vrijwilligerswerk roemenie
Interview

Kantoormedewerkers Daniel en Lotte over vrijwilligerswerk via TMI

Auteur:
Hillie Bosma

Op 10 oktober vertrokken facturatiemedewerker Daniel en planner Flexbureau Lotte naar Roemenië. Samen met dertien andere collega’s, afkomstig van verschillende organisaties die horen bij de groep van House of HR, gingen zij aan de slag met vrijwilligerswerk: het bouwen van huizen in samenwerking met Habitat for Humantiy. In dit blog nemen zij jou mee met deze bijzondere reis.

Waarom vrijwilligerswerk in Roemenië?

Lotte: “Vanuit House of HR kregen wij de gelegenheid om samen met dertien andere collega’s, huizen te bouwen in Roemenië. Hier leven veel mensen onder de armoedegrens en zij hebben hierdoor geen fatsoenlijke huisvesting. Habitat for Humanity Romania bouwt huizen in samenwerking met de toekomstige huiseigenaren om dit tegen te gaan.”

De reis

Daniel: “Wij begonnen onze reis in alle vroegte op Schiphol en werden in Boekarest opgewacht door onze lokale begeleider Adi. Op de eerste dag hebben wij Boekarest, wat vroeger het Parijs van het Oosten werd genoemd, van dichtbij mogen bekijken.

Daarna vertrokken we naar Constanta, een havenstad aan de Zwarte Zee en onze uitvalsbasis voor de rest van de week. De huizen zelf werden gebouwd in Cumpaňa, wat op ongeveer dertig minuten rijden lag vanaf Constanta.”

Lotte: “Gedurende de week waren we, onder begeleiding van officiële bouwvakkers en in samenwerking met andere vrijwilligers, bezig met het maken van steigers, bekistingen, dakframes en houten constructies voor de muren. Elke dag hebben we onze sjouw-, zaag-, boor- en timmerkwaliteiten kunnen verbeteren. Met maar een paar blauwe duimen en een constant deuntje van “Stop! Hammertime!” in ons hoofd, hebben we gigantische stapels hout kunnen veranderen in 77 frames die nodig waren voor (bijna) twee (volledige) huizen!”

Daniel: “Na vijf dagen zweten en bouwen, hebben we ervoor kunnen zorgen dat vier families een veilig onderkomen krijgen en zijn we van een groep individuen veranderd in een hecht team!”

daniel en lotte

Naast bouwen ook genieten

Daniel: “Elke dag hebben we genoten van een heerlijk ontbijt en twee warme maaltijden. Aan het einde van de werkdag was er altijd tijd voor een biertje op het strand of een terras.

We sloten de werkweek af op de bouwplaats met een uitgebreide barbecue en vertrokken de volgende ochtend weer richting Boekarest. Op de allerlaatste dag, hebben we samen nog een prachtig openlucht museum bezocht en hebben we de dag afgesloten met live muziek, heerlijk eten, drankjes en op een prachtig terra onder de bomen.”

Heb je een vraag aan een van onze medewerkers?

Bel ons dan op 020 – 510 6754

Of stuur ons een bericht via: