Na haar afstuderen is Tetske Ekhart via TMI aan de slag gegaan als Staff Nurse in Gloucestershire in Engeland.

Na mijn studie wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk aan het werk. Daarbij wilde ik mijn Engels verbeteren. Toen ik zag dat ik via TMI in Engeland aan het werk kon als Verpleegkundige was de keus dan ook snel gemaakt.

Om als verpleegkundige aan de slag te kunnen in Engeland is een NMC-registratie nodig, de Engelse versie van de BIG-registratie. Toen ik aan de slag ging was die registratie nog niet rond, maar ik kon wel al starten als Health Assistant. Inmiddels is mijn registratie rond en werk ik als Staff Nurse, waardoor ik alle handelingen mag uitvoeren en meer betaald krijg.

“De trainingen die het Gloucestershire ziekenhuis aanbiedt vind ik erg nuttig.”

Als je na je registratie onzeker bent om bepaalde handelingen alleen te doen, loopt de Sister nog een paar weken mee zodat je vertrouwd raakt met het proces. De begeleiding is erg goed. Ook is er hulp bij het spreken van de Engelse taal. Mijn Engels was van te voren niet heel sterk, maar dit is snel opgeschroefd. Mijn collega’s zijn daarin begripvol, ze vinden het geen probleem om iets te herhalen.

Door een tekort aan ziekenhuispersoneel ligt de werkdruk momenteel hoog. Het gemakkelijk wisselen tussen afdelingen binnen het ziekenhuis is dan wel weer een groot voordeel. In Nederland moet je vaak eerst twee jaar werkervaring hebben. Hier hoeft dat niet. Ook de trainingen die hier mogelijk zijn vind ik erg nuttig.

“Op sommige vlakken lopen ze achter in Engeland. Mannen en vrouwen liggen bijvoorbeeld op aparte afdelingen.”

Wat mij echt opvalt is de hiërarchie die ingebakken zit in de Engelse cultuur.  Ook valt het op dat ze soms wat achter lopen op Nederland. Zo wordt bijvoorbeeld alles nog op papier genoteerd en liggen mannen en vrouwen op aparte afdelingen. Dat vind ik ouderwets, maar ook bijzonder om deze verschillen te ervaren.

Werken in Engeland is zeker aan te raden wanneer je pas bent afgestudeerd! Het vond het enerzijds een sprong in het diepe, maar ik heb er echt super veel van geleerd. Ik heb enorm veel zelfvertrouwen in mijn werk gekregen en je leert extreem goed je tijd in te plannen. Ik word hier goed klaargestoomd voor het Nederlandse werkveld!

Tetske (links) met collega Elisabeth die ook via TMI in Engeland werkt.

Solliciteer direct

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

Tetske Ekhart

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.