Wilt u graag als arts of medisch specialist werken in het buitenland? Dan kan Frankrijk een interessante optie voor u zijn. Onze Franse partner begeleidt al sinds 2010 artsen bij hun vestiging in Frankrijk. Omdat wij weten dat de Franse taal vaak een obstakel vormt, heeft TMI samen met haar Franse partner een voorbereidingsmodule ontwikkeld die het mogelijk maakt om in Frankrijk te gaan werken zonder dat (bij aanmelding) uw Frans heel goed hoeft te zijn. Daarmee gaat er een wereld aan mogelijkheden open. Wij hebben banen door heel Frankrijk en helpen u gratis bij de inschrijvingsprocedure en bieden u ook gratis de taalcursus (medisch) Frans aan in Frankrijk die u één tot vier weken kunt volgen met een Nederlandstalige docent Frans. Een goede voorbereiding helpt u om succesvol te starten in de Franse zorgsector. Wat kunt u verwachten?

De Franse zorgsector

De zorg in Frankrijk is van zeer goede kwaliteit en behoort tot de beste ter wereld. De Franse zorgsector kenmerkt zich door de aanwezigheid van een publieke sector en een grote private sector die iets minder dan de helft van de zorg voor zijn rekening neemt. Dit is geen sector voor alleen de welgestelden dus. Die twee sectoren zijn echter behoorlijk verschillend. Samen met u bekijken we welke sector het beste bij u past.

Wonen in Frankijk

Het is goed leven in Frankrijk. Frankrijk is dichtbij en toch ook heel anders en dat maakt het land zo fascinerend. Artsen en specialisten hebben veel aanzien in Frankrijk en dat zorgt ervoor dat de arts-patiënt-relatie veelal prettig is. Daarnaast heeft u als arts ook meer tijd te besteden aan uw kerntaken. Dit is een veelgehoorde reden voor artsen om voor Frankrijk te kiezen. Verder hoeft niemand u meer te vertellen hoe mooi Frankrijk is, maar veel mensen weten niet dat het leven er echt veel minder gehaast is. Als u dan ook nog eens voor heel weinig geld prachtige vrijstaande huizen met ruimte en uitzicht kunt kopen, dan kunt u zich voorstellen dat u uw huidige drukke leven kunt inruilen voor een heel ander (rustig) bestaan.

Wat kunt u doen in uw vrije tijd?

Kiezen voor een werkzaam bestaan in Frankrijk is kiezen voor kwaliteit van leven. De balans tussen werk en privé is er erg goed. Consulten die langer duren, meer professionele vrijheid en een minder gehaast bestaan, zorgen voor een prettiger leefklimaat. Maar als u liever heel veel uren draait met dito inkomsten is dat ook mogelijk. De meeste banen bevinden zich in de minder druk bevolkte gebieden in Frankrijk, waardoor u na werk heel snel tot rust komt, maar waar ook genoeg te doen is als u iets wilt ondernemen in uw vrije tijd.

Taalniveau B2

Onze Franse partner helpt u naar het gewenste taalniveau B2.

Bijdragen aan de Franse gezondheidszorg

Met een goede balans tussen werk en privé

Een ongekend veelzijdig land

Frankrijk is niet voor niets het meest bezochte land ter wereld. Vele mensen delen die passie voor het land, de taal en de cultuur

De sollicitatieprocedure

1. Het kennismakingsgesprek met onze Franse partner

Als u interesse hebt in het werken in Frankrijk, kunt u zich aanmelden via TMI. Wij brengen u vervolgens in contact met onze Franse partners die u verder informeren over alle mogelijkheden. Zij gaan graag een kennismakingsgesprek (via Skype) aan om u beter te leren kennen. Vanuit hun kantoor en opleidingscentrum in de Bourgogne ondersteunen zij u vervolgens bij het vinden van een nieuwe en passende baan. Met hun jarenlange ervaring in het bemiddelen van zorgprofessionals naar Frankrijk weten zij alles van de benodigde formaliteiten en eisen.

2. Het sollicitatiegesprek in Frankrijk

Om als arts aan de slag te kunnen in Frankrijk, begeleiden wij u bij het aanvragen van de Franse registratie. Dit hele proces duurt tussen de drie en zes maanden. Deze registratie kunt u pas aanvragen wanneer u een contractvoorstel kunt voorleggen. Alles begint dus met het vinden van de juiste baan. Onze partner in Frankrijk regelt een eerste sollicitatiegesprek via Skype waarbij zij, indien nodig bijspringen qua taal. Na een bezoek ter plaatse op de locatie in Frankrijk en het verkrijgen van een contract, start de periode van de inschrijving. Verder plant u de taalcursus die u ook verder voorbereidt op het gesprek dat u met een regionale voorzitter van de Franse Ordre des médecins zult hebben. Met de juiste voorbereiding is de kans op slagen vervolgens heel erg groot en kunt u beginnen aan een nieuwe uitdaging in Frankrijk.

Een voorwaarde van werken in Frankrijk is het spreken van de Franse taal rond het niveau B2. Onze Franse partner biedt gratis de nodige cursussen aan om u naar dat gewenste niveau te brengen. Kandidaten die wat meer tijd nodig hebben om hun aanvangsniveau van het Frans te verhogen, kunnen we bijstaan bij het opzetten van een plan van aanpak.

Vacatures artsen en medisch specialisten

Overweegt u om een periode in Frankrijk te werken als arts of medisch specialist? Bekijk hier de vacatures voor artsen.

Vragen?

Neem dan contact op met Judith Randerath, Consultant Artsen & Specialisten

Werken in Duitsland

Werken in de Caribbean

Werken in Suriname

Werken in Zwitserland

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.