daarbij hou ik wel van dynamiek en een beetje verandering.”

Bij mijn keuze om te gaan detacheren heb ik niet getwijfeld om voor TMI te gaan.

Betrokkenheid van TMI

“Bij mijn keuze om te gaan detacheren heb ik niet getwijfeld om voor TMI te gaan. Ik wist dat TMI de grootste speler is in Nederland. Alles werd netjes geregeld en nog steeds kan ik goed sparren met mijn accountmanager en mijn andere contactpersonen, allen zijn erg betrokken. Ik weet dat er in het verleden veel turbulentie is geweest in de zorg en daarmee ook in de detacheringswereld. Dit heeft voor mij geen rol gespeeld in mijn keuze om te gaan voor detacheren. Je neemt altijd een risico, voor hetzelfde geld ga ik ergens in vaste dienst en dan blijkt dat helemaal niet mijn ding te zijn. Het trekt me dan weer minder om te gaan zzp’en.

“Ik werk nu 36 uur, vul mijn uren in en weet dat alles verder goed geregeld is. Bij het detacheren heb ik vooral gekozen voor de ervaring, maar natuurlijk speelt het ook wel mee dat ik hierdoor meer ben gaan verdienen. In de toekomst zie ik mijzelf zeker nog wel eens terugkeren naar mijn opleidingsziekenhuis om daar weer in vaste dienst te treden. Maar voorlopig wil ik vooral veel diverse ervaring opdoen!”

Ben jij zelf ook anesthesiemedewerker en heb je vragen over hoe het is om te detacheren via TMI? Bij TMI staan we je graag te woord! Je kunt met ons in contact komen door te mailen naar werving@tmi.nl of bel naar 020 – 717 3527.