Christa Buijs werkt als verpleegkundige in Cheltenham, in het Engeland. Zij deelt haar ervaringen met het werk en de stad met ons!

Hoe bevalt het in Cheltenham?

De binnenstad van Cheltenham is heel gezellig! Er zijn altijd veel mensen op straat. Ook zijn er in hetcentrum moderne winkels, zoals de Primark. Je zit dus niet in een afgelegen dorpje in Engeland. In het ziekenhuis werd ik meteen goed opgevangen en kreeg ik de sleutel van mijn tijdelijke kamer in de ziekenhuisaccommodatie om de hoek. Het is een redelijk groot en leuk ziekenhuis en je werkt met veel verschillende mensen samen.

Je woont in een leuk huis zo te zien. Hoe kom je aan dit huis?

Ik ben een maand in de ziekenhuisaccommodatie gebleven en ben daarna verder gaan zoeken, omdat ik de kamer toch wel klein vond en het huis geen woonkamer had. Hierna heb ik een tijd in een huis met andere zorgprofessionals samengewoond. Na een half jaartje kende ik mijn collega’s steeds beter en toen ben ik samen met twee meiden een huis gaan zoeken. Nu wonen we in een leuk huisje op acht minuten lopen van het ziekenhuis en twee minuten lopen van de binnenstad.

Heb je het verder naar je zin daar?

Ja, het is heel leuk hier. Ik heb hier ook het leukste team tot nu toe. Het is een heel divers team; ik heb collega’s uit onder andere India en de Filipijnen. Ook is het een jong team, waardoor je snel wordt opgenomen in de groep. We gaan vaak ’s avonds wat drinken in de pub. Verder doe ik regelmatig leuke dingen met de collega’s waar ik mee samenwoon. Sinds een tijdje sport ik hier ook. Ik handbalde altijd in Nederland. Dat is in Engeland wel iets minder bekend, maar ik heb hier inmiddels een leuk handbalteam gevonden.

Hoe verschilt het werken in het ziekenhuis in Engeland in vergelijking met werken in Nederland?

Er is hier meer hiërarchie dan in Nederland. Iedereen heeft zijn eigen taak. Als helpende verzorg je de patiënten en breng je ook het eten rond. Daarna komt een verpleegkundige die alle verpleegkundig taken op zich neemt.

Wat voor een diensten draai je?

Ik draai alle diensten: dag, nacht en late diensten. De nachtdienst is elf uur lang, wat best pittig is. De werkdruk is redelijk hoog en soms hebben we te maken met personeelstekort. Het is namelijk een afdeling met veel dementerende mensen die bijvoorbeeld uit hun bed klimmen. Ook overlijden er wekelijks ongeveer twee mensen, waar veel zorg voor nodig is. Maar het team met leuke collega’s maakt het weer goed. Ook heb je de mogelijkheid om diensten aan te vragen. Ik krijg redelijk wat diensten die ik aanvraag. Ik werk fulltime, dus vijf dagen. Per maand heb je recht op vier vrije dagen. Je kunt daarnaast nog een aantal extra vrije dagen krijgen door lange diensten te draaien.

Krijg je trainingen op je werk? En zo ja, hoe zijn deze geregeld?

De trainingen zijn goed. Toen ik hier net begon kreeg ik een lijst met trainingen die ik kon volgen als helpende. Bijvoorbeeld het gebruiken van de tilliften, algemene introductie, reanimatietraining en agressietraining. Hierna krijg ik verpleegkundige trainingen, zoals infuus prikken en medicatierondes. Daarnaast kan je je aanmelden voor extra trainingen, zoals pijnmanagement, dementiezorg en terminale zorg. Ze zorgen ervoor dat wij zoveel mogelijk informatie krijgen. Ik werk op een afdeling met ouderen en hier komen veel heupfracturen voor. Het ziekenhuis speelt hier goed op in door hierover trainingen te geven. Dus ook als je geen ervaring heb met heupfracturen, zoals ik, kan je op deze afdeling werken.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik probeer regelmatig naar Bristol, Birmingham en Londen te gaan. Het is hier makkelijk om met de bus te reizen. Voor een busritje naar Londen betaal je maar 5 pond. Verder wil ik graag gaan hiken in Schotland. Wanneer ik hier rondrijd ben ik nog steeds vaak verbaast van het mooie uitzicht dat je hier hebt.

Wat zijn de voordelen van werken in Engeland?

De ervaring en het leren van de taal. Naast dat het goed op je CV staat, word ik ook goed begeleid waardoor dit een fijne manier is om ervaring op te doen. De diensten zelf vind ik ook prettig. Want als je late dienst draait, ben je alsnog vroeg klaar.

Zijn er ook nadelen van het werken in Cheltenham?

We doen hier al het papierwerk nog met de hand. Wat soms best lastig kan zijn, aangezien de artsen hier echt een ‘artsenhandschrift’ hebben. Het ziekenhuis is wel bezig met het introduceren van een nieuw digitaal systeem, maar wanneer we hiermee gaan werken is nog niet bekend.

Heb je nog tips voor TMI’ers die graag naar Engeland willen?

Zorg dat je al je papierwerk in orde hebt! De Engelse test is het belangrijkste. En als je die hebt gehaald moet je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk alle papieren hebt verzameld.

Ook werken in Engeland? Bekijk of jouw droombaan ertussen staat!

Solliciteer direct

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

Christa Buijs
TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.